MEB Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun nasıl oynandığını içeren "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı bir kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırlandı.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla mücadele etmenin en kolay yolu, çocuklarımızı geleneksel oyunlarımıza yönlendirmekten geçer." ifadelerini kullandı.
~Bu oyunların arasında çatlak patlak, istop, çömlek, bızbız, uzun eşek, beştaş, altın bilezik, gölge kovalamaca, köşe kapmaca, mendil kapmaca, seksek, tombik, yağ satarım bal satarım gibi halk oyunları olacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun nasıl oynandığını içeren "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırlandı.
Milli Eğitim Bakanlığınca, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun nasıl oynandığını içeren "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırlandı- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin:- "Ekran bağımlılığı...
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun nasıl oynandığını içeren "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırlandı.
Yaz saatini uygulamasını kaldırmayalım, 7 yaşındaki çocuklar kör karanlıkta kalksın okula gitsin onda bir şey yok. Ama 100 geleneksel oyunu yürürlüğe alalım.
Yaz saatini uygulamasını kaldırmayalım, 7 yaşındaki çocuklar kör karanlıkta kalksın okula gitsin, onda bir şey yok. Ama 100 geleneksel oyunu yürürlüğe alalım.
Göz boyamak için yapılmış bir şey. 100 oyun ne işe yarayacak. Bence bu gereksiz aktivitelerin kaldırılıp okul sürelerinin kısaltılması lazım. Okulda ki kulüp sisteminin daha da önem verilmesi gerekiyor.
Göz boyamak için yapılmış bir şey. 100 oyun ne işe yarayacak. Bence bu gereksiz aktivitelerin kaldırılıp okul sürelerinin kısaltılması lazım. Okulda ki kulüp sisteminin daha da önem verilmesi gerekiyor.
Ekran bağımlılığından daha büyük sorunlarımız olduğunu düşünüyorum. Çocuklar "gece" okula gidiyorlar. Sabahçı öğlenci meselesine değinmeye hiç gerek yok. Cami yapacaklarına okul yapsalar bu olay kalkar. Eğitim sistemi başlı başına saçma zaten sıfırdan düzenlenmesi gerekiyor. Ülkede bir ton sorun varken "geleneklerimize" neden bu kadar taktılar bilmiyorum.
Ekran bağımlılığından daha büyük sorunlarımız olduğunu düşünüyorum. Çocuklar "gece" okula gidiyorlar. Sabahçı öğlenci meselesine değinmeye hiç gerek yok. Cami yapacaklarına okul yapsalar bu olay kalkar. Eğitim sistemi başlı başına saçma zaten sıfırdan düzenlenmesi gerekiyor. Ülkede bir ton sorun varken "geleneklerimize" neden bu kadar taktılar bilmiyorum.
Hocam tutup da öğretmen bile olmayan bir adamı MEB'in başına bakan diye oturturlarsa olacağı bu. Ülkede liyakat yok ki, işini doğru yapan doğru kuruma gelmedikçe bu devran böyle gider.