Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elbette herkes istediği konuda şikayet edebilir, mükemmel değiliz ancak konu açmak için konu açıyorsunuz.

Forumdaki üye sayısına bakalım:

Eki Görüntüle 147006

18.718

Kopyala/Yapıştır yüzünden şikayet konusu açan üye sayısı: 1

18.718 kişiden 18.717'sini bu konuda başlık açmaya itecek bir durum yaşanmamış.

Çetcipiti kardeşimize hemen soralım:

Eki Görüntüle 147007

Forumdan soğuma konusuna gelelim:

Eki Görüntüle 147011

Gugıl amcaya da bir soru soralım hemen:

Eki Görüntüle 147010

Tekrar çetcipiti kardeşimize dönelim:

Eki Görüntüle 147013

Ben demiyorum, internet diyor.

Ya hocam çocuk olmayın Allah aşkına. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz? Aman ne marifetlisiniz, Google ve ChatGPT kullanabiliyorsunuz.

Ben size iki yüzlü davranıyorsunuz, istediğinize konu dışı deyip ceza veriyorsunuz istemediğinizi görmezden gelip inisiyatif aldık diyorsunuz diyorum, sen forumda ne kadar mesaj attığıma mı bakıyorsun?

Konuyu komple okuyup ondan sonra yorum yapın. Benim derdim kopyala-yapıştırdan dolayı değil, sadece o muhabbet üzerinden patladı. Benim derdim iki yüzlü davranmanızdan. He istersen gidip gogıl amcaya da ne kadar iki yüzlü olduğunuzu hesaplat.

Benim anlamadığım bir durum var. Madem kopyala yapıştır yapıyorsunuz, en azından "alıntıdır" ya da "burada da sormuştum" şeklinde kaynak belirtmeniz de zor mu? Techolay Sosyal'e özel bir kural mı bu kopyala yapıştır? Bunu yapıp ceza yememek istiyorsanız kaynağın linkini vermelisiniz. Bu kadar basit. Böylece arama motorları da linki görüp ne Techolay Sosyal'den ne de başka forumlardan puan kırmaz.

Ben şu kuralı daha Techolay kurulmadan önce başka bir sayfada yazdım.

Adsız.webp

Demek ki neymiş? Forum kullanıyorsak bu kurallara yabancı olmamamız gerekiyormuş. Ben de zamanında buradan ban yedim hocam. Kusura bakmayın da kopyala yapıştır SEO emeklerini çöpe atıyor. Bu konudaki cezalarının ağırlığına katılıyorum.

Halen konuyu uzatıyorsunuz.

Benim anlamadığım bir durum var. Madem kopyala yapıştır yapıyorsunuz, en azından "alıntıdır" ya da "burada da sormuştum" şeklinde kaynak belirtmeniz de zor mu? Techolay Sosyal'e özel bir kural mı bu kopyala yapıştır? Bunu yapıp ceza yememek istiyorsanız kaynağın linkini vermelisiniz. Bu kadar basit. Böylece arama motorları da linki görüp ne Techolay Sosyal'den ne de başka forumlardan puan kırmaz.

Ben şu kuralı daha Techolay kurulmadan önce başka bir sayfada yazdım.

Eki Görüntüle 147070

Demek ki neymiş? Forum kullanıyorsak bu kurallara yabancı olmamamız gerekiyormuş. Ben de zamanında buradan ban yedim hocam. Kusura bakmayın da kopyala yapıştır SEO emeklerini çöpe atıyor. Bu konudaki cezalarının ağırlığına katılıyorum.

Halen konuyu uzatıyorsunuz.

Hocam, sorun kopyala yapıştırdan dolayı ceza almak değil. Elbette bunu bilmiyordum ve ceza aldığım zaman buna bir şey demedim. Benim derdim arkadaşların istediği kişiye ceza vermesi istemediğine vermemesi. Zamanında benim konumu direkt silmek yerine konunun altına ya da başlığa yazabilirdi. Konu bu da değil zaten. Geçtiğimiz günlerde başka bir kullanıcı da kopyala-yapıştır konu açmış, ben de kendisine durumu anlatmak istedim. Çat diye yine benim mesajımı silip bana ceza verdiler ve kopyala yapıştır konuya dokunmadılar. Ben bu iki yüzlülüğe sinirleniyorum. Elbette her platformun kendine göre kuralları olacaktır ve bizler de bunlara uyacağız ama bu kurallar herkese eşit derecede uygulanmalı. Bana ceza vermeyip aynı durumdan dolayı sana ceza verip bir de istediğimiz zaman inisiyatif alabiliriz derlerse işte burada bir sorun vardır. Konudaki çoğu kişi sorunun çıkış kaynağı olan kopyala yapıştır konudan dolayı ceza aldığım için sitem ediyorum sanıyor ama benim sitemim bu iki yüzlü davranışlar. Halen konuyu uzatıyorum çünkü konuya yazan bütün moderatörler alakasız cevaplar veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim derdim arkadaşların istediği kişiye ceza vermesi istemediğine vermemesi.
Moderatörlerin adına konuşmam yanlış olur ama ben bunun forum katkısına göre değişebildiğini ve kasıtlı olarak yapılmadığını düşünüyorum.

Zamanında benim konumu direkt silmek yerine konunun altına ya da başlığa yazabilirdi.
Silmek zorundalar çünkü Google Bot'lar çok hızlı bir şekilde sayfaları tarayıp SEO puanı kırabiliyor. Bakın şu anda bile robotlar siteyi gezip analizler yapıyorlar. Ekran görüntüsünü şimdi yazarken aldım:

1746862221192.webp

Geçtiğimiz günlerde başka bir kullanıcı da kopyala-yapıştır konu açmış, bende kendisine durumu anlatmak istedim. Çat diye yine benim mesajımı silip bana ceza verdiler ve kopyala yapıştır konuya dokunmadılar.
Techolay'ın kendi SEO puanına zarar vereceğini düşünmüyorum. Gözden bir şey kaçmış da olabilir.

Forumun düzenini nasıl bozabilir ki? :düşündürücü:
Dostum bu ne? :D
1746862382495.webp

Moderatörlerin adına konuşmam yanlış olur ama ben bunun forum katkısına göre değişebildiğini ve kasıtlı olarak yapılmadığını düşünüyorum.

O zaman işte bu duruma iki yüzlülük denilir.

Silmek zorundalar çünkü Google Bot'lar çok hızlı bir şekilde sayfaları tarayıp SEO puanı kırabiliyor. Bakın şu anda bile robotlar siteyi gezip analizler yapıyorlar. Ekran görüntüsünü şimdi yazarken aldım:

Konulardaki onay sistemi bu gibi durumlar için değil mi işte. Onaylamadan önce düzeltebilirler. Belli ki ilk defa böyle bir konu açmış, düzeltilebilir. Eğer sürekli bunu yapıyorsa tamam sil geç ama ilk defa yapılıyorsa kesinlikle düzeltilmeli.

Techolay'ın kendi SEO puanına zarar vereceğini düşünmüyorum. Gözden bir şey kaçmış da olabilir.

Heh işte o zaman benim konumu da gözden kaçırsınlar. Ya da moderatörler değiştirilsin, gözden kaçan bir şey olmasın.

Hocam sorun kopyala yapıştırdan dolayı ceza almak değil. Elbette bunu bilmiyordum ve ceza aldığım zaman buna bir şey demedim. Benim derdim arkadaşların istediği kişiye ceza vermesi istemediğine vermemesi. Zamanında benim konumu direkt silmek yerine konunun altına ya da başlığa yazabilirdi. Konu bu da değil zaten. Geçtiğimiz günlerde başka bir kullanıcı da kopyala-yapıştır konu açmış, bende kendisine durumu anlatmak istedim. Çat diye yine benim mesajımı silip bana ceza verdiler ve kopyala yapıştır konuya dokunmadılar. Ben bu iki yüzlülüğe sinirleniyorum. Elbette her platformun kendine göre kuralları olacaktır ve bizlerde bunlara uyacağız ama bu kurallar herkese eşit derecede uygulanmalı. Bana ceza vermeyip aynı durumdan dolayı sana ceza verip bir de istediğimiz zaman inisiyatif alabiliriz derlerse işte burada bir sorun vardır. Konudaki çoğu kişi sorunun çıkış kaynağı olan kopyala yapıştır konudan dolayı ceza aldığım için sitem ediyorum sanıyor ama benim sitemim bu iki yüzlü davranışlar. Halen konuyu uzatıyorum çünkü konuya yazan bütün moderatörler alakasız cevaplar veriyor.
Olayınızı inceledim hocam. Kopyala yapıştır diye "Uyardığınız" konu ilk olarak burada açılmış. Kural gayet eşit bir şekilde uygulanmış. Mesajınızın silinme sebebinin de üslubunuz ve uyarı şeklinin forumda rapor yoluyla yapılması gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.