Allah'ım bin şükür. Tekrar denedim BIOS sıfırlamayı. BIOS ekranı geldi. Klavye ile F5 default yaptım düzeldi şu an sistem açıldı çok şükür yarabbim. Bu gece yaşadığım korku bana yeter sanırım. Ben bu lanet RAM'lere ayar çek miyim hocam. Yeni RAM alabilirim ama şu an bir Akakçe'ye bakacağım. Ayhan hocam çok sağ olun gecenin bu saati yardım ettiğiniz için.

Farklı USB ile en baştan MCT veya temiz güncel Windows ISO dosyasını Rufus ile USB belleğe yazarak format atmanı öneririm.

Ya da pil söküp geri takacak sonra, o kesin çözer. BIOS da yazabilir arkadaki porttan. Micron çöp zaten, 6000 MT/s veremiyor muhtemelen. EXPO açıp geçecek eğer uğraşmak istemezse. Clear CMOS nasıl yapıldığını öğrenmesi lazım önce.

Hocam şu RAM A-die gelir mi kesin? Alayim şimdi bunu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hynix gelir de, A-die garanti edemeyiz. Sen bence şu an sistem açılmışken şu Clear CMOS olayını deneyerek öğren. Statik birikmiş olabilir, belki ondan sıfırlamadı. Birden fazla adım var, tekte başarısız oluyorsa diğerlerini deneyeceksin.

Şu an başarılı olduysa CMOS has been Reset, ekranı gelmiştir. Oradan anlayacaksın, F1 basıyorsun sonra.

Hynix gelir de, A-die garanti edemeyiz. Sen bence şu an sistem açılmışken şu Clear CMOS olayını deneyerek öğren. Statik birikmiş olabilir, belki ondan sıfırlamadı. Birden fazla adım var, tekte başarısız oluyorsa diğerlerini deneyeceksin.

Şu an başarılı olduysa CMOS has been Reset, ekranı gelmiştir. Oradan anlayacaksın, F1 basıyorsun sonra.

Hocam şu an sistem açıldı. BIOS'u da default ayarlara çektim. Halen bir problem mi var? BIOS sıfırlamayı öğrenirim boş zamanda o sorun değil de şu an için statik falan mı vardır yani bir şeye zarar mı verir?

Hocam şu an sistem açıldı. BIOS'u da default ayarlara çektim. Halen bir problem mi var? BIOS sıfırlamayı öğrenirim boş zamanda o sorun değil de şu an için statik falan mı vardır yani bir şeye zarar mı verir?

BIOS hiçbir şekilde sıfırlanamıyorsa statik birikmiştir, fişten çektikten sonra 5-10 saniye kasa Power tuşu basarsın. Sonra tekrardan BIOS sıfırlamayı denersin. Şu an için sorun yok, demin arka arkaya sıfırlanamaması mantık dışı. Ben sana 10 saniye tuşa bas dedim ama, o da gerekli değil. Tıklaman yetiyor yani, kimisi 1 saniye basar, diğeri 10 saniye basar. 1 saat basmak ile etkisi aynı. Sembolik bir rakam bu. Ben tıklattığımda her daim sıfırlamıyordu, o yüzden birkaç saniye basılı tutmak lazım. Olay bu tamamen.

BIOS hiçbir şekilde sıfırlanamıyorsa statik birikmiştir, fişten çektikten sonra 5-10 saniye kasa Power tuşu basarsın. Sonra tekrardan BIOS sıfırlamayı denersin. Şu an için sorun yok, demin arka arkaya sıfırlanamaması mantık dışı. Ben sana 10 saniye tuşa bas dedim ama, o da gerekli değil. Tıklaman yetiyor yani, kimisi 1 saniye basar, diğeri 10 saniye basar. 1 saat basmak ile etkisi aynı. Sembolik bir rakam bu. Ben tıklattığımda her daim sıfırlamıyordu, o yüzden birkaç saniye basılı tutmak lazım. Olay bu tamamen.

Anladım hocam. Düzeldi ya çok şükür o bana yeter şu an için.

Bu arada bir yandan RAM bakıyorum da şunu da alabilirim. Bu A-die garantiyse satıcısı güvenilir direkt alırım bunu.

Zarar vermesi göreceli ancak az önce yaşadığın tutukluğu tekrar yaşayabilirsin. CMOS sıfırlaman anakart önbelleğini temizleyip sistem bileşenlerini birbiriyle yeniden tanıştırmanı sağlar. En kararlı ve sağlıklı şekilde sistem yeniden başlar.

Anladım hocam. Düzeldi ya çok şükür o bana yeter şu an için.

Bu arada bir yandan RAM bakıyorum da şunu da alabilirim. Bu A-die garantiyse satıcısı güvenilir direkt alırım bunu.

DFS güvenilir ama 6000 CL30 hiçbir modülde A-die garantisi yok. M-die olsa da sorun olmaz, aktif soğutman yok. Timing sıkamazsın sadece, A-die kadar tolere edemez.

1777770139643.webp

@Krmm 1 kere tıklaman yetiyor yani. Tutukluk olayları oluyor, tekte başaramayabilir bazen. Bende de önceki kartta çok oldu, ben 5-10 saniye basarım. Saliselik tıklatma işlerini sevmem. Sen de 3-5 kere denedin ve 1 kere tıklatmak işe yaramadı mesela. Statik birikmiş olabilir.