Ascendency

Yetkin
Makaleler
2
Arkadaşlar sürekli şu konu, bu konu, gerund, infinitive, bilmemne çekim ekleri falan görüyorum. İngilizce, her ne kadar bir ders olarak yer alsa da, bir yabancı dil olduğu için, biyoloji çözer gibi öğrenemezsiniz. Forumlarda bahsedilen konuları gördükçe şok oluyorum, zira bahsedilenlerin hiçbirisinden haberim yok. İngilizce öğretmeni olmayacaksanız ihtiyacınız olduğunu da sanmıyorum. Forumlarda tartışılan şeyleri Amerikalıların ezici çoğunluğu bilmiyor.

O yüzden size tavsiyem, zaman kaybetmemek adına, biyoloji çözer gibi İngilizce öğrenmek yerine yabancı dille etkileşim kurmanız. Siz ilk Türkçe öğrendiğinizde gramerle mi, yoksa duyarak, okuyarak mı başladınız? Matematik formülü yazar gibi İngilizce konuşamazsınız, yazamazsınız. Birileriyle sohbet ederken "passive şuraya gelecek", "continuous tense koyunca böyle olması gerekir" diye düşünemezsiniz. Belli bir seviyeden sonra cümle kalıpları otomatik olarak oturmaya başlayacak.

Son düzenleme:
İşte bize mal gibi Howareyou, finethanksandyou diye öğretti hiçbir *** bilmeyen İngilizce öğretmenlerimiz. Lisedeki hoca bile yeterince iyi bilmiyordu.

Ama bugün neyse ki öyle değil. İnternet var. Açacaksın sevdiğin bir diziyi ve o dizinin köpeği olacaksın. Karakterin söylediği bilmediğin kelimeleri ezberleyeceksin. Ya ben daha düne kadar hep was/were kullanıyordum has been kullanmam gereken çoğu yerde. Would'un anlamını daha yeni yeni çözdüm. Bol bol dizi izleyin, film izleyin, replikleri taklit edin.

Kesinlikle test çözer gibi İngilizce öğrenilmez. İngilizce'yi konuşabilmek için sürekli maruz kalmak gerekiyor, şu an benim için zor olan kısım burası. Yabancı insanlarla etkileşim kurmak vs. zorlanıyorum.

Kesinlikle test çözer gibi İngilizce öğrenilmez. İngilizce'yi konuşabilmek için sürekli maruz kalmak gerekiyor, şu an benim için zor olan kısım burası. Yabancı insanlarla etkileşim kurmak vs. zorlanıyorum.
İlgi alanınız ile ilgilenen uluslararası bir internet topluluğu mutlaka vardır. Sadece İngilizce öğrenmeyi amaçlayan topluluklar oldukça sığ oluyor; çünkü bir amaç yok. Belli bir amacı olan bir topluluğa dahil olursanız rahat rahat ilerletebilirsiniz.

İşte bize mal gibi Howareyou, finethanksandyou diye öğretti hiçbir *** bilmeyen İngilizce öğretmenlerimiz. Lisedeki hoca bile yeterince iyi bilmiyordu.

Ama bugün neyse ki öyle değil. İnternet var. Açacaksın sevdiğin bir diziyi ve o dizinin köpeği olacaksın. Karakterin söylediği bilmediğin kelimeleri ezberleyeceksin. Ya ben daha düne kadar hep was/were kullanıyordum has been kullanmam gereken çoğu yerde. Would'un anlamını daha yeni yeni çözdüm. Bol bol dizi izleyin, film izleyin, replikleri taklit edin.
Çok yararlı bir yöntem. Bu sayede artık daha samimi sohbetler kurup şakalar ve deyimler kullanabiliyorum. Robot gibi konuşuyor okuldaki öğretmenler.

Benim İngilizce öğretmenim iyi. Dil sınıfına gidiyorum.

Sadece İngilizce öğrenmeyi amaçlayan topluluklar oldukça sığ oluyor; çünkü bir amaç yok.

Aynen öyle, o toplulukla konuşmayı denedim ve hello, how are you diyaloğundan başka amaç olmadığı için sohbet ilerlemiyor. Zorlanmaktan kastım o toplulukları bulmakta zorlanıyorum hocam, ben bulmakta beceremiyorum sanırım.