MEB’in başlattığı çalışmayla 100 geleneksel oyun, yeniden okullarda oynanacak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 798
Makaleler
1
MEB Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun nasıl oynandığını içeren "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı bir kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırlandı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla mücadele etmenin en kolay yolu, çocuklarımızı geleneksel oyunlarımıza yönlendirmekten geçer." ifadelerini kullandı.

~Bu oyunların arasında çatlak patlak, istop, çömlek, bızbız, uzun eşek, beştaş, altın bilezik, gölge kovalamaca, köşe kapmaca, mendil kapmaca, seksek, tombik, yağ satarım bal satarım gibi halk oyunları olacak.

Yaz saatini uygulamasını kaldırmayalım, 7 yaşındaki çocuklar kör karanlıkta kalksın okula gitsin, onda bir şey yok. Ama 100 geleneksel oyunu yürürlüğe alalım.
Bir projenin yapılması diğerlerine engel değil ama gerçekten onca sorunu önemsemiyorlar. Komedi gibi.

Bir projenin yapılması diğerlerine engel değil ama gerçekten onca sorunu önemsemiyorlar. Komedi gibi.
Haklısınız engel değil ama sıralama önemli işte dediğiniz gibi daha büyük ve hayati sorunlar varken bunlarla uğraşmaları komedi.

Kutu kutu pense oynamanın çocuklara iyi geleceğini düşünmüş demek ki bir devlet büyüğümüz.

Ekran bağımlılığından daha büyük sorunlarımız olduğunu düşünüyorum. Çocuklar "gece" okula gidiyorlar. Sabahçı öğlenci meselesine değinmeye hiç gerek yok. Cami yapacaklarına okul yapsalar bu olay kalkar. Eğitim sistemi başlı başına saçma zaten sıfırdan düzenlenmesi gerekiyor. Ülkede bir ton sorun varken "geleneklerimize" neden bu kadar taktılar bilmiyorum.

Hocam tutup da öğretmen bile olmayan bir adamı MEB'in başına bakan diye oturturlarsa olacağı bu. Ülkede liyakat yok ki, işini doğru yapan doğru kuruma gelmedikçe bu devran böyle gider.

Zaten ülkede ne kötü yapılıyorsa bu gelenek görenek ahlak namus töre din vatan millet diyen tayfa yapıyor. Bunların nesli bitmek bilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…