Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İlkay Demir

Uzman
Herkese selam,

Forumdaki arkadaşlarımın moderasyon ekibinin iki yüzlü davranışları hakkında fikrini merak ediyorum. Daha önce bir sorunumu burada ve başka bir forumda paylaştım. Ardından buradaki konum silindi ve ceza verildi, sebebi aynı konunun başka bir yerde daha açmammış. Gördüğüm zaman itiraz ettim ancak cevap bile vermeden itirazımı da kabul etmediler. Neyse dedim geçtim, dün başka bir kullanıcı tarafından aynı konunun yine burada ve başka bir forumda açıldığını gördüm, arkadaşı uyarıp benim gibi ceza almasını önlemek istedim.

Peki bilin bakalım ne oldu? Moderasyon ekibi benim mesajımı silip yine bana ceza verdi. Neymiş alakasız mesajmış. Yahu kopyala yapıştır konu hakkında uyarıyorum, ne yapayım telgraf mı çekeyim adama? Sonra kontrol ettiğimde arkadaşın konusu silinmemiş bu arada. Ee hani yasaktı? O zaman moderasyon ekibi adam kayırıyor. İstediğine ceza vermiyor, istediğine veriyor.

Vallahi artık şu saçma sapan şeylerden dolayı iyice soğudum forumdan. İnsanlar bir karşılık beklemeden bilgi alışverişi yapıp başkalarına yardım etmeye çalışıyorken moderasyon ise tam tersini yapıyor. İşinizi düzgün ve tarafsız bir şekilde yapmayacaksanız hiç yapmayın. Diktatörlüğe karşı durmanız gerekirken siz diktatör olmuşsunuz.

Neyse, muhtemelen onay bile almayacak bu konuda içimi dökmek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kural 11 anlaşılır diye düşünüyorum, gerçi kurallar pek okunmuyor ama ben yine de ekleyeyim:

Diğer forumlarda açtığınız konuları Techolay Sosyal'e doğrudan kopyalayıp yapıştırmayın. Özgün bir konu açın ya da konuyu önce burada açın. Bu durumun tek istisnası teknik sorulardır.

Dolayısıyla aldığınız uyarıda anormal bir şey yok, gayet yerinde bir uyarı.

Gereksiz mesaj uyarısı da gayet yerinde. Konuya, konuyla ilgisiz mesaj gönderirseniz gereksiz mesaj olarak değerlendirilir, bunun yerine konuyu raporlarsanız zaten gereken işlem yapılır. İki yüzlülük yok, moderatör arkadaşlarım her zaman her şeye yetişemezler elbette. Bu tarz durumlarda konuya şu yanlış bu yanlış yazmak yerine rapor göndermeniz forumu düzene sokmaya yardımcı olacaktır.

@İlkay Demir aynı konuyu iki farklı forumda hiç değişiklik yapmadan açmanız SEO puanlarını etkiliyor. Arama motorları web sitelerinin içerik kopyaladığını düşünerek sitelerin SEO puanını kırabilir. Bu da sitelerin bir konuda kendini önde göstermesini de engeller. Ben kendi makalelerimi bile web sitelerimde paylaştıktan sonra burada paylaşırsam bunu düşünerek değişiklikler yapıyorum.

Aşağıdaki kuralın tam olarak nedeni budur.
Diğer forumlarda açtığınız konuları Techolay Sosyal'e doğrudan kopyalayıp yapıştırmayın.

Bakınız: https://www.semseo.com.tr/rehber/seo-sozlugu/kopya-icerik-ile-seo-iliskisi

Mod ekibi, size iki yüzlü dediğimde, neler olduğunu gördük. Konu sahibine de bir şey yapmayacak mısınız?

Bu arada başka forumda açtığın konuyu, burada açma. Açacaksan da değiştir, başlığı, yazıyı falan. Türkçe zengin bir dil, soruyu farklı şekilde de sorabilirsin.

Ayrıca başkasında öyle bir şey gördüysen de, konuya yazma, raporla direkt. Konuya yazdın ki gereksiz mesajdan ceza yedin.

Son düzenleme:
  • Beğendim
İfadeler: 143
Yahu olay insanların burada sorularına cevap alabilmesi değil mi? Konuyu silip ceza yazmak yerine konuya uyarı mesajı yazılabilir ya da başlığı kendileri değiştirebilir. Gerektiği zamanlarda başlıkları daha anlaşılır biçimde değiştiriyorlar. Biz burada hiçbir karşılık beklemeden belki birilerine yardımcı olabiliriz diye zaman geçiriyoruz. Neden bundan soğutuyorsunuz ki?

Ben ne olursa olsun bu konuda moderasyonu haklı bulamıyorum. Kimsenin bir çıkar beklemeden yardımlaşmaya çalıştığı yerde konuları silip cezalar vermek yerine yardımcı olunmaya çalışılmasını dilerdim.

• Beğenmedim
Yahu olay insanların burada sorularına cevap alabilmesi değil mi? Konuyu silip ceza yazmak yerine konuya uyarı mesajı yazılabilir ya da başlığı kendileri değiştirebilir. Gerektiği zamanlarda başlıkları daha anlaşılır biçimde değiştiriyorlar. Biz burada hiçbir karşılık beklemeden belki birilerine yardımcı olabiliriz diye zaman geçiriyoruz. Neden bundan soğutuyorsunuz ki?

Ben ne olursa olsun bu konuda moderasyonu haklı bulamıyorum. Kimsenin bir çıkar beklemeden yardımlaşmaya çalıştığı yerde konuları silip cezalar vermek yerine yardımcı olunmaya çalışılmasını dilerdim.
Belirlenmiş bir kural varsa uygulanır, kişiye özel kural değiştirilmez. Uyarı verip vermemek de moderasyon inisiyatifindedir, yani silinecek bir şey varsa yine de silinir. Kurallara uymak yerine kendi kurallarınızı yazacaksanız tek bir forumu kullanmayı deneyebilirsiniz.

Ben ne olursa olsun bu konuda moderasyonu haklı bulamıyorum.
Cezaların bazen ağır olduğu konusunda sizinle hem fikir olsam da bu alıntıladığım yere kesinlikle katılmıyorum. Kopyala yapıştır konuların Techolay'ın SEO puanına zarar verebileceğinin farkında mısınız? Sadece Techolay değil diğer foruma da zarar vermiş oluyorsunuz.

Size link attığım sayfada da güzel örnek vermişler. Buraya da yazıyorum. Bir öğretmen olsanız ve yazılı bir sınav yapsanız, tamamen aynı şeyleri yazan 2 öğrenciden şüphelenip not kırmaz mısınız? Kırarsınız. Arama motorları da kırıyor. Ne olursa olsun moderasyon haksız değil. Cezalar ağır ya da hafif fark etmez ama bu konuda haklılar.

SEO çalışmaları masraflı, zaman isteyen ve bilgi gerektiren çalışmalardır. Siz bu aşağıdaki kurala uyarsanız, farkında olmadan da olsa bu çalışmalara zarar vermezsiniz:
"Diğer forumlarda açtığınız konuları Techolay Sosyal'e doğrudan kopyalayıp yapıştırmayın."

Belirlenmiş bir kural varsa uygulanır, kişiye özel kural değiştirilmez.

Ben bana özel kural yazın demedim zaten.

Uyarı verip vermemek de moderasyon inisiyatifindedir.

O zaman bana ceza verebilir ama başka sevdiği birine vermeyebilir ve başka forumda açtığı konuyu buraya açtığında görmemezlikten gelebilir. Aradığım cevap buydu teşekkür ederim.

Kurallara uymak yerine kendi kurallarınızı yazacaksanız tek bir forumu kullanmayı deneyebilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğim gibi ben bana özel kural yazın demiyorum. Konular silinip atılması yerine uyarılabilir ya da konu başlığında ufak değişiklikler vs yapılabilir. Çözüm üretmek istedikten sonra üretilir, siz işinize geldiğiniz gibi davranıyorsunuz. Benim konumu silip ceza verebiliyorsunuz ama tanıdığınız bir kullanıcının konusunu silmeyip ceza da vermeden biz onu görmedik ya da inisiyatif aldık diyebiliyorsunuz. Asıl saçmalık burada işte. Ayrıca size ne benim hangi forumları kullanacağımdan. Eğer siz beceremiyorsanız bu işi başka işlere yönelin o zaman.

Kopyala yapıştır konuların Techolay'ın SEO puanına zarar verebileceğinin farkında mısınız? Sadece Techolay değil diğer foruma da zarar vermiş oluyorsunuz.

Hocam ben SEO uzmanı değilim ki bunları bileyim. Buradaki 100 kullanıcadan en az 80 tanesi de bilmiyordur. Forum yönetmenin de zorluğu bu gibi durumlar değil mi zaten. Kullanıcı bilmiyor olabilir, çözüm konusunu silip ceza vermek mi?
Kendimi zorluyorum ancak yine de moderasyonu haklı bulamıyorum.

• Beğenmedim
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.