12 yılda eşeğe bile İngilizce öğretilir normalde 😀.
Ergen adama 2 sene düzgün dil eğitimi ver, 6 ay içerisinde dilin temelini düzgün iletişim kuracak kadar öğrenir ki bunu devlet kurumları 40 kişilik sınıfta sağlayamaz, içler acısı bir durumdayız.

İşte bize mal gibi howareyou, finethanksandyou diye öğretti hiçbir *** bilmeyen İngilizce öğretmenlerimiz. Lisedeki hoca bile yeterince iyi bilmiyordu.

Ama bugün neyse ki öyle değil. İnternet var. Açacaksın sevdiğin bir diziyi ve o dizinin köpeği olacaksın. Karakterin söylediği bilmediğin kelimeleri ezberleyeceksin. Ya ben daha düne kadar hep was/were kullanıyordum has been kullanmam gereken çoğu yerde. Would'un anlamını daha yeni yeni çözdüm. Bol bol dizi izleyin, film izleyin, replikleri taklit edin.

Hocam gerçrekden o kadar etkiliyor mu, dizi film izlemek?

Film, dizi, teknoloji, haber siteleri vs... ile çok güzel İngilizce öğreniliyor. Film ve diziler sayesinde artık İngilizce yayınları çoğunlukla altyazısız izleyebiliyorum. Paso İngilizce teknoloji siteleri okuyorum. Her gün İngilizce çetleşiyorum.
Konuşma yapabiliyorsanız yapın ama yazmak, düşüncelerini ifade edebilmek İngilizce öğrenmek açısından çok önemli. Muhakkak çetleşin derim. İlk başta zor olacak ama gittikçe daha iyiye gidecek. Mükemmel İngilizce biliyorum diye bir iddiam yok ama kendime yetecek kadar öğrendim bu şekilde.

Game of Thrones'u full İngilizce altyazılı izleyince +50 milyon İngilizce bilgisi kazanmıştım.
GoT'u İngilizce altyazıyla izlemek zor. Özellikle yeni başlayanlar uzak durmalı. Lost dizisi yeni başlayanlar için ideal.

Son düzenleme: