O zaman bu işte, kalite ucuz olmaz:

https://www.incehesap.com/asus-rog-...i-sivi-sogutucu-90rc0131-m0eay0-fiyati-76229/

Ben kendi adıma bunu almazdım ama, Arctic ile uğraşırdım, iade bedava sonuçta, Tekno'dan almadığın sürece problem yok. Defektli ürünü niye zorla kullanayım, değişim sağlarım, yeni gelende de %50 şans var. Böyle böyle devam eder. Ta ki düzgün bir ürün gelene kadar. Ülkemizdeki metod bu şu anda, %100 güvenilir.

Ben de Arctic alırdım dediğim yöntemle. Ama bahsettiğim husus gerçek. Defekt var bazı modellerde, gerekli performansı veremiyor, montajla alakasız bu dediğim, başına gelirse iade etmesi gerekecek. Arctic'te saptandı bu şu anda, forumda konu açıldı hatta geçen.
Hocam 17 bin çok pahalı geldi. İşlemciyi 20ye aldım zaten.

Hocam 17 bin çok pahalı geldi. İşlemciyi 20ye aldım zaten.
Arctic al şansını dene, %50 iyi bir şans şu anda. Zarar gelmez. Adamlar sonraki gün paranı geri veriyor zaten ya da direkt sıfırını yolluyor sana, Kendi satıcısından al. Şanslıysan kusurlu denk gelmez. Arctic kendi sitesinden alabiliyorsan ordan al ya da Hepsiburada kendisi satsın. Yancılardan alma.

Hocam mesela S360 ile Arctic pro arasında kaç derece oynar?
Hissedeceğin bir fark olmayacak. Push/Pull yapabilirsen daha iyi olacak hatta. Senin şu an 90 görmen bile absürt, shader compiling hariç 55-65 arası seyrediyor bu çip oyunda. Benim de BF gibi oyunlarda 98 vurduğu oluyor shader cache kısmında, onu engelleyemezsin tam olarak 3D'de. Ambient temp de etkili.

Hissedeceğin bir fark olmayacak. Push/Pull yapabilirsen daha iyi olacak hatta. Senin şu an 90 görmen bile absürt, shader compiling hariç 55-65 arası seyrediyor bu çip oyunda. Benim de BF gibi oyunlarda 98 vurduğu oluyor shader cache kısmında, onu engelleyemezsin tam olarak 3D'de. Ambient temp de etkili.
Hocam 120W kullandığı anlar oluyor oyunda sadece loading ekranı değil. Fanlar deli gibi dönüyor sesi kulağımı tırmalıyor öyle söyliyim.

@DracheN @Ayhan Dönmez Konuya açıklık getirmek lazım. Öncelikle Ayhan'ın fikirlerine saygım var ve kendisi teknik konularda dinlemeden geçmeyeceğim birisi fakat Arctic işi bana biraz saçma geldi. Yıllardır başarılı bir şekilde soğutma üreten firma ve bahsettiği konuların hiçbirisini ben daha yurtdışındaki forumlarda veya YouTube kanallarında göremedim. Pro serisi yeni çıktı belki yeni batchlerde düzelmiştir bizim eski stoklar hala sorunludur orasını bilemeyiz, denemeden kimse bilemez fakat Arctic'e ben şahsen güvenirim ve kendi sistemimde alır kullanırım. Ek olarak MSI pompa kısmında çok problemli, güven vermiyor. ASUS Rog serisi desen bir OLED ekran yüzünden 8000-9000TL fazla veriyorsun. Arctic III Pro alınabilir, illa ki MSI isteniyorsa MEG S360 2-3 yıldır piyasada olan bir soğutucu, kötü olsa üretilmeye devam edilmezdi diye düşünüyorum. Alternatif olarak LT720, Frozen Vision v2, Lian Li Galahad gibi birçok ürün var ve hepsi de başarılı ürünler tamamen bütçeye göre hepsi tercih edilebilir.
Günün sonunda benim için LT720 almakla Ryujin almak arasında hiçbir fark yok çünkü sistemde yapacağım en ağır iş online oyun oynamak.

Hocam 120W kullandığı anlar oluyor oyunda sadece loading ekranı değil. Fanlar deli gibi dönüyor sesi kulağımı tırmalıyor öyle söyliyim.
Sendeki mevzu biraz farklı aslında, umarım soğutucu kaynaklıdır. Başka ihtimaller de olabilir. O soğutucu ile o dereceler mantıklı değil. Sana anlattığım üzere olası bir instabilite senaryosu bu tarz şeyler yapabiliyor, bellek kontrolcü çok zorlanırsa instabilite ile zıplatır çipi sonra normale döner, bu döngü devam eder paso.

Sendeki mevzu biraz farklı aslında, umarım soğutucu kaynaklıdır. Başka ihtimaller de olabilir. O soğutucu ile o dereceler mantıklı değil. Sana anlattığım üzere olası bir instabilite senaryosu bu tarz şeyler yapabiliyor, bellek kontrolcü çok zorlanırsa instabilite ile zıplatır çipi sonra normale döner, bu döngü devam eder paso.
Hocam ben de anlamadım neyi yanlış yaptığımı anlayamadım. Düzgünce montajı yapıldı fanlar doğru takıldı. NT-H2 kullanıldı. BIOS'ta 55-57 derece bu normal mi?