SHERLOCKED

Başarılı
Selam. Son zamanlarda birkaç mesajım silindi ve ceza aldım. Bunların bir tanesinde Burger King vs McDonalds konusunda biriyle tartıştığım için, (ikimizin de mesajları silinmiş) bir tanesinde https://techolay.net/sosyal/konu/minecraft-felsefesi-biz-sadece-variz.166863/#post-1500497
Bu konuya "gece 3'te aklıma gelen mistik fikirler(!)" yazdığım için, diğerinde de Barış'ın 6.55'te attığı NVIDIA sürücü konusuna günaydın abi yazdığım için. Yani bana konuya direkt katkısı olmayan herhangi bir içeriği direkt susturuyorlarmış gibi geliyor ve samimiyetten çok yoksun geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Tabii kurallar kurallardır uymuyorsan git diyebilirsiniz ama sorum bu değil. Şaka bile yapamıyorum.

Konuya bakacak olan moderatöre: Herhangi kötü bir amacım yok sadece insanların ne düşündüğünü merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Barış'ın 6.55'te attığı NVIDIA sürücü konusuna günaydın abi yazdığım için.
Bu cidden saçma ya. Profil mesajına yazarsın da yani konuda çok saçma geliyor. Mesela ben direkt buna cevap vermeyip, iyi günler hocam deseydim uyarıyı hak ederdim çünkü konuyla alakalı bir mesaj değil. Hatta ben böyle "Günaydın, merhaba" gibi ölü konuların bile uyarıya tabi olması tarafındayım.

Bu cidden saçma ya. Profil mesajına yazarsın da yani konuda çok saçma geliyor. Mesela ben direkt buna cevap vermeyip, iyi günler hocam deseydim uyarıyı hak ederdim çünkü konuyla alakalı bir mesaj değil. Hatta ben böyle "günaydın, merhaba" gibi ölü konuların bile uyarıya tabii olması tarafındayım.

Saat çok erkenken açılan bir konu olduğu için öyle yazmıştım. Düzenli olarak günaydın mesajı atacak de ilim zaten :D

Bunların bir tanesinde Burger King vs McDonalds konusunda biriyle tartıştığım için.
Açık açık yazmışsın biriyle tartıştığını. Konuyu saptırıp tartışma içine giriyorsan gereksiz mesaj olarak değerlendirilir. Problem nerede?

Felsefe kategorisi yersiz şaka yapmak için değil. Yazdığın mesajın konuya hiçbir katkısı yok, konu Mizah ve Eğlence kategorisine açılmamış. Bu uyarıda da herhangi bir problem yok.

Diğerinde de Barış'ın 6.55'te attığı NVIDIA sürücü konusuna ''günaydın abi'' yazdığım için.
Paylaşımın geç yapıldığını ima ediyorsan sürücü çıktığı gibi konu açıp sen paylaşabilirdin, yapmadın. Eğer sabah olduğu için günaydın diyorsan bunun da NVIDIA sürücüsüyle bir alakası yok. Gidip profil yorumlarına yazabilirsin. Her iki türlü de gereksiz mesaj.

Üç uyarın da doğru yani. Biraz da ''ben ne yapıyorum?'' diye sorgulamak gerekebilir.

Moderasyon sanki Türk Dil Kurumu'nda çalışıyor.

Forum düzeni için normal değil mi böyle yapmaları? Öbür türlü forum Donanım Arşivi'ne döner. Ha ben olsam ceza vermek yerine mesajı silip uyarırdım sadece devamlı tekrarlamıyorsa, zaten çoğu öyle yapıyor.

Bazen çok saçma gereksiz mesaj cezası yiyoruz. 2 kere gereksiz mesaj cezası yedim(Biri 2-3 hafta olmuştur, belki daha fazla ki burada mod ile yaptığım muhabbet aşırı saçmaydı. Öbürü daha 2 gün önce yaşandı.) İtiraz etmeme rağmen, en son hem rapor sisteminden ban yedim hem de, artık mod kimse, dalga geçer yanıtlar verdi. Neyse ki bilet sistemi var ki, 2 kere yapılan haksızlık düzeltildi.

Açık açık yazmışsın biriyle tartıştığını. Konuyu saptırıp tartışma içine giriyorsan gereksiz mesaj olarak değerlendirilir. Problem nerede?

Felsefe kategorisi yersiz şaka yapmak için değil. Yazdığın mesajın konuya hiçbir katkısı yok, konu mizah ve eğlence kategorisine açılmamış. Bu uyarıda da herhangi bir problem yok.

Paylaşımın geç yapıldığını ima ediyorsan sürücü çıktığı gibi konu açıp sen paylaşabilirdin, yapmadın. Eğer sabah olduğu için günaydın diyorsan bunun da NVIDIA sürücüsüyle bir alakası yok. Gidip profil yorumlarına yazabilirsin. Her iki türlü de gereksiz mesaj.

Üç uyarın da doğru yani. Biraz da "ben ne yapıyorum?" diye sorgulamak gerekebilir.

Yaptığımız tartışma konu üzerineydi.
Felsefe kategorisi olsa bile konuyla ilgili mizahi davranabileceğimi düşünüyorum. Zira mizah da felsefeye katkı sağlar. Komediler arasında büyük eleştiriler vardır. NVIDIA sürücüsü olayına gelecek olursak, paylaşımın geç yapıldığını iddia etmedim hiçbir şekilde. Sadece konu çok erken açıldığı için sanki adamın uyanır uyanmaz ilk işi o konuyu açmakmış gibi geldi ve günaydın yazasım geldi. Size şöyle söyleyeyim, kral oedipus Lauis'i öldüren katili didik didik arar ama kendisinin suçlu olamayacağı düşüncesiyle o kadar kör olmuştur ki ancak en sonunda kendi suçunu görür. Ama iş işten geçmiştir.

Moderasyon sanki Türk dil kurumu'nda çalışıyor.

Şikayetim bundan değil açıkçası. Yazım kurallarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eskiden daha katıydı. Da'yı yanlış yazsak 1 gün ceza alıyorduk.

Forum düzeni için normal değil mi böyle yapmaları? Öbür türlü forum Donanım Arşivi'ne döner. Ha ben olsam ceza vermek yerine mesajı silip uyarırdım sadece devamlı tekrarlamıyorsa, zaten çoğu öyle yapıyor.

Uyarı sistemi değişti, artık kimseye istisna gösterilmeyecek. Eskiden kullanıcıya soft uyarı atılabiliyordu ama artık direkt veriliyor. Yani bu forum üyesinin isterse 60.000 mesajı olsun, gereksiz mesaj attıysa bile uyarısını yer.

Uyarı sistemi değişti, artık kimseye istisna gösterilmeyecek. Eskiden kullanıcıya soft uyarı atılabiliyordu ama artık direkt veriliyor. Yani bu forum üyesinin isterse 60.000 mesajı olsun, gereksiz mesaj attıysa bile uyarısını yer.

Evet o konuyu biliyorum. Olay verilen ceza değil zaten. Suçlu bulunup bulunmamak.