Ascendency
Yetkin
- Makaleler
- 2
Arkadaşlar sürekli şu konu, bu konu, gerund, infinitive, bilmemne çekim ekleri falan görüyorum. İngilizce, her ne kadar bir ders olarak yer alsa da, bir yabancı dil olduğu için, biyoloji çözer gibi öğrenemezsiniz. Forumlarda bahsedilen konuları gördükçe şok oluyorum, zira bahsedilenlerin hiçbirisinden haberim yok. İngilizce öğretmeni olmayacaksanız ihtiyacınız olduğunu da sanmıyorum. Forumlarda tartışılan şeyleri Amerikalıların ezici çoğunluğu bilmiyor.
O yüzden size tavsiyem, zaman kaybetmemek adına, biyoloji çözer gibi İngilizce öğrenmek yerine yabancı dille etkileşim kurmanız. Siz ilk Türkçe öğrendiğinizde gramerle mi, yoksa duyarak, okuyarak mı başladınız? Matematik formülü yazar gibi İngilizce konuşamazsınız, yazamazsınız. Birileriyle sohbet ederken "passive şuraya gelecek", "continuous tense koyunca böyle olması gerekir" diye düşünemezsiniz. Belli bir seviyeden sonra cümle kalıpları otomatik olarak oturmaya başlayacak.
O yüzden size tavsiyem, zaman kaybetmemek adına, biyoloji çözer gibi İngilizce öğrenmek yerine yabancı dille etkileşim kurmanız. Siz ilk Türkçe öğrendiğinizde gramerle mi, yoksa duyarak, okuyarak mı başladınız? Matematik formülü yazar gibi İngilizce konuşamazsınız, yazamazsınız. Birileriyle sohbet ederken "passive şuraya gelecek", "continuous tense koyunca böyle olması gerekir" diye düşünemezsiniz. Belli bir seviyeden sonra cümle kalıpları otomatik olarak oturmaya başlayacak.
Son düzenleme: