Sonuçta RAM'ler XMP hızında çalışabilecek şekilde etiketlenip satılmıyor mu? Bu durumda RAM bozuk diyemez miyiz? Anakartın XMP'yi hatalı değerlerde ayarladığı senaryoyu dışarıda tutarak soruyorum bu soruyu.Kapatırsan daha iyi olur. XMP açık olduğu için normalde sorunsuz çalışacak bellekler hata verebiliyor.
XMP açıldığında kararsız çalışan RAM değil, işlemci içindeki bellek kontrolcü de olabiliyor. Mesela Ryzen 3000 bir işlemci ile 3600 MHz bellek kullanamazsınız. Böyle bir durum.Sonuçta RAM'ler XMP hızında çalışabilecek şekilde etiketlenip satılmıyor mu? Bu durumda RAM bozuk diyemez miyiz? Anakartın XMP'yi hatalı değerlerde ayarladığı senaryoyu dışarıda tutarak soruyorum bu soruyu.
Testi yaptıktan sonra tekrar açabilirim o halde. Bir de memtesti belleğime yazdırdım ama USB Sürücüsü F adında yeni bir USB daha geldi, diski biçimlendirmeniz gerekli hatası verdi. Bir şey yapmadan kapattım. Videonuzda böyle bir şey olmamıştı. Bir şey yapmam gerekiyor mu?Kapatırsan daha iyi olur. XMP açık olduğu için normalde sorunsuz çalışacak bellekler hata verebiliyor.
Bu biraz iddiali olmus sanki.Mesela Ryzen 3000 bir işlemci ile 3600 MHz bellek kullanamazsınız. Böyle bir durum.
Bu biraz iddiali olmus sanki.
Mesela su video ustun koru arayip ilk karsima cikan. Yine ayni kanalin farkli videolari da var.
@Recep Baltaş hocam bi yardımcı olsanız, her belleği taktığımda F sürücüsü de geliyor. Direkt memtesti açmamda bir sorun olmaz değil mi?Testi yaptıktan sonra tekrar açabilirim o halde. Bir de memtesti belleğime yazdırdım ama USB Sürücüsü F adında yeni bir USB daha geldi, diski biçimlendirmeniz gerekli hatası verdi. Bir şey yapmadan kapattım. Videonuzda böyle bir şey olmamıştı. Bir şey yapmam gerekiyor mu?
Eki Görüntüle 59787