Zaten ben milliyetçi bir insanım.
Fikrimi degistiren hiçbir şey olmadı; milliyetçilik yapmışsın, bu kadar.

Bazı Japon'ların malum başkandan bakanlık isteyip vermeyince ana muhalefete gitmesi bazı soğanların 50 milyon dolar karşılığı 5 milyon oyu satması, yok abicim ben sizden değilim kusura bakmayın ne kadar bu dava adamıyım diyen adam varsa en büyük bu davaya kazığı kendisi çaktı.
Bahsettiğiniz soğanın hayatına hiç baktınız mı? Belli ki bakmamışsınız. Bu adam bu yolda çok yol katetmiş; ancak sonrasında para veya başka sebeplerden dolayı yanlış tarafa kaymış. Sence sadece 50 milyon mu? Mesela şantaj, kaset gibi şeyler olamaz mı? Neden her şeyi sadece parayla açıklıyorsunuz?

Buradan ben, “kişi kendin bilir” diye bakarsam, siz de para için her şeyi yaparsınız demektir. İşte bu yorumdan bunu anlıyorum.
İkinci seçimde de çoğu kişi soğanı desteklemedi zaten. Klasik oyların yer değiştirmesi ile seçim kaybedildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten ben milliyetçi bir insanım.

Bahsettiğiniz soğanın hayatına hiç baktınız mı? Belli ki bakmamışsınız. Bu adam bu yolda çok yol katetmiş; ancak sonrasında para veya başka sebeplerden dolayı yanlış tarafa kaymış. Sence sadece 50 milyon mu? Mesela şantaj, kaset gibi şeyler olamaz mı? Neden her şeyi sadece parayla açıklıyorsunuz?

Buradan ben, “kişi kendin bilir” diye bakarsam, siz de para için her şeyi yaparsınız demektir. İşte bu yorumdan bunu anlıyorum.
İkici seçimde de çoğu kişi soğanı desteklemedi zaten. Klasik oyların yer değiştirmesi ile seçim kaybedildi.

"neden her şeyi sadece parayla açıklıyorsunuz?" aldığı lüks malikaneler, kıyafetler, villalar? Başkası yapınca "vatan haini! Biz bu ülkeyi böyle kurmadık, bla bla" kendinizden biri yapınca, yanlış yolu seçmiş, kasette olabilir.

"İkinci seçimde de çoğu kişi soğanı desteklemedi zaten. Klasik oyların yer değiştirmesi ile seçim kaybedildi." şu adamı savunmak için ne kadar yol varsa deniyorsunuz, adam oyları AKP'ye yönlendirdi, yönlendirmese daha başka bir şeyler olacaktı. Ve siz para için her şeyi yaparsınız dediğinizi size iade ediyorum.

Son düzenleme:
Konunun başlıkla alakasını anlayamadım, içerik tamamen farklı. İmkânları daha iyi olan bir yerde kim yaşamak istemez?

Konunun başlıkla alakasını anlayamadım, içerik tamamen farklı. İmkânları daha iyi olan bir yerde kim yaşamak istemez?
İmkanı olan birisi için Amerika dışında yaşayıp çok daha iyi sağlık, hukuk ve güvenlik vaat eden bir sürü ülke olduğu için. Amerika artık bunlarla aynı seviyede değil.

Yaşam pahalılığı çok arttı, basit bir kol kırığı için binlerce dolar fatura çıkıyor. Her hafta çalkalanıyor ülke.

İmkanı olan birisi için Amerika dışında yaşayıp çok daha iyi sağlık, hukuk ve güvenlik vaat eden bir sürü ülke olduğu için. Amerika artık bunlarla aynı seviyede değil.

Yaşam pahalılığı çok arttı, basit bir kol kırığı için binlerce dolar fatura çıkıyor. Her hafta çalkalanıyor ülke.

Mesajımda "Amerika" olarak belirtmedim. Sadece konu sahibi başlıkla alakasız konu açmış.

Ayrıyeten şunu da eklemek istiyorum, Türkiye'de yaşamaktan her türlü daha iyidir. Sağlık sistemi masraflı olsa da, sonuçta her gün kolun kırılmıyor. Bu açıdan da düşünmek lazım.

Ayrıyeten şunu da eklemek istiyorum, Türkiye'de yaşamaktan her türlü daha iyidir. Sağlık sistemi masraflı olsa da, sonuçta her gün kolun kırılmıyor. Bu açıdan da düşünmek lazım.

Türkiye'nin sağlık sistem temeli Amerika'nın sisteminden yüzlerce kat daha iyi. Buna toplu taşıma sistemi ve diğer şeyler de ekleniyor. Amerika hiçbir zaman sistem ülkesi olmadı, sadece ekonomik anlamda güçlü bir ülkeydi ve şu anda da eskisi gibi olmasa da onun ekmeğini yiyor.

İnanılmaz sorunları olan ama medyanın inanılmaz şişirdiği bir yer. Tabii bu haliyle bile ülkemizden daha iyi bir refah seviyesine sahip orası ayrı.

Türkiye'nin sağlık sistem temeli Amerika'nın sisteminden yüzlerce kat daha iyi. Buna toplu taşıma sistemi ve diğer şeyler de ekleniyor. Amerika hiçbir zaman sistem ülkesi olmadı, sadece ekonomik anlamda güçlü bir ülkeydi ve şu anda da eskisi gibi olmasa da onun ekmeğini yiyor.

İnanılmaz sorunları olan ama medyanın inanılmaz şişirdiği bir yer. Tabii bu haliyle bile ülkemizden daha iyi bir refah seviyesine sahip orası ayrı.

Kesinlikle katılıyorum Türkiye'nin sağlık sistemi hiçbir ülkede yok. Ama toplu taşıma için aynısını düşünmüyorum çünkü orası devasa büyük bir ülke. Zaten yol (km) olarak da dünyada 1. sırada. Öyle yerler var ki markete bile arabayla gitmeniz gerekiyor. O yüzden toplu taşıma çok kullanılmıyor diye biliyorum çünkü neredeyse herkeste araba var.

Şimdi affedersin bir şeyler yazacağım ama seninle ilgili değil konu bu biraz kendi düşüncem.

Elin Arabı, Rus'u, Çinlisi, Korelisi, Hintlisi, Farsı, Afrikalısı, Amerika'yı sevmez ama Amerika'nın olan her şeyi kullanır ve tapar. bunların Devletleri de öyle sevmez ama gider yatak altıdan anlaşmalar yapar. Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en büyük en gelişmiş devleti. Amerika o kadar büyük ki düşmanları bile ona hayran. Sonra arkasından laf ederler. Avrupa da olduğu gibi aslında bu devletlerin bunları almasında kabahat. Bende olsa yetki ülke başkanlarını bile ülkeye sokmam.

Son düzenleme:
yüzden toplu taşıma çok kullanılmıyor diye biliyorum çünkü neredeyse herkeste araba var.
Amerika'da bulunmuş birisi olarak söyleyebilirim ki büyük şehirlerde kullanım oranı çok yüksek. Gece vakti 125th Street (Manhattan) – 4 hattan binerken bildiğim tüm duaları okuyordum.

Otobüs hatları rezalet, kalabalık.

Şimdi affedersin bir şeyler yazacağım ama seninle ilgili değil konu bu biraz kendi düşüncem.

Biraz ağır olacak.

Elin Arabı, Rus'u, Çinlisi, Korelisi, Hintlisi, Farsı, Afrikalısı, Amerika'yı sevmez ama Amerika'nın olan her şeyi kullanır ve tapar. bunların Devletleri de öyle sevmez ama gider yatak altıdan anlaşmalar yapar. Biraz argo konuşmak isterdim açıkçası. Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en büyük en gelişmiş devleti. Amerika o kadar büyük ki düşmanları bile ona hayran. Sonra arkasından laf ederler. Avrupa da olduğu gibi aslında bu devletlerin bunları almasında kabahat. Bende olsa yetki ülke başkanlarını bile ülkeye sokmam.
Hayatında hiç Dubai'de, Kore'de veya Çin'de bulundun mu? Diğer saydığın ülkeleri saymıyorum. Bu dediklerimde bulundun mu?