995

Uzman
Askeri öğrenci sınavına yabancı uyrukluların alınacağı iddia ediliyor. Fakat iddia ÖSYM tarafından yalanlandı. Gene de inandırıcı gelmedi bana bundan birkaç sene önce Suriyeli doktorlar alınıyordu. Şu an halen görev yapıyorlar mı bilmiyorum. Fakat umarım askeri olaya bu yabancı uyruklar dahil olmaz. Bu adamlar daha ülkesini savunamadı arkadaş!

Son düzenleyen: Moderatör:
Şeytan ayrıntıda gizli. "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapma hakkı bulunmamaktadır." Yani kaçak girip T.C. vatandaşı olmuş Afgan bu sınava girebiliyor.

Girsin. İnşallah daha fazlası girer.

Yukarıdada yazdığı gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 23 yaşına geçmemiş herkes katılabiliyor. Arap, suriyeli, afgan herkes girebilir.

Bir gün gelecek bu sığıntıların ne kadar rahatsız edici olduğunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Özellikle 18 yaşından büyük olanlar lütfen mantıklı kararlar versin.

Türk vatandaşı olduğu sürece katılabilir normal bir durum. Bunu engellemeleri için doğuştan Türk vatandaşı şartı getirilmeli.

Vatandaşlığı olan sığınmacılar girebiliyor yani.
Sanırım evet. Önceden de doktorlar için gerçekleşmişti bu yıl da MSÜ sınavında ve askeriye de gerçekleşecek belli ki. Fakat şu an görev yapıyorlar mı Suriyeli doktorlar filan bilmiyorum. Fakat Suriyeli birinin okulumuzda öğretmen olarak İngilizce dersi verdiğini biliyorum.

Sanırım evet. Önceden de doktorlar için gerçekleşmişti bu yıl da MSÜ sınavında ve askeriye de gerçekleşecek belli ki. Fakat şu an görev yapıyorlar mı Suriyeli doktorlar filan bilmiyorum. Fakat Suriyeli birinin okulumuzda öğretmen olarak İngilizce dersi verdiğini biliyorum.

Suriyeli doktorlar tabii ki görev yapıyor. Geçen randevu alacaktım değişik değişik isimli doktorlar. Bilin bakalım hangi ülkeden gelmişler.

Vatandaşlığı olan sığınmacılar girebiliyor yani.

Evet girebilir yasalarda yeri var. Bir düzenleme getirilmediği sürece durum böyle.