792

Uzman
Merhaba, şu an MSI Vampiric 100R adlı kasayı kullanıyorum. Kasama satın aldığım 3 adet ARGB fanı montajlamak istiyorum, ancak çoklayıcı almak gerekiyor. Aşağıdaki çoklayıcıyı alıp kasa fanlarımı bağlamak istiyordum, ama kasanın diğer fanının uyumlu olup olmadığı hakkında maalesef en ufak bir fikrim dahi yok. Sizlere sorum şu: Bu kasa RGB mi yoksa ARGB mi?

Çoklayıcı: Alfais 4988 10 Port Fan Power Sata Güç Switch Pwm Ãoklayıcı Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Konuyu bekletmeden onaylayan mod arkadaşlara teşekkür ederim.🙂❤️

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi ne yaptığım belli olmuyor Chef. iade maili attım geri dönüş alamayınca takmaya karar verdim. Bu kez de ailem izin vermedi falan şimdi takmaya karar verdim bakalım hayırlısı.🙂

En son da böyle diyordum çaktırma.😅😉

@Chef

Aileniz bilgisayarınıza fan takmanıza neden izin vermiyor? Mantıklı bir açıklamanız mevcut mu?

Bana göre mantıksız ama yine de açıklıyayım.🙂

Fanı satın almadan 1 hafta önce babam ile birlikte bilgisayarımı satın aldığım bilgisayarcıya, fan montajı hakkında bilgi almak için gittim. Bilgisayarcı bu fanların benim sistemime aşırı yük bindirip anakartımı yakabileceğini söyledi ve babam buna inandı. Her ne kadar öyle olmadığını anlatsam da inanmadı, beni tersledi. Ben de bir süre sonra konuşmayı kestim, şimdi arada sırada konuşuyorum.

Bana göre mantıksız ama yine de açıklıyayım.🙂

Fanı satın almadan 1 hafta önce babam ile birlikte bilgisayarımı satın aldığım bilgisayarcıya, fan montajı hakkında bilgi almak için gittim. Bilgisayarcı bu fanların benim sistemime aşırı yük bindirip anakartımı yakabileceğini söyledi ve babam buna inandı. Her ne kadar öyle olmadığını anlatsam da inanmadı, beni tersledi. Ben de bir süre sonra konuşmayı kestim, şimdi arada sırada konuşuyorum.

Yıllardır bilgisayarcıya gitmeme sebebim. Aileler her şeyi ciddiye alıyor.

Kasayla birlikte gelen fanlarınız ARGB ve bir çoklayıcı almanız gerekiyor, ayrıca anakartınızın da desteklemesi lazım.

Maalesef ki başta MSI olmak üzere bir çok kasa üreten firmalar ARGB fan kullanmasına rağmen, o fanlardan verim alabilmek için gerekli fan çoklayıcıyı kasaya eklemiyor.

1708325371745.webp

Ayrıca bilgisayarcı bir bakıma doğru söylüyor, fanlar anakarta zarar verebilir. Tabi zamanında benim gibi fan kablolarını plastik kelepçe yerine, bantla toplamaya çalışırsanız :D
Yeni fanları toplayacak plastik kelepçe olmadığından elektrik bandıyla toplamıştım ve ilk çalıştırmamda fanlar yanıp anakart üzerindeki ARGB portunu bozmuştu :D

Ah şu babalar, boomer tarzı anlaşılan babanız. Mahalle Bilgisayarcılarına nereden geliyor bu güven hayırdır? Aşırı yük altnda bilgisayara zarar verecekmişmiş. Tamam yanlış montaj sırasında veya yanlış işlem (örneğin @972 hocamın söylediği gibi) anakarta veya sisteme zarar verebilir. Ama bunun aşırı yükle ne alakası var be adam!

Asıl konuya gelince,

@972 bravo. Güzel tespit. Aynısına aynen katılıyorum. Bu kasa için gerekli çoklayıcıyı koymamış MSI ama bunu çoğu firma yapıyor...

@144 Haklısın reis attığım linkteki çoklayıcıyı almayı düşünüyorum sıkıntı çıkarır mı acaba?🙂

100 kez sorduğumun farkındayım.😅

Anlattığınız kadarıyla normalde Kasa'da ARGB fan bulunduğunu ancak ek bir fan takmak için kontrolcü satın almam gerektiğini anladım.🙂

Bir çok kişinin önerisi üzerine bu modeli tercih etmeyi düşünüyorum eğer daha iyi bir alternatif yoksa tabii ki.🙂

Son düzenleme: