@Krmm Kesin A-die Lexar 6000 C28 olan, @lowkey99 ve @Haluk Albayrak profillerini iletir. G.Skill 6000 C28 ile eş değer bir modül, @MAH0A da sonuçları iletir. Profil ile beraber.

CS için @Styxrage rehberde sonuçları paylaştı, kendisinden fikir edin akıcılık konusunda. Sistemini ben ayarlamıştım konusunda, sonrasında sağ olsun verilerini paylaştı.
@Krmm Rehber: R5 7600 & RTX 4070 Ti sistemde CPU, GPU ve RAM optimizasyonu sonuçları

@Ayhan Dönmez monitörüm 360 Hz, fakat çoğu yerde gördüğüm özellikle Reddit de %1 FPS değerine göre bir frekansta kullanmak. 240Hz e düşürüp o şekilde birkaç gün oynayacağım. Eğer gerçekten söylenilenler doğruysa CS de akıcılık olayını tamamen halletmiş olacağız. Oyun bozuk değil sistemler ayarlı değil, ben artık bu kanıya yöneliyorum açıkçası.

Son düzenleme:
@Krmm Rehber: R5 7600 & RTX 4070 Ti sistemde CPU, GPU ve RAM optimizasyonu sonuçları

@Ayhan Dönmez monitörüm 360 Hz, fakat çoğu yerde gördüğüm özellikle Reddit de %1 FPS değerine göre bir frekansta kullanmak. 240Hz e düşürüp o şekilde birkaç gün oynayacağım. Eğer gerçekten söylenilenler doğruysa CS de akıcılık olayını tamamen halletmiş olacağız. Oyun bozuk değil sistemler ayarlı değil, ben artık bu kanıya yöneliyorum açıkçası.

@MAH0A Eline sağlık, bu rehberin nedenleri ve sonuçları açısından ikilemde kalanlar için yol gösterici olacaktır. Ana rehber altına da aynen bu şekilde iletebilirsin, ne kadar çok insana ulaşırsa o kadar çok faydamız dokunmuş olur.

Bende de 320Hz var. FPS sınırlaması olmadan denedim, 400-600 civarı FPS alıyordum. FPS'i 400'e sınırlayıp denedim, sonra internette hedef FPS'in 3 altına ayarlamamı öneren birkaç yazı gördüm. FPS'i 317'ye sabitledim ve sanki en iyisi buymuş gibi geldi ama test esnasında FPS sınırlamasını açarsam %1 FPS 150 bile çıkmayabilir, hala en iyisinin ne olduğunu bulamadım.

@Ayhan Dönmez hocam şu an inanılmaz derecede şanssızlık yaşıyorum. Parayı tam bugün denkledim her şeyi hazırladım ve şu Lexar RAM'i sipariş geçmek için PC başına geçtim. Şu an fark ettim ki stok bitmiş Allah kahretsin ya. Ne yapabilirim hocam? Para hazır şu an. Lexar'ı bekleyim desem gelir mi belli değil İtopya'ya.

Kingston olanı alayim desem M-die gelme riski var diyorsun.

Şunu anlayamadım tam olarak. 6000 MHz'de sabit kalacağımdan dolayı M-die gelse bile yine de iş görmez mi? Zamanlamalarını iyice sıkarız. 6000 MHz'de kalırız. A-die gibi 7000 8000 MHz'lere çıkmaya gerek yok zaten. M-die ile 600 Hertz monitörün hakkını veremez miyim? A-die'den ne eksiği var yani M-die'nin?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez hocam şu an inanılmaz derecede şanssızlık yaşıyorum. Parayı tam bugün denkledim her şeyi hazırladım ve şu Lexar RAM'i sipariş geçmek için PC başına geçtim. Şu an fark ettim ki stok bitmiş Allah kahretsin ya. Ne yapabilirim hocam? Para hazır şu an. Lexar'ı bekleyim desem gelir mi belli değil İtopya'ya.

Kingston olanı alayim desem M-die gelme riski var diyorsun.

Şunu anlayamadım tam olarak. 6000 MHz'de sabit kalacağımdan dolayı M-die gelse bile yine de iş görmez mi? Zamanlamalarını iyice sıkarız. 6000 MHz'de kalırız. A-die gibi 7000 8000 MHz'lere çıkmaya gerek yok zaten. M-die ile 600 Hertz monitörün hakkını veremez miyim? A-die'den ne eksiği var yani M-die'nin?
M-Die, A-Die kadar müsaade etmez Timing sıkmaya. İmkan varsa mutlaka A-Die tercih edilmeli.

M-Die, A-Die kadar müsaade etmez Timing sıkmaya. İmkan varsa mutlaka A-Die tercih edilmeli.

Maddi imkan var da piyasada A-die RAM yok sanırım şu an. Lexar dışında öneriniz var mı 6000 MHz olacak şekilde?

@Ayhan Dönmez hocam eğer M die ile bu işi halledebilirsek alacam şimdi. Şuan cs2de binde 1 low değerim 60-90 FPS falan. Bu rakamı 250 300 civarına çekmek istiyorum

Son düzenleme:
Maddi imkan var da piyasada A-die RAM yok sanırım şu an. Lexar dışında öneriniz var mı 6000 MHz olacak şekilde?

@Ayhan Dönmez hocam eğer M die ile bu işi halledebilirsek alacam şimdi. Şuan cs2de binde 1 low değerim 60-90 FPS falan. Bu rakamı 250 300 civarına çekmek istiyorum

Patriot alın, H-die DR gelirse sorunsuz olur. 2 adet 1x16 modülden çekin. M-die problem. M-die'da bu konudaki sıkıntılar yaşanabilir:

Patriot alın, H-die DR gelirse sorunsuz olur. 2 adet 1x16 modülden çekin. M-die problem. M-die'da bu konudaki sıkıntılar yaşanabilir:

Patriot da alabilirim, olur hocam. Fakat bu Patriot'lar ne olarak geliyor tam olarak? A-Die mi H-die mi? Ayrıca H-die nedir bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Patriot da alabilirim olur hocam. Fakat bu patriotlar ne olarak geliyor tam olarak ? Die mi h-die mi ? Ayrıca h die nedir bilmiyorum.

H-die DR gelirse A-die olmuş oluyor, ASUS kartlarda bu modül şu anda sorunsuz. Direkt konudaki ayarları girdiğinde ASUS kısmındaki, 1.45V 6000 MT/s CL28 sorunsuz açacak. Aktif soğutma yaparım, dersen @Yakuza gibi CL26 yapıp daha da uçurtursun değerleri. Bu işe özen göster. Bak, adam çok memnun. Benden başka da TR'de ayarlayabilecek biri şu anda yok. Hepsi emekli oldu.

Bundan 2 adet çekin, ZenTimings'te 16 GB DR görünecek A2-B2:

@Krmm Bana soracak olursan da T-Force bu modeli A-die gelme ihtimali var, 6000 CL38 olduğuna bakma. Kendim şu anda alacak olsam bundan 2 adet çekip denerim:

Ama Micron ya da Samsung gelirse iade etmen lazım, biraz şans o kısım. Zar atacaksın burada. Tercih meselesi, Binning deniyor buna.

Önemli olan içindeki çiptir yani, isterse 8800 MT/s CL48 CUDIMM olsun. CUDIMM By-pass modda 6000 MT/s CL28 kullanabiliyorsun AM5'te.

H-die DR gelirse A-die olmuş oluyor, ASUS kartlarda bu modül şu anda sorunsuz. Direkt konudaki ayarları girdiğinde ASUS kısmındaki, 1.45V 6000 MT/s CL28 sorunsuz açacak. Aktif soğutma yaparım, dersen @Yakuza gibi CL26 yapıp daha da uçurtursun değerleri. Bu işe özen göster. Bak, adam çok memnun. Benden başka da TR'de ayarlayabilecek biri şu anda yok. Hepsi emekli oldu.

Bundan 2 adet çekin, ZenTimings'te 16 GB DR görünecek A2-B2:

MCR kesinlikle Auto'da bırakılmamalı, her Fast boot edişinde ayarların verimi düşüyor 3-5 boottan sonra çöp oluyor, EXPO1'den beter hale geliyor. Maalesef yaşayarak öğrendik.