519

Başarılı
Makaleler
8
Moderasyon 'ekibinin' ekip olmadığını uzun zamandır hissediyordum. Dünkü rapor bilgilendirmeleriyle de hissim tam anlamıyla pekişmiş oldu.

1723746289032.webp

Önce reddedilip sonra kabul edilen rapor için nasıl bir açıklama yapabilirsiniz? Muhtemel açıklamalardan birisi yeterince bilgi sahibi olmayan yetkilinin işleminin bir süre sonra daha yetkin kişi tarafından düzeltildiğidir. Buradan ben raporlar hakkında karar verilirken büyük ölçüde keyfi davranıldığını kavrıyorum. Ekip iletişiminin zayıf olduğunu çıkarabiliriz bu halde.

Önceki raporlarıma ve tecrübelerime dayanarak bunu rahatça söyleyebilirim. Moderasyon bir bütün gibi davranmıyor.

Bunların dışında olması gereken sonuca ulaşmak için birkaç kez rapor gönderdiğim de oldu, yani münferit bir olay değil kesinlikle. İşler profesyonellikten uzak biçimde ve büyük ölçüde işlem yapan kişinin ruh haline göre işliyor.

Bu konuyu dikkate alacağınızı ümit ediyorum. Asıl amacım yergiden ziyade forumun iyiliği. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Artı 16 Eksi
Moderasyon 'ekibinin' ekip olmadığını uzun zamandır hissediyordum. Dünkü rapor bilgilendirmeleriyle de hissim tam anlamıyla pekişmiş oldu.

Eki Görüntüle 74575

Önce reddedilip sonra kabul edilen rapor için nasıl bir açıklama yapabilirsiniz? Muhtemel açıklamalardan birisi yeterince bilgi sahibi olmayan yetkilinin işleminin bir süre sonra daha yetkin kişi tarafından düzeltildiğidir. Buradan ben raporlar hakkında karar verilirken büyük ölçüde keyfi davranıldığını kavrıyorum. Ekip iletişiminin zayıf olduğunu çıkarabiliriz bu halde.

Önceki raporlarıma ve tecrübelerime dayanarak bunu rahatça söyleyebilirim. Moderasyon bir bütün gibi davranmıyor.

Bunların dışında olması gereken sonuca ulaşmak için birkaç kez rapor gönderdiğim de oldu, yani münferit bir olay değil kesinlikle. İşler profesyonellikten uzak biçimde ve büyük ölçüde işlem yapan kişinin ruh haline göre işliyor.

Bu konuyu dikkate alacağınızı ümit ediyorum. Asıl amacım yergiden ziyade forumun iyiliği. Kolay gelsin.
Deneme sürecinde olan modlar sık sık hata yapabiliyor ya da daha üst bir mertebe düzeltme isteyebiliyor. Hiçbir forumda üst seviyeden alt seviyeye adminler aynı anda iletişim kuramaz. İnsanlık hali.

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderasyonda 1-2 kişi hariç diğerlerini başarılı bulmuyorum. Konu onaylanmıyor, raporlara bakılmıyor. Anlayamadım gitti.

Çözüm konusunda yaşamıştım bunu. İlk attığım çözüm raporu, türlü bahanelerle reddedildi. Bir süre sonra tekrardan rapor atınca ise olumlu dönüş yapıldı. E bu nasıl bir şey? Hatta üç tane rapor atmış da olabilirim, hatırlamıyorum.

Durum basit, yanlış işlem uygulanmış ve çözülmüş. Bazen yanlışlıkla Enter tuşuna basılıp rapora işlem yapılmış gibi görünebiliyor bile. Rapor bazen yetkili bir başkasına atanır fakat herkes insan ve eli çarpabiliyor. Gözden kaçmış olabilir, bir raporunuza hatalı işlem uygulanmış olması moderasyonun düşünüldüğü düzeyde iletişimsizliğe sahip olmadığı anlamına gelmez.

Aktif olarak Discord üzerinden iletişim kurulmakta tüm moderasyon arasında.

Deneme sürecinde olan modlar sık sık hata yapabiliyor

Deneme sürecinde olan moderatör raporlara bakamıyor. Aksi durum olsa dahi normal olan şey raporların bekletilmesidir. Farklı düşüncelerin de dikkate alınması gerekli ki ortaya bunun gibi durumlar çıkmasın.

Raporlarımın büyük çoğunluğunu sonuca erdirmeden önce birkaç kez raporlamam gerekiyor, genel durumun bundan ibaret olduğunu hiç sanmıyorum.

Ki böyle bir cevabın geleceğini düşünerek yazıma şunu da eklemiştim:

Son düzenleme:
Durum basit, yanlış işlem uygulanmış ve çözülmüş.
Bu durumun sürekli olması normal mi sizce? Kimi zaman 3 rapor atmam gerekiyor durumun çözülmesi için. Raporlar reddedildiği zaman cevap da yazılmıyor zaten. Sebep öğrenmek için tekrar rapor göndermemiz gerekiyor ki bu rapordan aldığımız yanıtla başka moderatörün verdiği yanıt farklı olabiliyor. Bir sorun var yani.