Makaleler
1
Yer
Üniversiteler, Dumlupınar Blv. 1/6 D:133, ODTÜ
Hastanelerden sikayetci olan tek insan ben olamam diye düsünüyorum.

Babamin ayaginda ciddi derecede bir varis var. Hastaneye gittik kalp damar cerrahisine, orası cildiyeye yönlendirdi. Cildiyeye gittik, KVC bakar dedi. KVCye tekrar gittik, ilac yazdi gonderdi. Babam da ilacları aksatmadan kullanıyor. Bugun ise varis patladi, hop haydi hastaneye.

Hastaneye gittik, kan temizlendi kan alınacak dediler. Sol koldan damar yolu actilar. Kadin siringayı taktı kan cekmeye calısıyor damardan ama kan gelmiyor. Zorluyor da zorluyor, babamın da canı acıdı. Hemsire hanım öbür koldan alsanız dedim, burdan kan gelmiyor iste dedim cevap dahi vermedi soyledigime. En son zorla zorla resmen vakum yaparak yarım tüp kan aldı, bu sefer de o kan dondu. Gitti diger hemsireye, bi kan alsana dedi. O hemsire de geldi öbür koldan kan aldı. Yine dedigim yere cıkıldı. Babamın o zorladıkları kol mosmor kaldı, igneyi de cıkartmadılar. Yarım saat sonra iyice morarınca biz baskı kurduk oyle cıkarttırdık.

Müşahedede bekleyin dediler, müşahedeye girdik boş sedye yok. Kenarda var bir tane ortaya koyulmuş sedye, babamı yatırdım oraya. Hemsireler ellerinde telefon, sohbet muhabbet ediyorlar sadece. 2 serum takıyorlar bir de. Ya dedim babamın kolu morardı, igneyi cıkartır mısınız, kan da gelmedi ordan. Hala diyor ki kan alınmadı mı. Saydım, 5 sefer anlattım ordaki 3 hemsireye ordan kan gelmedigini ve öbür koldan alındıgını.

Orada bir saglık problemiyle ugrasıyoruz, umurlarında degil. Acil doktoru KVC görsün dedi çıktı. Yine en basa geliyoruz. Doktora, hemsireye bir sey desem bu sefer doktorla kavga ettik diye sıkıntı cıkacak, elim ayagım baglandı resmen.

Bu hastane sisteminden asırı sikayetciyim. Tek sikayetci olan da ben olamam muhtemelen. Boyle durumlarda ne yapmami onerirsiniz? Tabii yapılacak bir sey varsa.

Babamin ayaginda ciddi derecede bir varis var. Hastaneye gittik kalp damar cerrahisine, orası cildiyeye yönlendirdi. Cildiyeye gittik, kvc bakar dedi. Kvcye tekrar gittik, ilac yazdi gonderdi. Babam da ilacları aksatmadan kullanıyor. Bugün ise varis patladi, hop haydi hastaneye.

Hastaneye gittik, kan temizlendi kan alınacak dediler. Sol koldan damar yolu actilar. Kadin siringayı taktı kan cekmeye calısıyor damardan ama kan gelmiyor. Zorluyor da zorluyor, babamın da canı acıdı. Hemsire hanım öbür koldan alsanız dedim, buradan kan gelmiyor iste dedim cevap dahi vermedi soyledigime. En son zorla zorla resmen vakum yaparak yarım tüp kan aldı, bu sefer de o kan dondu. Gitti diger hemsireye, bir kan alsana dedi. O hemsire de geldi öbür koldan kan aldı. Yine dedigim yere cıkıldı. Babamın o zorladıkları kol mosmor kaldı, igneyi de cıkartmadılar. Yarım saat sonra iyice morarınca biz baskı kurduk oyle cıkarttırdık.

Müşahedede bekleyin dediler, müşahedeye girdik boş sedye yok. Kenarda var bir tane ortaya koyulmuş sedye, babamı yatırdım oraya. Hemsireler ellerinde telefon, sohbet muhabbet ediyorlar sadece. 2 serum takıyorlar bir de. Ya dedim babamın kolu morardı, igneyi cıkartır mısınız, kan da gelmedi oradan. Hala diyor ki kan alınmadı mı? Saydım, 5 sefer anlattım oradaki 3 hemsireye oradan kan gelmedigini ve öbür koldan alındıgını.

Orada bir saglık problemiyle ugrasıyoruz, umurlarında degil. Acil doktoru kvc görsün dedi çıktı. Yine en basa geliyoruz. Doktora, hemsireye bir şey desem bu sefer doktorla kavga ettik diye sıkıntı cıkacak, elim ayagım baglandı resmen.

Bu hastane sisteminden aşırı sikayetciyim. Tek sikayetci olan da ben olamam muhtemelen. Boyle durumlarda ne yapmami onerirsiniz? Tabii yapılacak bir şey varsa.

Ben de şikayetçiyim, hasta gidip daha çok hasta geleceğiz resmen. Genelde MHRS randevusu alıyorum, ya eskiden ne kolaydı randevu almak. Randevu aldım yanlışlıkla iptal ettim diye 1 ay rendevu vermedi bana sistem. Sisteme girmesi dert girsen istediğin bölümde doktor yok, olsa alması ayrı dert.

Ücretsizmiş gibi muamele yapılıyor da değil işte. Özeller tam tersi.

Öncelikle geçmiş olsun, yapılabilecek hukuki bir durum var mı bilmiyorum ama tek siz değilsiniz şikayetçi emin olun. Bir çok doktor, hemşire işini baştan savma yapıyor ve sürekli başkalarına iş yükü atıyor. Düzgün yapmayınca sinirlenip azarlamaya kızmaya başlayınca da çirkinleşen de oluyor öyle yola gelip düzgün yapmaya başlayanda. Bizim millette laftan anlama kabiliyeti yok maalesef böyle konuşmayı hiç sevmem ama bazen gerçekten kavga çıkartılacak duruma getiriyorlar insanı. Sağlık sektöründe hemşiresinden doktoruna bir ego var anlamadığım şekilde. Zamanında çok pohpohlanmış olmalarından kaynaklı sanırım.

Ben de şikayetçiyim, hasta gidip daha çok hasta geleceğiz resmen. Genelde MHRS randevusu alıyorum, ya eskiden ne kolaydı randevu almak. Randevu aldım yanlışlıkla iptal ettim diye 1 ay rendevu vermedi bana sistem. Sisteme girmesi dert girsen istediğin bölümde doktor yok, olsa alması ayrı dert.

Ücretsizmiş gibi muamele yapılıyor da değil işte. Özeller tam tersi.
O ayrı bir saçmalık şuan cildiye bakıyorum yok aylardır yok yani açılmıyor sistemde randevu alan nasıl alıyor bilmiyorum ki bir kere randevu ile gitmiştim bütün teyze amcalar erkenden doluşup randevusuz kiosktan sıra alıp giriyordu. Saçma sapan bir sistem. Dişte de aynısını yaşadım en son özele gittim büyük ihtimalle bunda da öyle yapcam. Özellerde ayrı bir şey yürüyen cüzdan olarak görüyorlar hastayı ona ücret kesiyorlar buna kesiyorlar. Arayıp soruyorsun o bilgiyi biz veremiyoruz vezneyle konuşursunuz gelince diyorlar. Sizin standart bir ücretlendirmeniz yok mu arkadaş? Her iş için tanıdık bulmak gerekiyor herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülke baştan aşağı çürümüş halde, bugün Ziraat'e gittim ve benzer bir mevzuyu ben de yaşadım. Geçtiğimiz hafta ise diş için Ankara Yıldırım Beyazıt üniversitesinin ilgili bölümünden randevu aldım, sözde Doçent doktorun üslubunun sokaktan geçen dayıdan hiçbir farkı yok. Gerçekten bu ülkede ya paran olacak ya da tanıdığın yoksa sinir krizi geçirirsin.

Babamin ayaginda ciddi derecede bir varis var. Hastaneye gittik kalp damar cerrahisine, orası cildiyeye yönlendirdi. Cildiyeye gittik, KVC bakar dedi. KVCye tekrar gittik, ilac yazdi gonderdi. Babam da ilacları aksatmadan kullanıyor. Bugun ise varis patladi, hop haydi hastaneye.

Hastaneye gittik, kan temizlendi kan alınacak dediler. Sol koldan damar yolu actilar. Kadin siringayı taktı kan cekmeye calısıyor damardan ama kan gelmiyor. Zorluyor da zorluyor, babamın da canı acıdı. Hemsire hanım öbür koldan alsanız dedim, burdan kan gelmiyor iste dedim cevap dahi vermedi soyledigime. En son zorla zorla resmen vakum yaparak yarım tüp kan aldı, bu sefer de o kan dondu. Gitti diger hemsireye, bi kan alsana dedi. O hemsire de geldi öbür koldan kan aldı. Yine dedigim yere cıkıldı. Babamın o zorladıkları kol mosmor kaldı, igneyi de cıkartmadılar. Yarım saat sonra iyice morarınca biz baskı kurduk oyle cıkarttırdık.

Müşahedede bekleyin dediler, müşahedeye girdik boş sedye yok. Kenarda var bir tane ortaya koyulmuş sedye, babamı yatırdım oraya. Hemsireler ellerinde telefon, sohbet muhabbet ediyorlar sadece. 2 serum takıyorlar bir de. Ya dedim babamın kolu morardı, igneyi cıkartır mısınız, kan da gelmedi ordan. Hala diyor ki kan alınmadı mı. Saydım, 5 sefer anlattım ordaki 3 hemsireye ordan kan gelmedigini ve öbür koldan alındıgını.

Orada bir saglık problemiyle ugrasıyoruz, umurlarında degil. Acil doktoru KVC görsün dedi çıktı. Yine en basa geliyoruz. Doktora, hemsireye bir sey desem bu sefer doktorla kavga ettik diye sıkıntı cıkacak, elim ayagım baglandı resmen.

Bu hastane sisteminden asırı sikayetciyim. Tek sikayetci olan da ben olamam muhtemelen. Boyle durumlarda ne yapmami onerirsiniz? Tabii yapılacak bir sey varsa.
CİMER'e şikayet edin.

Etse ne olacak? Müfettişin gelip gelmeyeceği bile belli değil. Ki bu denli bozuk bir sistemde herkes illa bir noktada eli kolu uzun birileri ile bağlantılarını kurmuştur bile.

Sosyal medyadaki mağdur edebiyatı ayağı ise zaten bambaşka bir durumda. İki zırlayıp tweet atar hoop bakanlık soruşturmayı geri çeker. Ondan sonra kaldığın yerden devammm.

Vallahi bir acil servise(Aksaray eah) günde 3600 hasta geliyor. Bu da yeşil sarı travma ve kırmızıya geliyor. Kırmızı hariç ortalama her alana 1000 hasta geliyor. Burayı idare eden 3 doktor 5 hemşire 3 intörn doktor 2 personel bakıyor. Sizce oradaki insanlar artık her hastayla mükemmel bir şekilde ilgilenecek enerjisi kalıyor mu?
Sevk sistemi gelmediği sürece gerçekten acil vakalar ki sizinki çok da acil değil arada kaçıyor. Yapacak bir şey yok. Sevk eksikliği ve doktor açığını 24 saatlik uykusuz nöbetlerle kapatmaya çalışırlarsa olacağı bu.

Adamın hafif başı ağrıyor parol bile içmeden acile başvuruyor. Görsen o kadar ajite ki sanarsın SAK geçiriyor. Diğeri de benim bir şeyim yok diyor STEMI çıkıp Koroner yoğun bakıma yatıyor. Ben insanımızı da çözemedim.

CİMER'e şikayet edince bir şey değişeceğini sanmıyorum, o yüzden şikayet etmiyorum. Bir seferinde CİMER'e şikayette bulundum birisini, şikayette bulunduğum kişinin tanıdığı var mış benim şikayet ettiğimi öğrendiler ve ciddi anlamda sorun çektim o dönem. Psikolojim bozulmak üzereydi. O yüzden CİMER de çözüm değil.

Açıkçası kimse yanlış anlamasın fakat aylık 100 küsür bin lira aldıkları maaşın bana 1 kuruş faydası yok, bu yüzden onun tuttuğu 24 saat nöbet beni ilgilendirmez, ki hiç de 24 saattir nöbet tutuyor gibi değildi oturmuş ATTlerle dedikodu yaparken bir yandan makyajını tazeliyordu.

Özele gitmek istiyorum, özele götürmek istiyorum, bu sefer de gidince binlerce lira para çıkacak. Ya illallah geldi artık, delirmek üzereyim.