Meslek lisesinde bilişim okumak mantıklı mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baysigma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 491
  • Etiketler Etiketler
    bilişim
O zaman süper, sen 12. sınıfta hiçbir meslek dersi görmeyeceksin eğitimin sürekli lisans programına hazırlanmayı hedefleyen bir eğitim olacak sadece 10. ya da 11. sınıf yaz tatilinde 40 gün zorunlu yaz stajı yapman gerekecek onu da tanıdığın bir yerle anlaşıp poşet yaparsın.

O zaman süper, sen 12. sınıfta hiçbir meslek dersi görmeyeceksin eğitimin sürekli lisans programına hazırlanmayı hedefleyen bir eğitim olacak sadece 10. ya da 11. sınıf yaz tatilinde 40 gün zorunlu yaz stajı yapman gerekecek onu da tanıdığın bir yerle anlaşıp poşet yaparsın.

Anladım hocam tanıdık yer yok :D peki amp de 40 gün zorunlu yaz stajı var mı hocam?

Selam. Mesleğe geçtim. Sınıfta kaldığım için kendi isteğimle geçtim, yoksa okulum güzeldi. Ortamı olsun bayağı iyiydi fakat sınıfta kaldığım için mesleğe geçme kararı aldım. Okulda da iki tane bölüm var birisi muhasebe diğeri de bilişim ben de bilişim seçtim, bilişimin alt dalı olan yazılımı seçtim. Sizce mantıklı mı? Bir yandan da derslerimi çalışacağım. 2 yıl üniversite okusam yeter yani bundan sonra meslekten mezun olduktan sonra kendime meslek bulabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden sağ olun.

Gayet mantıklı. Üniversitedeyken meslek çıkışlı çocuklar hocalara kod öğretiyordu.

Neden öyle olsun kanka? Adam 9-10 rahat rahat takılır 11-12 ister dershaneye gitsin, ister kendi verimli adamakıllı çalışsın gidemeyeceği üniversite yok. Marmara Üniversitesi gibi güzel bir üniversitede dahi meslek liseli adamlar için ek kontenjan mtok olayı varken bu fırsat değerlendirilir.

11-12 de meslek dersleri görüyor ağırlıklı olarak AYT görmüyor ki? LGS'den 459 puan yaptıysa eğer bir şeyler başarabilir çalışırsa. Anadolu lisesinde ortamın etkisinde kalıp ders çalışmamış olabilir bende de böyle olmuştu ilk senemde. Ben olsam Anadolu lisesini tercih ederdim derslerine asılırsa eğer çok iyi yerlere gelebilir. Ha meslek lisesi kötü demiyorum ancak AYT'ye kendi çalışmak zorunda kalır ve zorlanır.

11-12 de meslek dersleri görüyor ağırlıklı olarak AYT görmüyor ki? LGS'den 459 puan yaptıysa eğer bir şeyler başarabilir çalışırsa. Anadolu lisesinde ortamın etkisinde kalıp ders çalışmamış olabilir bende de böyle olmuştu ilk senemde. Ben olsam Anadolu lisesini tercih ederdim derslerine asılırsa eğer çok iyi yerlere gelebilir. Ha meslek lisesi kötü demiyorum ancak AYT'ye kendi çalışmak zorunda kalır ve zorlanır.

Babam kararı vermiş durumda maalesef ki hocam bu evde kolay kolay lafım geçmiyor mesleğe geçeceksin diyor nakilim çıktı iş işten geçti.

Geri
Yukarı Alt