Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OnurKara

Çalışkan
Asus P8 H61-M LX anakart ve 2X8 KVR1333D3N9 RAM bellekler var. Çıkan hata raporlarını paylaştım:
  • RAM bellekleri ayrı ayrı test ettiğimde sorun çıkmadı.
  • İkisini de ayrı ayrı her iki slotlarda denedim hata çıkmadı.
  • Farklı RAM olsun dedim ve 2x4 GB 1600Mhz Samsung RAM denedim sorun çıkmadı.
  • KVR1333D3N9/8G ile 4GB Samsung 1600 MHz RAM'i birlikte test ettim hiç hata çıkmadı.
  • OCCT CPU-RAM Testinde sorun çıkmadı.
  • Windows bellek tanılama testini de yaptım sorun çıkmadı.
Sadece 2X8 KVR1333D3N9/8GB RAM bellekleri takınca linkte paylaştığım, Test 5 [Moving inversions, random pattern] ve Test 6 [Block move, 64-byte blocks] hatasını alıyorum.

NOT: Bu şekilde kullanımda hiç mavi ekran veya bir problemle karşılaşmadım. Oyun falan da oynuyorum hiçbir sorun oluşmadı. Ben sadece bu hatanın sebebini merak ediyorum. Bellekler yongaları farklı olsa bu sorun oldu diyeceğim ama değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İki belleğin çipi aynı olmayabilir modeli aynı olsa da. Oyun ve uygulamalarda sorun yoksa gözardı edin bence.
Asus P8 H61-M LX anakart ve 2X8 KVR1333D3N9 RAM bellekler var. Çıkan hata raporlarını paylaştım:

• RAM bellekleri ayrı ayrı test ettiğimde sorun çıkmadı.
  • İkisini de ayrı ayrı her iki slotlarda denedim hata çıkmadı.
  • Farklı RAM olsun dedim ve 2x4 GB 1600Mhz Samsung RAM denedim sorun çıkmadı.
  • KVR1333D3N9/8G ile 4GB Samsung 1600 MHz RAM'i birlikte test ettim hiç hata çıkmadı.
  • OCCT CPU-RAM Testinde sorun çıkmadı.
  • Windows bellek tanılama testini de yaptım sorun çıkmadı.
Sadece 2X8 KVR1333D3N9/8GB RAM bellekleri takınca linkte paylaştığım, Test 5 [Moving inversions, random pattern] ve Test 6 [Block move, 64-byte blocks] hatasını alıyorum.

NOT: Bu şekilde kullanımda hiç mavi ekran veya bir problemle karşılaşmadım. Oyun falan da oynuyorum hiçbir sorun oluşmadı. Ben sadece bu hatanın sebebini merak ediyorum. Bellekler yongaları farklı olsa bu sorun oldu diyeceğim ama değil.
Sorununuzla ilgili olarak şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Bios Güncellemesi:
- Anakartınızın en son bios versiyonunu kontrol edin ve güncelleyin. Uygun güncelleme olmadığı takdirde, bazen bellek uyumsuzluğu gibi problemler ortaya çıkabilir.

2. RAM Ayarları:
- BIOS'ta RAM zamanlamalarını manuel olarak ayarlamayı deneyin. RAM'iniz için önerilen ayarları kontrol edin (CL, tRCD, tRP, tRAS değerleri).
- Belirttiğiniz RAM'lerin çalışma frekansını 1333 MHz'de kalacak şekilde sabitleyin.

3. Test Günlüğü:
- Paylaştığınız hata raporuna bakarak spesifik testler üzerinde yoğunlaşın. Özellikle "Test 5" ve "Test 6" hatalarını tetikleyen özel bir durum olup olmadığını inceleyin.

4. İki Kiti Birlikte Kullanma:
- 2x8GB KVR1333D3N9 ve 2x4GB 1600MHz Samsung RAM'leri birlikte kullanmayı bırakın. Farklı bellek kitlerinin birlikte kullanımı bazen uyumsuzluk yaratabilir.

5. Farklı Slot Deneyin:
- RAM'leri anakart üzerindeki diğer slotlarda denemeye devam edin. Hataların belirli slottan mı kaynaklandığına dair bir ipucu alabilirsiniz.

6. Düşük Voltaj Denemesi:
- RAM'in voltaj ayarını inceleyin. Belirlenen voltajdan biraz daha düşüğe ayarlayarak test edin. Bazen kaba hatalar için voltaj ayarları yardımcı olabilir.

7. Bellek Stres Testi:
- MemTest86'nın dışında başka bir bellek stres testi aracı ile (örneğin, HCI MemTest) belleklerinizi test etmeyi deneyin. Üst üste birkaç döngü çalıştırarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

8. Fiziksel Kontrol:
- RAM modüllerinin yuvalarının düzgün bir şekilde temizlendiğinden emin olun. Toz ve kir, bağlantı sorunlarına neden olabilir.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, belirttiğiniz belleklerin uyumlu olup olmadığını, aynı markadan ve tam modeli üzerinden incelemek gerekebilir.

İki belleğin çipi aynı olmayabilir modeli aynı olsa da
Belleğin model kodları aynı ama dediğiniz gibi birinde Hynix, diğerinde Kingston bellek kullanılmış. Buna bakmayı atlamıştım nokta atışı yaptınız. Sorun çözülmüştür. Yıllardır kullanılan eski bir sistem. İşletim sistemi ortamında ve oyunlarda hiç hata alınmadı.