Klasik kalem edebiyatı. Hocam siz sıkılmadınız mı bunları söylemekten?Kardeşim Allah vardır. Sen de inanabilirsin. İlla görmemize gerekmez. Nasıl bir oyundaki karakterler, yapımcılarını idrak edemiyorsa o yapımcının olmadığı anlamına gelmez yani.
Detaylar
Kim cevapladı?Öyle, dinler insana yaşama amacı veriyor. Ben eminim ki Dünya da hiç bir din olmasaydı, özellikle ülkemizdeki intihar vakaları şu ankinin en az 10 katı olurdu. Bu kadar kötü, insanların istediği şeye ulaşamadığı bir dönemde bile insanların yaşamaya çalışmasının tek sebebi dinler ve kendilerin koyduğu amaçlar. Lakin çoğu dinler sayesinde yaşamaya çalışıyor.Biliyor musun bir dine inanan insanlara çok özeniyorum cidden. Kendim yıllardır inançsız bir insanım.
Yalnız olsalar bile dua edecekleri, inandıkları birer tanrıları var.
O da iyi bir açıklama. Gayet tatmin edici bir şey. İnsan kalemden ve bir oyundan çok daha karmaşık bir varlık.Klasik kalem edebiyatı. Hocam siz sıkılmadınız mı bunları söylemekten?
Vallaha hocam ben görmeden duymadan inanamam. Burada zaten bitiyor benim için olaylar. Ancak yine de teşekkür ederim.O da iyi bir açıklama. Gayet tatmin edici bir şey. İnsan kalemden ve bir oyundan çok daha karmaşık bir varlık.
Her insan aynı olmadığı gibi amaçlarda tartışmasız her birey için farklıdır. Evrimsel süreçte gelişen ve seni hayatta tutmak için gelişen bir çok içgüdüsel dürtülerin vardır.
Ama felsefi boyutta ise bu tam bir arayıştır. Ama ortak noktada hepimiz yaşamak istediğimiz için yaşıyoruz. Ne olursa olsun bu hayatın yaşamaya değeceğine inananlardanım. Çünkü dünyaya bir kez geldiğime ve geleceğime inanıyorum. Ahiret inancım olmadığı için, bu tek hakkımı en iyi şekilde değerlendirip, tüm zevkleri yaşayıp, egomu tatmin edip ölüp gideceğim.
Ama felsefi boyutta ise bu tam bir arayıştır. Ama ortak noktada hepimiz yaşamak istediğimiz için yaşıyoruz. Ne olursa olsun bu hayatın yaşamaya değeceğine inananlardanım. Çünkü dünyaya bir kez geldiğime ve geleceğime inanıyorum. Ahiret inancım olmadığı için, bu tek hakkımı en iyi şekilde değerlendirip, tüm zevkleri yaşayıp, egomu tatmin edip ölüp gideceğim.
Son iki sene benim için gerçekten sancılı geçti. Annemi kollarımda kaybettim, birlikte yatıp kalktığım iki yakın arkadaşımı kaybettim. Kanser teşhisi kondu ve bu zorlu süreçte nişanlım beni terk etti. Yaşadığım tüm bu acı ve kayıplara rağmen, beni ayakta tutan bir şey vardı: İnatçılığım. Bu hayata bir kez geliyoruz ve elimden gelenin en iyisini yapmam gerektiğine inanıyorum. Zaman zaman motivasyonum düşüyor; çünkü motivasyon her zaman sürdürülebilir bir şey değil. Ancak böyle anlarda disiplini devreye sokuyorum. Yoluma devam ederken, inat ve disiplinle hayata karşı duruyorum.
Ailenin ilk çocuğu olarak ebeveynlerim beni katı bir şekilde yetiştirdi. Şu anda 26 yaşındayım ama 10 yaşımdan beri çalışıyorum. Bazen pazarda çalıştım, bazen hamallık yaptım. Örneğin, kardeşim ilk parasını 22 yaşında kazandı yeni çalışmaya başladı. Ebeveynlerim, ailenin en küçük çocuğu olduğu için ona karşı daha gevşek davrandı. Benimse istemediğim şeyleri bile yapmam için zorlarlardı. Bu her ne kadar zorlayıcı olsa da disiplinli olmamı sağladı diyebilirim. Bu sayede karşıma zorluk çıksa bile ayakta durabiliyorum. Çünkü böyle yetiştirildim. Yaşamaya devam edeceğim.
Ailenin ilk çocuğu olarak ebeveynlerim beni katı bir şekilde yetiştirdi. Şu anda 26 yaşındayım ama 10 yaşımdan beri çalışıyorum. Bazen pazarda çalıştım, bazen hamallık yaptım. Örneğin, kardeşim ilk parasını 22 yaşında kazandı yeni çalışmaya başladı. Ebeveynlerim, ailenin en küçük çocuğu olduğu için ona karşı daha gevşek davrandı. Benimse istemediğim şeyleri bile yapmam için zorlarlardı. Bu her ne kadar zorlayıcı olsa da disiplinli olmamı sağladı diyebilirim. Bu sayede karşıma zorluk çıksa bile ayakta durabiliyorum. Çünkü böyle yetiştirildim. Yaşamaya devam edeceğim.
Son düzenleme:
Hocam kalemi yapanı sorgulamazken, bu evreni yaratanı bir şüphe gözüyle bakmak olmaz. Akıl ve mantığa sığmaz.Vallaha hocam ben görmeden duymadan inanamam. Burada zaten bitiyor benim için olaylar. Ancak yine de teşekkür ederim.
MasterSlenderTR
Üstün
- Makaleler
- 4
Yok.
Çünkü doğa tarafından bize verilen görev bu. Bitkilerden, hayvanlardan ve gök cisimlerinden bir farkımız yok. Bir amaç yok; yaşamak için yaşıyoruz. Bir de ölüm korkumuz olduğu için yaşıyoruz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konuyu din tartışmasına döndürmeseniz mi? Kaldı ki bir kalemin yapanını sorgulamak istediğinizde, en derinine indiğinizde orada bir kişiyi bulabiliyorsunuz. Dinler için, bir tanrıyı ne kadar derine inerseniz inin, bulamazsınız. Din tamamen insanın kalbinde biten bir olay. Saçma örneklerinizle konuyu sulandırmayın lütfen.Hocam kalemi yapanı sorgulamazken, bu evreni yaratanı bir şüphe gözüyle bakmak olmaz. Akıl ve mantığa sığmaz.
Yeni konular
-
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young