DracheN
Başarılı
Arkadaşlar bu iki sıvı soğutma arasında çok fark var mı? MSI sistemim olduğu için MSI tercih etmeyi düşünüyorum ama Arctic 6 yıl garantili ve yeni çıktı.
Hocam 17 bin çok pahalı geldi. İşlemciyi 20ye aldım zaten.O zaman bu işte, kalite ucuz olmaz:
https://www.incehesap.com/asus-rog-...i-sivi-sogutucu-90rc0131-m0eay0-fiyati-76229/
Ben kendi adıma bunu almazdım ama, Arctic ile uğraşırdım, iade bedava sonuçta, Tekno'dan almadığın sürece problem yok. Defektli ürünü niye zorla kullanayım, değişim sağlarım, yeni gelende de %50 şans var. Böyle böyle devam eder. Ta ki düzgün bir ürün gelene kadar. Ülkemizdeki metod bu şu anda, %100 güvenilir.
Ben de Arctic alırdım dediğim yöntemle. Ama bahsettiğim husus gerçek. Defekt var bazı modellerde, gerekli performansı veremiyor, montajla alakasız bu dediğim, başına gelirse iade etmesi gerekecek. Arctic'te saptandı bu şu anda, forumda konu açıldı hatta geçen.
Hocam mesela S360 ile Arctic pro arasında kaç derece oynar?Yeni çıkan PRO modelden bahsediyorum, eski PRO olmayan düz versiyonlarda bu defekt yok.
Arctic al şansını dene, %50 iyi bir şans şu anda. Zarar gelmez. Adamlar sonraki gün paranı geri veriyor zaten ya da direkt sıfırını yolluyor sana, Kendi satıcısından al. Şanslıysan kusurlu denk gelmez. Arctic kendi sitesinden alabiliyorsan ordan al ya da Hepsiburada kendisi satsın. Yancılardan alma.Hocam 17 bin çok pahalı geldi. İşlemciyi 20ye aldım zaten.
Hissedeceğin bir fark olmayacak. Push/Pull yapabilirsen daha iyi olacak hatta. Senin şu an 90 görmen bile absürt, shader compiling hariç 55-65 arası seyrediyor bu çip oyunda. Benim de BF gibi oyunlarda 98 vurduğu oluyor shader cache kısmında, onu engelleyemezsin tam olarak 3D'de. Ambient temp de etkili.Hocam mesela S360 ile Arctic pro arasında kaç derece oynar?
Hocam 120W kullandığı anlar oluyor oyunda sadece loading ekranı değil. Fanlar deli gibi dönüyor sesi kulağımı tırmalıyor öyle söyliyim.Hissedeceğin bir fark olmayacak. Push/Pull yapabilirsen daha iyi olacak hatta. Senin şu an 90 görmen bile absürt, shader compiling hariç 55-65 arası seyrediyor bu çip oyunda. Benim de BF gibi oyunlarda 98 vurduğu oluyor shader cache kısmında, onu engelleyemezsin tam olarak 3D'de. Ambient temp de etkili.
Sendeki mevzu biraz farklı aslında, umarım soğutucu kaynaklıdır. Başka ihtimaller de olabilir. O soğutucu ile o dereceler mantıklı değil. Sana anlattığım üzere olası bir instabilite senaryosu bu tarz şeyler yapabiliyor, bellek kontrolcü çok zorlanırsa instabilite ile zıplatır çipi sonra normale döner, bu döngü devam eder paso.Hocam 120W kullandığı anlar oluyor oyunda sadece loading ekranı değil. Fanlar deli gibi dönüyor sesi kulağımı tırmalıyor öyle söyliyim.
Hocam ben de anlamadım neyi yanlış yaptığımı anlayamadım. Düzgünce montajı yapıldı fanlar doğru takıldı. NT-H2 kullanıldı. BIOS'ta 55-57 derece bu normal mi?Sendeki mevzu biraz farklı aslında, umarım soğutucu kaynaklıdır. Başka ihtimaller de olabilir. O soğutucu ile o dereceler mantıklı değil. Sana anlattığım üzere olası bir instabilite senaryosu bu tarz şeyler yapabiliyor, bellek kontrolcü çok zorlanırsa instabilite ile zıplatır çipi sonra normale döner, bu döngü devam eder paso.