27294

Uzman
Her bir yanı doğru olsa, her şey olması gerektiği gibi olsa hangi yönetim biçimiyle yönetilmek isterdiniz?

Ben doğru, düzgün bir şekilde olduğu sürece insanlığın tek olmasından yani tek dünya milleti düzeninden yanayım. Ama olmayacak bir rüya. :confused:

Dinsiz ve son derece milliyetçi birisi tarafından yönetilmek isterdim. Halkın refahı yerinde olduğu sürece yönetim biçimi umurumda değil.

Devlet sosyalizmi veya Jose Mujica'nın sosyalizmiyle yönetilmek isterim. Cumhuriyet doğru bir yönetim şekli olabilir ama uygulandığı ülkenin IQ seviyesine bağlı olarak uygulanabilirliği değişiyor.

Mülkiyetin sınırlarının doğru düzgün belirlendiği, otoritenin yalnizca yasalara tâbi olduğu ve yasaların da halk tarafından belirlendiği bir yönetim ya da yalnızca ahlaki temelleri bilen ve bunları koruyan bir imparator (Bu da anca masallarda olur sanırım).

Her bir yanı doğru olsa, her şey olması gerektiği gibi olsa hangi yönetim biçimiyle yönetilmek isterdiniz?

Ben doğru, düzgün bir şekilde olduğu sürece insanlığın tek olmasından yani tek dünya milleti düzeninden yanayım. Ama olmayacak bir rüya. :confused:
Teknokrasi. Zaten liyakat ve bilim bazlı bir sistem. Bu sistemi kurmaya kafaya takmış birisinin suistimal edebileceğini pek düşünmüyorum.