DracheN
Başarılı
Arkadaşlar bu iki sıvı soğutma arasında çok fark var mı? MSI sistemim olduğu için MSI tercih etmeyi düşünüyorum ama Arctic 6 yıl garantili ve yeni çıktı.
Bence hiç +200 bulaşmasın, zaten cayır cayır yanıyor tabiri caizseSanırım single player bir oyun oynuyorsunuz ben ilk başta CPU için bir stres testi yazılımı sandım fakat değilmiş. CPU'nun %99 kullanması sıkıntı. BIOS'u sıfırladıktan sonra -30 curve +200MHz dene. EXPO'yu aç. Sonra tekrar bakalım duruma.
Hocam termal macun değişmeden de sök tak yapmıştık. Fanları temizledik güzelce, termal macunu iyice temizledik sonrasında montajı yaptık.Şimdi bir kere CPU %99 vuruyor senin, burada bir problem var. Diğer oyunlarda da böyle mi bu durum? Bir de CPU remount denedin mi, dikkatlice sök-tak yaptın mı yani?
NVIDIA son driverlerde de problem var, başka oyunlarda dene. Ama BIOS 55 derece çok makul gelmedi bana. Şu anki %99 usage de öyle. Bir terslik var ama ne kaynaklı bilemedim. CPU remount et dikkatlice sök tak sonrasında AIO tak aldıktan sonra. Yine böyle olursa o zaman asıl problem başlar.
Bence burada soğutucudan bağımsız bir durum var, Assasin's Creed'de %99 CPU kullanımı bana saçma geldi.Bu çok kolay bir sorun değil, temiz format denemen lazım, parçaları sök-tak yapacaksın, başta soğutucu ve macun değiştireceksin. NVIDIA son 2 driveri problem dediğim gibi ama BIOS 55 derece kısmı da problem tek başına. +10 derece yüksek çalışan modeller bile 45 BIOS'ta. Benimki 35 mesela. Çip aynı çip de olsa üretim farklılıkları oluyor. @DracheN
Temiz format attım hocam, driverlar son sürüm. BIOS en günceli.Bu çok kolay bir sorun değil, temiz format denemen lazım, parçaları sök-tak yapacaksın, başta soğutucu ve macun değiştireceksin. NVIDIA son 2 driveri problem dediğim gibi ama BIOS 55 derece kısmı da problem tek başına. +10 derece yüksek çalışan modeller bile 45 BIOS'ta. Benimki 35 mesela. Çip aynı çip de olsa üretim farklılıkları oluyor. @DracheN
Bence hiç +200 bulaşmasın, zaten cayır cayır yanıyor tabiri caizse+200 direkt +15 derece ekliyor bende, hiç acıması yok.
Odyysey biraz optimizasyon özürlü bir oyun hocam.Bence burada soğutucudan bağımsız bir durum var, Assasin's Creed'de %99 CPU kullanımı bana saçma geldi.
+200'de denetmemin sebebi zaten en default PBO ayarı 9800x3D için bu şekilde olması. Yaptığım her sistemde olumlu sonuç verdi, en azından bi referans noktamız olsun. Sorunun PBO'dan ve BIOS ayarlarından olmadığını anlayalım diğer çözümlere geçelim diye.Bu çok kolay bir sorun değil, temiz format denemen lazım, parçaları sök-tak yapacaksın, başta soğutucu ve macun değiştireceksin. NVIDIA son 2 driveri problem dediğim gibi ama BIOS 55 derece kısmı da problem tek başına. +10 derece yüksek çalışan modeller bile 45 BIOS'ta. Benimki 35 mesela. Çip aynı çip de olsa üretim farklılıkları oluyor. @DracheN
Bence hiç +200 bulaşmasın, zaten cayır cayır yanıyor tabiri caizse+200 direkt +15 derece ekliyor bende, hiç acıması yok.
Ben çözemedim, belki senin aklına başka bir şey gelir. Donanım-yazılım arası gidip gelen bir sorun bu. BIOS 55 mantıklı değil ama, bahsettiğim +10 yüksek çalışan 3D serileri bile BIOS'ta 45 şu anda. 55 ayrı bir seviye.Bence burada soğutucudan bağımsız bir durum var, Assasin's Creed'de %99 CPU kullanımı bana saçma geldi.
OCCT ile veya herhangi bir online oyunda deneyebilir misiniz? BF6 falan varsa baya iyi olur oyunda CPU baya tanklıyor çünkü.
Hocam ben de anlayamadım acaba fanlar yanlış mı takıldı diye düşünüyorum ama mümkün değil.Ben çözemedim, belki senin aklına başka bir şey gelir. Donanım-yazılım arası gidip gelen bir sorun bu. BIOS 55 mantıklı değil ama, bahsettiğim +10 yüksek çalışan 3D serileri bile BIOS'ta 45 şu anda. 55 ayrı bir seviye.