DFS güvenilir ama 6000 CL30 hiçbir modülde A-die garantisi yok. M-die olsa da sorun olmaz, aktif soğutman yok. Timing sıkamazsın sadece, A-die kadar tolere edemez.

Eki Görüntüle 245706

@Krmm 1 kere tıklaman yetiyor yani. Tutukluk olayları oluyor, tekte başaramayabilir bazen. Bende de önceki kartta çok oldu, ben 5-10 saniye basarım. Saliselik tıklatma işlerini sevmem. Sende 3-5 kere denedin ve 1 kere tıklatmak işe yaramadı mesela. Statik birikmiş olabilir.

Vallahi ne oldu hiç anlamadım hocam, 10 defa denemişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tamam işte, aynı kapıya çıkıyor. 1 kere tıklatınca olmuyor bazen, fişten çekip statiği alıp öyle deneyeceksin. Şartel 1 ya da 0 olması da bu sıfırlama işinde önemsiz yani. 1 kere tıkla ve hallolsun, diyor. Her zaman yemiyor işte.

DFS güvenilir ama 6000 CL30 hiçbir modülde A-die garantisi yok. M-die olsa da sorun olmaz, aktif soğutman yok. Timing sıkamazsın sadece, A-die kadar tolere edemez.

Eki Görüntüle 245706

@Krmm 1 kere tıklaman yetiyor yani. Tutukluk olayları oluyor, tekte başaramayabilir bazen. Bende de önceki kartta çok oldu, ben 5-10 saniye basarım. Saliselik tıklatma işlerini sevmem. Sen de 3-5 kere denedin ve 1 kere tıklatmak işe yaramadı mesela. Statik birikmiş olabilir.
Sistemi tamamen güçten kestikten sonra power tuşuna 2 kez 5’er saniye basılı tutmak statiği boşaltır mı abi? Bu adımdan sonra CMOS sıfırlansa.

Statiği alma olayı da fişten çekiliyken kasanın açma/kapama tuşuna 5 saniye basılı tut. Onu kastediyorum.

Sistemi tamamen güçten kestikten sonra power tuşuna 2 kez 5’er saniye basılı tutmak statiği boşaltır mı abi? Bu adımdan sonra CMOS sıfırlansa.

Onu kastediyorum. Demin o yüzden 10 defa denemesine rağmen sıfırlamadı muhtemelen. Başka açıklaması yok, tuş bozuk belki. :D

Bu olay da şart değil, bu şekilde 5-10 defa denemene rağmen sıfırlamıyorsa öyle yapmak lazım. Başka açıklaması yok çünkü. @Mr. Falcon

Sembolik bir rakam bu, mesela pinlerden sıfırlarken de 10-15 saniye tutun derler. 1 saniye değdirsen de yetiyor. Tuşta da aynı mantık var, ben kendi adıma 5-10 saniye basılı tutarım.

Elektrikten kesin diyen var, direkt sıfırlayın diyen var. Bunun da farkı yok aslında. Birden fazla yöntem var, demin hiçbiri işe yaramadı. Statiği alıp tekrar deneyecek, bunlar sembolik şeyler.

CMOS sıfırlandıktan sonra açılış ekranında zaten belli eder diye düşünüyorum.

@Krmm ilk etapta PSU’yu güçten kesin. Bu işlem sonrası power yani açma tuşuna 2 kez 5 ila 10 saniye basılı tutun, RGB’ler gelip gidecektir bu iyiye işaret statik boşalacak. Sonrasında anakart arkasındaki CMOS tuşuna 5 ila 7 saniye basıp çekin. Devamında 30 saniye kadar bekleyip sisteme tekrar güç verin.

Sonra açılışta ekranda ne yazdığını belirtin.

CMOS sıfırlandıktan sonra açılış ekranında zaten belli eder diye düşünüyorum.

@Krmm ilk etapta PSU’yu güçten kesin. Bu işlem sonrası power yani açma tuşuna 2 kez 5 ila 10 saniye basılı tutun, RGB’ler gelip gidecektir bu iyiye işaret statik boşalacak. Sonrasında anakart arkasındaki CMOS tuşuna 5 ila 7 saniye basıp çekin. Devamında 30 saniye kadar bekleyip sisteme tekrar güç verin.

Sonra açılışta ekranda ne yazdığını belirtin.

Bu saniye olayları da CLRTC pinlerden sıfırlama harici hiçbir kartın kılavuzunda yok, yani direkt olarak CMOS tuşuna basarsın. Birkaç saniye bekledikten sonra direkt sistemi açarsın ve sıfırlanır. Her yerde böyle yani, ama her zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor. Deminki gibi, o zaman statik alıp deneyecek.

CLRTC'den sıfırlarken de 10 saniye derler, ona da anlık temas yetiyor yani. Bir anlık işlem bunların hepsi aslında. Şu kadar saniye bekleyin, olayları tamamen sembolik değerler.

Bu rehberi takip edin ASUS için:

Bu saniye olayları da clrtc pinlerden sıfırlama harici hiçbir kartın kılavuzunda yok, yani direkt olarak CMOS tuşuna basarsın. Birkaç saniye bekledikten sonra direkt sistemi açarsın ve sıfırlanır. Her yerde böyle yani ama her zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor. Deminki gibi, o zaman statik alıp deneyecek.

Clrtc'den sıfırlarken de 10 saniye derler, ona da anlık temas yetiyor yani. Bir anlık işlem bunların hepsi aslında. Şu kadar saniye bekleyin, olayları tamamen sembolik değerler.

Bu rehberi takip edin ASUS için:

Ayhan hocam ben kesin karar verdim RAM'i değiştiriyorum. 12 gün sonra kartım kesildiğinde sipariş geçiyorum kesin olarak. Ne alacağımı bilemedim. Kingston dışında bir alternatif Lexar 6000 CL28 var. Lexar A-die biliyorum. Fakat Kingston alırsam ve M-die gelirse problem olur mu? Zamanlamalarını değişince faydasını görür müyüm? A-die neden bu kadar önemli, onu anlamıyorum. 6000 MHz üstüne çıkmayalım zaten. AM5'te stabil olmuyormuş. Benim istediğim şey, yüzde 1 ve binde 1 Low değerlerim uçsun istiyorum. Oyunda akıcılık yok şu an.
CS2 ölüm maçında SS aldım. Bakın değerlerim şu şekilde. Oyun sanki akmıyor gibi hissediyorum. Monitör 600 Hertz.
Bir gariplik var değil mi?

Ayhan hocam ben kesin karar verdim RAM'i değişiyorum. Şimdi bugün sipariş geçeceğim de ne alacağımı bilemedim. Kingston dışında bir alternatif göremiyorum. Eğer bu RAM m-die gelirse problem olur mu? Zamanlamalarını değişince faydasını görür müyüm? A-die neden bu kadar önemli onu anlamıyorum. 6000 MHz üstüne çıkmayalım. AM5'te stabil olmuyormuş. Benim istediğim şey, yüzde 1 ve binde 1 Low değerlerim uçsun istiyorum. Oyunda akıcılık yok şu an.

CS2 ölüm maçında SS aldım. Bakın değerlerim şu şekilde. Oyun sanki akmıyor gibi hissediyorum. Monitör 600 Hertz.

90'dan 65'e düşüyor bu arada daha da kötüleşti. %0.1 Low değeri akıcılığı direkt etkiliyor mu? Ve RAM'i değiştirirsem zamanlamalarını girdikten sonra bu değer kaça yükselir?

Dosya Ekleri

• IMG_20260503_130439_329.webp
    IMG_20260503_130439_329.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 27
Ayhan hocam ben kesin karar verdim RAM'i değiştiriyorum. 12 gün sonra kartım kesildiğinde sipariş geçiyorum kesin olarak. Ne alacağımı bilemedim. Kingston dışında bir alternatif Lexar 6000 CL28 var. Lexar A-die biliyorum. Fakat Kingston alırsam ve M-die gelirse problem olur mu? Zamanlamalarını değişince faydasını görür müyüm? A-die neden bu kadar önemli, onu anlamıyorum. 6000 MHz üstüne çıkmayalım zaten. AM5'te stabil olmuyormuş. Benim istediğim şey, yüzde 1 ve binde 1 Low değerlerim uçsun istiyorum. Oyunda akıcılık yok şu an.

90'dan 65'e düşüyor bu arada daha da kötüleşti. %0.1 Low değeri akıcılığı direkt etkiliyor mu? Ve RAM'i değiştirirsem zamanlamalarını girdikten sonra bu değer kaça yükselir?

Micron'da çöp olması normal, Hynix şart. Boşuna bas bas bağırmıyoruz, kaç aydır aynısını söyledim sana. Micron Gaming sistemlere uygun değil. A-die olması önemli, çünkü NS değeri çok düşük yapıyor. Bu yüzden %1 artış gösteriyor hayli.

Aktif soğutma uygularsan @Yakuza gibi daha da sıkabilirsin. Kendisi müsait iken sonuçlarını iletsin, hayli gelişme var. Aktif soğutma yapmasan bile A-die lazım. Micron çöpünden şiddetle kaçınmak lazım. Gamer adama yaramaz, akıcı oyun oynayamazsın.

Micron'da çöp olması normal, Hynix şart. Boşuna bas bas bağırmıyoruz, kaç aydır aynısını söyledim sana. Micron Gaming sistemlere uygun değil. A-die olması önemli, çünkü NS değeri çok düşük yapıyor. Bu yüzden %1 artış gösteriyor hayli.

O halde Kingston'u eleyip tek seçenek şu kalıyor.

Bu Lexar kesin A-die değil mi? Eğer kesin değilse o zaman her türlü riske girmiş olacağım. Kesin değilse Kingston alayim. Kesinse Lexar'ı alacağım.

O halde Kingston'u eleyip tek seçenek şu kalıyor.

Sizin alternatif öneriniz var mı yoksa Lexar'ı alıp geçi mi? Bu Lexar kesin a-die değil mi?

Düz EXPO 1:

1777820461562.webp

Tuning Sonrası: Low FPS %0 oldu.

1777820484201.webp

RDR2 Düz EXPO 1:

1777820364985.webp

Tuning Sonrası:

1777820380710.webp