Herhangi bir problem var mı? Yok ise sorun ekran kartındandır. İsterseniz şimdi de ekran kartını montajlayıp görüntü kablosunu takın. Sorunun devam etmesi gerek. Son olarak, farklı kabloyla denediniz mi?
Şuan iki monitörüde denedim hocam hem DP dan hem HDMI dan herhangi bir sorun yok gibi gözüküyor dediğiniz gibi. Ben sanırım bir eşekliğimi sizin bu yorumunuzla farkettim ekran kartını elime geçtiğinden beri hiç HDMI da kullanmadım galiba.

Şuan iki monitörü de denedim hocam hem DP den hem HDMI dan herhangi bir sorun yok gibi gözüküyor dediğiz gibi. Ben sanırım bir eşekliğimi sizin bu yorumunuzla farkettim ekran kartını elime geçtiğinden beri hiç HDMI da kullanmadım galiba.
Estağfurullah. Dalgınlığa denk gelebiliyor. Ekran kartını taktınız değil mi? Tam olarak sorun DP kablosunda mıydı?

Sorun olmaması olması gereken bir şeydi zaten. Bu durumda ya kablo ya da ekran kartında kalıyor sorun.
Hocam benim HDMI da kullanmama sebebim kablonun 360hz desteklememesiydi. HDMI ile kullanırken pek bir sorun yok gibi ama Instagramda gezerken anlık takılmalar oldu donma gıbı o sırada ekran kartı coil whine tarzı bir ses çıkartıyordu özellikle scroll ile kaydırırken sanki ekran kartı mouse ın scroll sesini taklit ediyormuş gibi bir ses çıkartıyordu. Her neyse ben HDMI ında sakat olduğunu düşünüyorum DP için diyecek bir şeyim yok zaten. İki farklı kablo kullandım ikisinde de garanti bahsettiğimiz sorun mevcuttu. Özellikle 240Hz e alıp denedim belki problem oradadır diye lakin bir gelişme olmadı.

Hocam benim HDMI da kullanmama sebebim kablonun 360hz desteklememesiydi. HDMI ile kullanırken pek bir sorun yok gibi ama Instagramda gezerken anlık takılmalar oldu donma gıbı o sırada ekran kartı coil whine tarzı bir ses çıkartıyordu özellikle scroll ile kaydırırken sanki ekran kartı mouse ın scroll sesini taklit ediyormuş gibi bir ses çıkartıyordu. Her neyse ben HDMI ında sakat olduğunu düşünüyorum DP için diyecek bir şeyim yok zaten. İki farklı kablo kullandım ikisinde de garanti bahsettiğimiz sorun mevcuttu. Özellikle 240Hz e alıp denedim belki problem oradadır diye lakin bir gelişme olmadı.
O zaman sorunun ekran kartından olduğu bariz belli. Garantiye yollayın. Süreci yazmayı unutmayın. Olur da yardıma ihtiyacınız olursa yönlendiririm. Bende Haziran'da ekran kartımı yollamıştım mesela garantiye. Süreçleri az çok biliyorum o yüzden.

O zaman sorunun ekran kartından olduğu bariz belli. Garantiye yollayın. Süreci yazmayı unutmayın. Olur da yardıma ihtiyacınız olursa yönlendiririm. Bende Haziran'da ekran kartımı yollamıştım mesela garantiye. Süreçleri az çok biliyorum o yüzden.
Ben direkt olarak ASUS a yollayacağım itopyadan satın aldım ama hiç onlara ürünü gönderip 3-4 gün vaktimden yemelerini istemiyorum. ASUS teknik servis ile iki kere konuştum dün sorunu anlattım kanıt istediler. Fotoğrafları ilettim.
''İletmiş olduğunuz videoları incelediğimizde coil whine sesi normaldir. Ve sesin performansa herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Konu ile ilgili aşağıdaki mailden bilgi edinebilirsiniz. Yırtılmalar ise sadece Instagram üzerinde görünmektedir. Uygulama dışında masaüstünde ya da diğer uygulamalarda özelliklerde oyunlarda yaşıyor musunuz?'' diye mesaj gönderdiler yanıtladım dedim evet oyunda bir iki kere denk geldim falan filan daha sonra uzun süre dönüş yapmadılar bende tekrar aradım. Tekrar inceledi dediğiniz gibi ayıplı ürün olma olasılığı var tarzı şeyler söyledi onarım tamir başvurusuna yönlendirdi. Bende başvurdum şimdi burada merak ettiğim birkaç yer var hocam sağolasın sende çok yardımcı oluyorsun. Öncelikle ekran kartı kutusunun içindeki güç kablosu kasama ait yani ekran kartının güç kablosu kasamda monteli bu sıkıntı çıkartır mı ? İkinci olarak benzer bir konuda görmüştüm arkadaş kartı garantiye gönderirken içine not bırakmış değişim istiyorum tarzı öyle bir şeye gerek var mı ? Ve 6 ay içinde ayıplı ürün muhabbeti var yani her türlü değişim alırım diye düşünüyorum. Ama yine de ufak bir çekingem var, bana itelemeye kalkacakları bir durum söz konusu değil değil mi, kullanıcı hatası muamelesi yapmaları ihtimali yüksek midir ?

Öncelikle ekran kartı kutusunun içindeki güç kablosu kasama ait yani ekran kartının güç kablosu kasamda monteli bu sıkıntı çıkartır mı ? İkinci olarak benzer bir konuda görmüştüm arkadaş kartı garantiye gönderirken içine not bırakmış değişim istiyorum tarzı öyle bir şeye gerek var mı ? Ve 6 ay içinde ayıplı ürün muhabbeti var yani her türlü değişim alırım diye düşünüyorum. Ama yine de ufak bir çekingem var, bana itelemeye kalkacakları bir durum söz konusu değil değil mi, kullanıcı hatası muamelesi yapmaları ihtimali yüksek midir ?
Rica ederim. İstediğiniz kadar sorabilirsiniz her türlü yardım ederim.

Güç kablosu vs. o tür şeyleri boş ver. Ekran kartının kutusunda ne varsa onu yollayacaksın sen. O da kartın kendisi zaten

Evet kesinlikle. Kartı yolladığınız zaman açıp nota göre arıza kaydı oluşturuyorlar teknisyenler incelesin diye. Ben kutunun üzerine yapıştırmıştım siz isterseniz içine de koyabilirsiniz. Tamir olacak bir olay değil o yüzden değişim istiyorum demenize gerek yok notta yaşadığınız sorunu anlatacaksınız. O kadar. Ayrıca iletişim bilgilerinizi ve ev adresinizin bulunduğu kağıdı da ne olur ne olmaz diye koyun

Evet. 6 ay içinde bozulan mal ayıplı olarak kabul edilir ve değişim isteyebilirsiniz. Yaşadığınız sorun yüksek ihtimal ile çip kaynaklı olduğu için tamir etmezler ve tarafınızca arayıp tamir olmadı iade veya değişim teklifi yaparlar.

Hayır kesinlikle. Kullanıcı hatası olması için fiziksel bir zarar görmüş olması gerek. Türkiye'deki ASUS servisi kötüdür. Ancak size kötü gelme olasılığı düşük korkmayın. Yaşadığınız sorun kullanıcı hatası olmayacak türden. Farz edelim ki oldu bu yüzden gelişmeleri yazın diyorum ki ne yapacağınızı anlatabileyim. Konuyu takipteyim. Aklınıza takılan bir şey olursa yazın.

Güç kablosu vs. o tür şeyleri boş ver. Ekran kartının kutusunda ne varsa onu yollayacaksın sen. O da kartın kendisi zaten

Evet kesinliklekran kartı yolladığınız zaman açıp nota göre arıza kaydı oluşturuyorlar teknisyenler incelesin diye. Ben kutunun üzerine yapıştırmıştım siz isterseniz içine de koyabilirsiniz. Tamir olacak bir olay değil o yüzden değişim istiyorum demenize gerek yok notta yaşadığınız sorunu anlatacaksınız. O kadar. Ayrıca iletişim bilgilerinizi ve ev adresinizin bulunduğu kağıdı da ne olur ne olmaz diye koyun

Evet. 6 ay içinde bozulan mal ayıplı olarak kabul edilir ve değişim isteyebilirsiniz. Yaşadığınız sorun yüksek ihtimal ile çip kaynaklı olduğu için tamir etmezler ve tarafınızca arayıp tamir olmadı iade veya değişim teklifi yaparlar.

Hayır kesinlikle. Kullanıcı hatası olması için fiziksel bir zarar görmüş olması gerek. Türkiye'deki ASUS servisi kötüdür. Ancak size kötü gelme olasılığı düşük korkmayın. Yaşadığınız sorun kullanıcı hatası olmayacak türden. Farz edelim ki oldu bu yüzden gelişmeleri yazın diyorum ki ne yapacağınızı anlatabileyim. Konuyu takipteyim. Aklınıza takılan bir şey olursa yazın.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için vakit ayırdığın içinde sağ olasın çok minnetarım.

Evet kesinliklekran kartı yolladığınız zaman açıp nota göre arıza kaydı oluşturuyorlar teknisyenler incelesin diye. Ben kutunun üzerine yapıştırmıştım siz isterseniz içine de koyabilirsiniz. Tamir olacak bir olay değil o yüzden değişim istiyorum demenize gerek yok notta yaşadığınız sorunu anlatacaksınız. O kadar. Ayrıca iletişim bilgilerinizi ve ev adresinizin bulunduğu kağıdı da ne olur ne olmaz diye koyun

Hocam iyi akşamlar. Ben ekran kartını garantiye yollamak için hazırlanıyordum o sırada da sistemde ekran kartsız bir şekilde takılıyordum bir iki gündür fakat bu yatay çizgilenme olayı halen devam ediyor.

Hocam, sağdaki antiX ile başlayan konunun oraya dikkatli bakarsan problemi göreceksin. Bu neden kaynaklı? Moralim çok bozuldu. Ne yapacağım ya?

Son düzenleyen: Moderatör: