@3996, ikisi de basit ancak Ubuntu hakkinda internette cok daha fazla kaynak bulabilirsin. Ayrica bazi gorece az kullanilan, NIS uygulamalari da Ubuntu'ya yuklemek ve kullanmak daha basit olur.

Arch en iyisi tabii ancak bu ayri konu. Bu arada Arch kullanıyorum:hehehe:

Son düzenleyen: Moderatör:
@3996, ikisi de basit ancak Ubuntu hakkinda internette cok daha fazla kaynak bulabilirsin. Ayrica bazi gorece az kullanilan, NIS uygulamalari da Ubuntu'ya yuklemek ve kullanmak daha basit olur.

Arch en iyisi tabii ancak bu ayri konu. Bu arada Arch kullanıyorum:hehehe:

Fedora çok RAM tüketiyor gibi videolarda görmüştüm. Arch zaten deneyimli kullanıcılar için iyi seçenek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında Ubuntu'nun bedava CD gönderimi ile yaptığı ilk patlama, arkasında bir şirket olması, stabil olması gibi nedenleri var.

Dağıtımdan ziyade Ubuntu'nun kendisine odaklanacağım. Canonical'in reklam payı Linux üzerinde baya yüksek. Ayrıca stabilitesi gayet iyi ve kolay kolay eski sürümleri destekten çekmiyorlar (2014 sürümü bile hala destek alıyor). Dolayısıyla enterprise olarak desteği de var RHEL gibi, sertifika ve müşteri desteğinden tutun acil durum güncellemesi gibi destekleri de verdiği için şirketler tarafından hem client hem de servarlarda kullanılıyor. Bunların verdiği avantajları göz önünde bulundurursak Linux camiasında baya bilinen bir dağıtım.