eRcumenT

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

İstanbul, sıcakların artmasıyla beraber çekilmez bir hale geldi. Ben de bilgisayar kullanırken az da olsa serinlemek için USB'den gücünü alan bir masaüstü vantilatör almayı düşündüm. Bunun dışında, içine su veya buz konulabilen soğutucular da var mış. Bütçemin limiti yok bu tarz küçük bir alışveriş için.

Önerilerinizi rica ediyorum.

Merhaba arkadaşlar,

İstanbul, sıcakların artmasıyla beraber çekilmez bir hale geldi. Ben de bilgisayar kullanırken az da olsa serinlemek için USB'den gücünü alan bir masaüstü vantilatör almayı düşündüm. Bunun dışında, içine su veya buz konulabilen soğutucular da var mış. Bütçemin limiti yok bu tarz küçük bir alışveriş için.

Önerilerinizi rica ediyorum.

USB vantilatörleri önermiyorum içerlerinde bulunan motorların çektiği akım USB portlarına zarar veriyor.

Bu tarzda masaya koymalık ürünler tercih edin.

Bunun dışında, içine su veya buz konulabilen soğutucular da var mış.

Onlar için bu video yol gösterici olacaktır.

USB vantilatörleri önermiyorum içerlerinde bulunan motorların çektiği akım USB portlarına zarar veriyor.

Bu tarzda masaya koymalık ürünler tercih edin.

Onlar için bu video yol gösterici olacaktır.

Sizin kullandığınız, önerebileceğiniz bir şarjlı vantilatör var mı? Hangisi iyidir veya kötüdür hiçbir fikrim yok. Bana artısı olabileceğini düşündüğüm tek şey sadece pervane çapı.

Sizin kullandığınız, önerebileceğiniz bir şarjlı vantilatör var mı? Hangisi iyidir veya kötüdür hiçbir fikrim yok. Bana artısı olabileceğini düşündüğüm tek şey sadece pervane çapı.

Eğer içerisine buz/su takviyesi yapabilecekseniz attığım videodan seçim yapabilirsiniz eğer daha basit bir şey isterseniz elde tutulabilen herhangi bir modeli alabilirsiniz ortalama 1 şarj ile 2-3 saat kullanım vaat ediyor çoğu.

Ben sana harika bir tavsiye vereyim, şahsen yaptım hem yaparken eğlendim hem de gece vantilatör niyetine kullanıyorum :D...
Bir adet 12v mümkünse 5 amper bir Trafo alıyorsun ya da adaptör de olur ama trafo tavsiye ederim. 200mm bir adet Fan ya da keyfine kalmış, bir adet 5 li splitter Fan portu. Trafoya bir priz yapıyorsun ve diğer tarafına splitteri bağlıyorsun. Bir adet opsiyonel motor kontrol devresi satın alıyorsun ve fan portunu bağlamadan önce ona bağlayıp motordan kablo çekip trafoya bağlıyorsun. Bu sayede keyfine göre RPM ayarlayıp masa fanlarından daha güçlü ve serin bir fanın olmuş olur. Gece vakti yatağına doğru ayarlar misler gibi uyursun. Görseli ekleyeceğim az sonra.

Not : Senin hayal gücüne bağlı olarak led ekleyebilirsin, kişiselleştirebilirsin aklına ne geliyorsa yapabilirsin. Hem eğlence hem de serinlik. Bir adet soğutucu spiral alıp klimaya bile çevirebilirsin :D

Fanlarım fazla olduğu için ben bunu 200tl cıvarına imal ettim ve dilediğim kadar fan ekleyebiliyorum 5Amper sayesinde.
WhatsApp Görsel 2024-06-13 saat 10.08.34_7f586746.webp

Trafo satın alacaksan CATA Öneririm.

Ben sana harika bir tavsiye vereyim, şahsen yaptım hem yaparken eğlendim hem de gece vantilatör niyetine kullanıyorum :D...
Bir adet 12v mümkünse 5 amper bir trafo alıyorsun ya da adaptör de olur ama trafo tavsiye ederim. 200mm bir adet fan ya da keyfine kalmış, bir adet 5'li splitter fan portu. Trafoya bir priz yapıyorsun ve diğer tarafına splitteri bağlıyorsun. Bir adet opsiyonel motor kontrol devresi satın alıyorsun ve fan portunu bağlamadan önce ona bağlayıp motordan kablo çekip trafoya bağlıyorsun. Bu sayede keyfine göre RPM ayarlayıp masa fanlarından daha güçlü ve serin bir fanın olmuş olur. Gece vakti yatağına doğru ayarlar misler gibi uyursun. Görseli ekleyeceğim az sonra.

Not: Senin hayal gücüne bağlı olarak LED ekleyebilirsin, kişiselleştirebilirsin aklına ne geliyorsa yapabilirsin. Hem eğlence hem de serinlik. Bir adet soğutucu spiral alıp klimaya bile çevirebilirsin :D

Fanlarım fazla olduğu için ben bunu 200TL cıvarına imal ettim ve dilediğim kadar fan ekleyebiliyorum 5amper sayesinde.
Eki Görüntüle 55975

Trafo satın alacaksan cata öneririm.

Aynısını ben de yapmıştım çok işe yarıyor öneririm. Fakat bir yere sabitlemek en mantıklısı ben düşürüp fan yapraklarını kırmıştım.

Aynısını ben de yapmıştım çok işe yarıyor öneririm. Fakat bir yere sabitlemek en mantıklısı ben düşürüp fan yapraklarını kırmıştım.
Marangoza gidip bir adet tahta alabilir uzun ve geniş üzerine güçlü çift taraflı bantla tutturabilir. Hem taşınabilir hem de düşmez olur.