4 kanal birden doldurulunca bellek kontrolcü sapıtıyor diyebilirim.Üretici sayfasında anakartın desteklediği maksimum hızın bu olduğu yazıyor. Anakart limitlemiyor mu beni bu durumda, RAM'ler neden stabil olmasın?
Yani anakart limitlemese bile zaten o hızlara çıkmanız pek muhtemel değil.
İşlemci bu durumu etkilemiyor. 7500F ile 9700X'in veyahut başka bir AMD işlemcinin bellek kontrolcüsü aynı aslında. Slikon kalitesi fark yaratıyor, yani 7500F'in bellek kontrolcüsünün, 9700X'in bellek kontrolcüsünden iyi olma ihtimali var.
Veyahut 2 aynı işlemcinin (örnek olarak 9950X) birinde 2x16 bir kiti 6400 CL26 açabiliyorken diğerinde 6400 CL26 açamayabiliyorsunuz.
6000 bellekleri Hynix'ten başkası üretmiyor anlamına geliyor o zaman.
Hazır, 6000MT/s tek başına ayırt edici bir özellik değil.
İlginç bir durum. Çünkü AMD'nin sitesinde 6000 yazmıyor hocam. Bu durumda 6000 MT/s işlemcinin desteklemediği bir hız olduğu anlamına gelmiyor mu? Maksimum hız olarak 5600 yazmışlar.
Bu arada RAM'ler geldi. Şimdi bunlar Hynix ve A-die RAM mi oluyor?
SoC limiti olması lazım, yanlış hatırlıyor olabilirim. @Ayhan Dönmez daha iyi hatırlar.
AMD işlemcilerde sorun çıkmıştı, bu sebeple limitlediler.
6000 sorun değil şu an.
Hayırlı olsun bu arada. %99 A-die diyebiliriz. XPG şu ana kadar 1 kere yanılttı beni.
Emin olmak için ZenTiming t HWİNFO tam menüden kontrol ederiz yine.
@Ayhan Dönmez
Nebi "beyi" şahsen pek dikkate almıyorum.H-Die etiketi olan Hynix belleklerimi Nebi Akgün'ün paylaştığı "A-Die" zamanlamalarına göre ayarladığımda stabil performans alabiliyorum. Zamanlamalar aşağıdaki gibi:
tCl:30
Eki Görüntüle 205492
H-Die etiketine sahip diğer kullanıcılar da A-Die zamanlamaları ile kullanabildiklerini belirtmişler. H-Die hakkında hala net bir bilgi olmasa da en azından A-Die'a yakın olduğunu söyleyebiliriz sanırım.
@11115 @Ayhan Dönmez
Süpriz ziyaret
Son düzenleme: