Tunayx

Uzman
Merhaba, ben 12. sınıf mezunuyum. Üniversite sınavı için çalışmak istiyorum ama geç kaldığımın farkındayım. Meslek lisesi mezunuyum, bu yüzden pek bilgim yok derslerle de alakalı. Kendim nasıl bir plan veya program yapacağım bilmiyorum. Neyi nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Nelere ne kadar çalışmalıyım, hangi kaynakları tercih etmeliyim, hangi YouTube kanallarını izlemek gibi konularda hiçbir fikrim yok. Dershane gibi ekstra bir yardımım yok, yardımcı olursanız çok sevinirim. Her konuda beni bilgilendirseniz mutlu olurum.

Merhaba, ben 12. sınıf mezunuyum. Üniversite sınavı için çalışmak istiyorum ama geç kaldığımın farkındayım. Meslek lisesi mezunuyum, bu yüzden pek bilgim yok derslerle de alakalı. Kendim nasıl bir plan veya program yapacağım bilmiyorum. Neyi nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Nelere ne kadar çalışmalıyım, hangi kaynakları tercih etmeliyim, hangi YouTube kanallarını izlemek gibi konularda hiçbir fikrim yok. Dershane gibi ekstra bir yardımım yok, yardımcı olursanız çok sevinirim. Her konuda beni bilgilendirseniz mutlu olurum.

Hiç başlamamak yerine bir yerden tutunun rutininiz haline getirin temel atmak için matematik konu anlatımlı kitap alabilirsiniz ilk 12 konuyu cikarirsiniz aradan sonra bol bol problem cozersiniz bilgisayar muhendisligi gibi bölümleri istemiyorsaniz 5 ayda zorlarsanız halledebilirsiniz.

Tabii bu süreler hayal önce telefonu bırakmaya çalışın, deneme çözün eksiklerinizi belirleyin ardından eksiklerinizi kapatmak için kaynak alın okulunuzda bulunan öğretmenlere danışabilirsiniz bunun dışında bilindik kanallar var coğrafyanın kodları dr biyolojiyi örnek olarak verebilirim.

Son düzenleme:
Eğer sayısal bölüm okuyacaksan, tek yapman gereken AYT bitirmek. Ki bitirmen için sadece temel matematik bilmen yeterli ( TYT ilk 12 konu olması lazım aşırı basit)

Fen konusunda fizikde sadece formül ve pratik yaparsanız halledersiniz ama kimya ve biyoloji biraz zorlar

Sosyal de din ve felsefe çalışmanıza gerek bile yok sadece tarih çalışın vee coğrafyadan sadedce çıkmışlara bakıp çıkan konulara göz gezdirin (ÖSYM coğrafyada banko grafik nüfus haritası gibi soruların sorar)

Türkçe için kurtuluşunuz yok. Her gün oturup paragraf çözmeniz lazım.

Deneme olarka ise sadece TYT çözün. AYT çözmenize gerek yok, çünkü sayısal AYT de zamanınız bol ve eğer konu bilginiz yoksa zaten yapamazsınız, bildiğinizi kağıda döküyorsunuz AYT de. Eğer AYT bitrirseniz sınavı bitirirsiniz.

Kitap konusunda: TYT'den 1 sayısal kitap bitirip TYT'den kaçın sadece deneme yapın. AYT yoğunlaşın.

kitap öneri olarak: sakın başlangıç olarak 3d,orjinal,apotemi başlamayın (ki zaten başlayamazsınız,film izleri gibi kitabı izlersiniz) Basit kaynaktan başlayın sornasında yavaş yavaş arttırın.

Mezun olma kafasına girmeden çıkmış soruları çözerek ve YouTube'dan video çözümleri izleyerek hazırlanmalı.