Krmm

Üstün
Düşündüğünüz fanların Blade açısı nedir? Görüntüye önem verdiğiniz için içeri hava üfleyecek kasa içi fanın düz değil reverse Blade olması gerek.

Kasa içindeki radyatöre takılacak reverse fanların değerleri şu şekilde hocam. Reverse şeklinde alacağım.

89898.webp

@Ayhan Dönmez hocam merhaba. Benim sistem kuruldu, hazır. Bu Micron RAM'ler sorunsuz çalışıyor şu an. BIOS'tan yapabileceğimiz ayarlar varsa yardımcı olur musunuz rica etsem?

Anakart ROG B850-E
9850X3D
Kingston 5200 MHz CL40 2x16

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içindeki radyatöre takılacak reverse fanların değerleri şu şekilde hocam. Reverse şeklinde alacağım.

Eki Görüntüle 242949

@Ayhan Dönmez hocam merhaba. Benim sistem kuruldu, hazır. Bu Micron RAM'ler sorunsuz çalışıyor şu an. BIOS'tan yapabileceğimiz ayarlar varsa yardımcı olur musunuz rica etsem?

Anakart ROG B850-E
9850X3D.
Kingston 5200 MHz CL40 2x16.

Micron b-die mı, D-die mı?

Giriş seviye kart değil, diye tolere ediyor.

Hocam şu an BIOS açık, sizi bekliyorum. Bu RAM'leri en iyi şekilde ayarlayalım, elimizden ne geliyorsa artıksın. Fakat RAM için soğutma yok, bilginiz olsun.

@Ayhan Dönmez

Eki Görüntüle 245460

Timing kısmından bu şekilde bir dene:

1777729691778.webp

Mixed yerine bank Refresh normal mode al önce.

@Krmm bu rehberdeki ASUS kısmını takip et, timing ve voltaj nasıl gireceğin gözüküyor:

1777729833319.webp

@Krmm bu şekilde düzenle, 1:1 mod ve 1-2-1 Nitro. 1.25 VSOC, 1.1 VDDP, 2167 FCLK. Rehberi ASUS kısmını takip et, görsellere bu değerleri geçirt.

Rehberden ASUS kısmına bir göz at, nasıl gireceğin yazıyor. Timing, voltaj ve Nitro için. Sonrasında bu düzelttiklerimi geçir, verdiğim değerleri.

Voltaj artırmayacaksın, EXPO1 aç sadece, ıntegrated Graphics kapat. 1.4 DRAM voltage, 1.4 VDDIO, 1.4 VDDQ kalacak 3 EXPO voltajı.

Bank Refresh mode normal alacaksın, mixed alma henüz. Rehberde hepsi var, ASUS kısmını oku. Yazdım tek tek.

Bu değerleri üzerine geçireceksin sadece.

Eki Görüntüle 245475

@Krmm Bu şekilde düzenle, 1:1 mod ve 1-2-1 Nitro. 1.25 VSOC, 1.1 VDDP, 2167 FCLK. Rehberi ASUS kısmını takip et, görsellere bu değerleri geçirt.

Şu anda müsait değilim, ayrı konu özelinde ilgilenirim gerekirse. Rehberden ASUS kısmına bir göz at, nasıl gireceğin yazıyor. Timing, voltaj ve Nitro için. Sonrasında bu düzelttiklerimi geçir, verdiğim değerleri.

Voltaj artırmayacaksın, EXPO1 aç sadece, Integrated Graphics kapat. 1.4 DRAM Voltage, 1.4 VDDIO, 1.4 VDDQ kalacak 3 EXPO voltajı.

Bank Refresh Mode Normal alacaksın, Mixed alma henüz. Rehberde hepsi var, ASUS kısmını oku. Yazdım tek tek.

Bu değerleri üzerine geçireceksin sadece.

Attığınız rehberde birden fazla ASUS yazısı var, hangisini takip edeyim?

Attığınız rehberde birden fazla ASUS yazısı var, hangisini takip edeyim?

ASUS için H-die Timing ayarları kısmını baştan sona oku, görselleri gözden geçir. Neyin nasıl girileceği anlatılıyor. Bu attığım ZenTimings'i üzerine geçirt sadece. Önce 6000 1:1 mod dene, orada anlattım. Basit işlem, Boot etmezse anakart arkasındaki tuşu tıklatırsın. Clear CMOS yaparsın, Safe Mode atmazsa.

H-die için Timing'ler sende Boot etmez. Sana ilettiğim Zen'i 6000 MT/s olarak geçirt. Voltaj kısmı, DRAM Voltage 1.4V, VDDQ-VDDIO 1.4V.

1777730281853.webp

ASUS için h-die timing ayarları kısmını baştan sona oku, görselleri gözden geçir. Neyin nasıl girileceği anlatılıyor. Bu attığım ZenTimings'i üzerine geçirt sadece. Önce 6000 1:1 mod dene, orada anlattım. Basit işlem, boot etmezse anakart arkasındaki tuşu tıklatırsın. Clear CMOS yaparsın, safe mode atmazsa.

H-die için Timing'ler sende boot etmez. Sana ilettiğim Zen'i 6000 MT/s olarak geçirt. Voltaj kısmı, DRAM voltage 1.4v, vddq-vddıo 1.4v.

Eki Görüntüle 245478

Hocam, kusura bakmayın da ben gerçekten bu konuda sıfırım. Attığınız rehberde ASUS bölümüne inip baktım da nereye gireceğim, neye tıklayacağım bilmiyorum, yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Zen timings yükledim bilgisayara. Eğer vaktiniz varsa, çok basit şekilde şu an nereye girip nereye tıklayacağımı sırasıyla yazar mısınız?

Hocam, kusura bakmayın da ben gerçekten bu konuda sıfırım. Attığınız rehberde ASUS bölümüne inip baktım da nereye gireceğim, neye tıklayacağım bilmiyorum, yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Zen timings yükledim bilgisayara. Eğer vaktiniz varsa, çok basit şekilde şu an nereye girip nereye tıklayacağımı sırasıyla yazar mısınız?

Müsait iken ayrı konuda ilgilenirim. Rehberi okuyun o esnada. BIOS'tan giriliyor ayarlar. DEL tuşu ile giriş sağlayın, Search ile oradaki ayarları aratacaksınız. Hepsini anlattım, Micron A-die tam belli değil, elde veri yok. Attığım gibi denemen lazım. @Krmm

Müsait iken ayrı konuda ilgilenirim. Rehberi okuyun o esnada. BIOS'tan giriliyor ayarlar. DEL tuşu ile giriş sağlayın, Search ile oradaki ayarları aratacaksınız. Hepsini anlattım, Micron A-die tam belli değil, elde veri yok. Attığım gibi denemen lazım. @Krmm

Tamam hocam, bakıyorum şu an rehberinize fakat siz müsait olduğunuzda rica ediyorum mutlaka bana bilgi verin.

ZenTimings A2-B2 ve Tools-DIMM telemetry bölümü görselini iletin. FACEIT AC varsa geçici olarak kaldırmak gerekli. Vanguard geçici olarak devre dışı olmalı. PawnIO beraberinde kurulduysa, A2-B2 ve Tools DIMM telemetry kısmının görselini paylaşın. @Krmm

1.webp

2.webp

3.webp

tamam hocam bakıyorum şuan rehberinize fakat siz müsait olduğunuzda rica ediyorum mutlaka bana bilgi verin. yeni konu açarım. instamı da veririm size. oradan yazarsınız. sonrasında instadan tel no yazarsınız ararım ben sizi. Lütfen unutmayın ama yazmayı

Ayhan hocam bugün yaparız dimi sizden haber bekliyorum çünkü. Bir an önce aradan çıksın istiyorum. uygun görürseniz tabi

Sarkabilir, emin değilim. Ayrı konu oluşturun, @X99 ile beraber ZenTimings ve HWiNFO verilerini hazır edin, derim. Rehberde ilgili kısımlardan ayarların nasıl girildiğini öğren. Diğer Tuning ayarları, adlı başlıktan o kısımları uygula. Hepsini anlattım, 1.4V verip Boot ettirmeye çalış. Micron A-die Boot etmeyebilir. Elde veri yok, Hynix olmadan kör ve sağırız bu hususta. @Krmm