Çoğu insan ağacın arkasında ne var diye düşündü ağacın önüne de baktılar ama o gözünün önündeydi sadece sen fark edemedin kalbine ulaştığın zaman anlıyorsun çoğu şeye dilin el vermiyor anlatmaya çünkü rüzgar gibi sözler gider gider kim neyi anlar biter? Sözler kalbine işlerse o da senin demenle işler kalp açıldı mı dünyalar bilsen karşındaki seni ne diye biler?
Ben inanıyorum veya inanmıyorum gibi herhangi bir şey demedim. Konunun ne konusu olduğunu dahi anlayamıyorsun. Ayrıca tartışmaya davet çıkarmadım, kendi seviyemden düşük biriyle tartışıp hiç zaman kaybedemem. Sen neye inanıyorsan inan, ama başkalarının inancına laf etmeye kalkma. İnanmadığımı varsayarak kurduğun "beynini kullan" cümlesi senin haddine değil.
Ben inanıyorum veya inanmıyorum gibi herhangi bir şey demedim. Konunun ne konusu olduğunu dahi anlayamıyorsun. Ayrıca tartışmaya davet çıkarmadım, kendi seviyemden düşük biriyle tartışıp hiç zaman kaybedemem. Sen neye inanıyorsan inan, ama başkalarının inancına laf etmeye kalkma. İnanmadığımı varsayarak kurduğun "beynini kullan" cümlesi senin haddine değil.
Mantiksiz gelebilir ancak neden yaşıyoruz ki? Ben olsam dunyaya gelmezdim mesela gerek yok. Hayattan bikmisim arkadaşım da yok zaten. Kiralar asgari ücret kadar olursa, pahalılilik zirveye ulasmissa ne işim var burada arkadaş...
Koronada ölmedim, depremde ölmedim ama can sıkıntısından veya cikarsa savaş gibi gülünç nedenlerden ölebilirim. Yaşam amacimiz olarak ben bir şey görmüyorum. Sanki birinin kolesi olmak veya rezillik cekmek için dunyaya geldik diye düşünüyorum.
Kardeşim Allah vardır. Sen de inanabilirsin. İlla görmemize gerekmez. Nasıl bir oyundaki karakterler, yapımcılarını idrak edemiyorsa o yapımcının olmadığı anlamına gelmez yani.
Hocam, emin olun yapmak istedikten sonra yapılıyor. Sırtında çanta ile işini gücünü bırakıp kendini Dünyayı gezmeye adayanlar var. Tabii her gittikleri ülkede tatil yapar gibi yaşayamıyorlar, kendilerini kısıtlıyorlar fakat en nihayetinde geziyorlar, görüyorlar, eğleniyorlar. Eğer ki birisi Dünyayı gezeceğim diye yola çıkıp, mevcut konfor alanını terk ediyorsa, her türlü geziyor. Bir çok örneği var bunun.
Coğrafya kader zaten ona ne şüphe. Ülkede yeni bir şeyi öğrenmek bile çok pahalı, şimdi yeni bir şey çok göreceli bir kavram. Mesela yeni bir oyun alıp, yeni bir oyun oynamak gibi. Adamakıllı bir oyun 600 lira hatta 1000 lirayı bile bulabiliyor. O oyunun eklentileri olduğunu da farz edersek, adam bu paraları ödeyip nasıl oyunu zevk alarak oynasın. Oyun mevzusu da bu arada sadece bir tane örnek.
Hocam, emin olun yapmak istedikten sonra yapılıyor. Sırtında çanta ile işini gücünü bırakıp kendini dünyayı gezmeye adayanlar var. Tabii her gittikleri ülkede tatil yapar gibi yaşayamıyorlar, kendilerini kısıtlıyorlar fakat en nihayetinde geziyorlar, görüyorlar, eğleniyorlar. Eğer ki birisi dünyayı gezeceğim diye yola çıkıp, mevcut konfor alanını terkediyorsa, her türlü geziyor. Birçok örneği var bunun.
Hocam, vallahi bende yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Türkiye'de örnek varsa gösterirseniz çok sevinirim. 8 milyonluk kesim haricinde böyle rahat rahat dediklerinizi yapan bir vatandaş gösteriniz bana, öyle bir vatandaş yok çünkü. YouTube'daki gezginlerden örnek atacaksanız baştan söyleyeyim adamlar senden, benden doktordan çok para kazanıyorlar.
Coğrafya kader zaten ona ne şüphede, ülkede yeni bir şeyi öğrenmek bile çok pahalı, şimdi yeni bir şey çok göreceli bir kavram. Mesela yeni bir oyun alıp, yeni bir oyun oynamak gibi. Adamakıllı bir oyun 600 lira hatta 1000 lirayı bile bulabiliyor. O oyunun eklentileri olduğunu da farz edersek, adam bu paraları ödeyip nasıl oyunu zevk alarak oynasın. Oyun mevzusu da bu arada sadece bir tane örnek.
Repack kullanabilir mesela. Bazı yollar bulunur ama her şey için bu geçerli değil işte. Burada doğduk ama sonuçta kendi hayatını şekillendiren sensin. Yurt dışına gidebilen akrabalar, dostlar vs. var biraz çabalayıp ben de gitmeyi planlıyorum.
Repack kullanabilir mesela. Bazı yollar bulunur ama her şey için bu geçerli değil işte. Burada doğduk ama sonuçta kendi hayatını şekillendiren sensin. Yurt dışına gidebilen akrabalar, dostlar vs. var biraz çabalayıp ben de gitmeyi planlıyorum.