Netflix'in paketlerini saçma buluyorum...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 439
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    netflix
Disney+ başından beri tek paketle satılıyor. Ayrıca yakında onlarda yurtdışındaki paketleri getirirler.

Bu dediğin mantık şu aslında.
Uçağın yarısı ekonomi yarısı business. Businessları kaldırırsan daha fazla ekonomi koltuk koyarız. Daha fazla yolcu gelir. Daha fazla para kazanırız.
O zaman Netflix neden Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapmıyor yada yapıyorsa bile neden 4K için çok para istiyorlar? En ucuz paket 70 TL falan olmalıydı, en pahalısı ise 150 TL falan max.

Fiyatlar neden gözüme biraz yüksek geliyor? Ayrıca neden 30 günlük deneme yok?
Screenshot_20240707_175614_Chrome.webp

En başta bahsettiğim gibi onlarda reklam var ilk pakette. Bizde sadece kalite 720p ve reklam yok.

Bu da Disney+. Dediğim gibi bize de ileride getirirler Premium paketi
Screenshot_20240707_175819_Chrome.webp

Ülkemize HBO Max veya Hulu gibi üyelikler girerse de yine aynı mantıkla olur.

O zaman Netflix neden Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapmıyor ya da yapıyorsa bile neden 4K için çok para istiyorlar? En ucuz paket 70 TL falan olmalıydı, en pahalısı ise 150 TL falan Max.

1. Ekonomimiz kötü.
2. 2 saat, 3 saat uzunlukta 4K HDR görüntüleri depolamak hiç kolay bir şey değil. YouTube'da vs. videoyu açıp izlemek kolay geliyor mesela. Ancak, dilerseniz bu videoların nerelerde depolandığına bir bakın:

1. Ekonomimiz kötü.
2. 2 saat, 3 saat uzunlukta 4K HDR görüntüleri depolamak hiç kolay bir şey değil. YouTube'da vs. videoyu açıp izlemek kolay geliyor mesela. Ancak, dilerseniz bu videoların nerelerde depolandığına bir bakın:

Ki bu da en başta dediğim sunucu yoğunluğu ve zarar etme meselesine bağlanıyor. Normalde üyelerin sadece 3'te 1'i 4K içeriklere erişirken bir anda hepsinin 4K videolara erişmesi demek inanılmaz bir sunucu yoğunluğu demek.

Netflix başlı başına mide bulandırıcı bir platform, 4K üyelik almış kardeşim birkaç şey izleyeyim dedim başta 1080p verebilirken sonrasında bana "Spider-Man eve dönüş" filmini 360p izletiyor. Gereksiz gereksiz eş cinsel şeyler katması da bayağı mide bulandırıcı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Netflix başlı başına mide bulandırıcı bir platform, 4K üyelik almış kardeşim birkaç şey izleyeyim dedim başta 1080p verebilirken sonrasında bana "Spider-Man eve dönüş" filmini 360p izletiyor. Gereksiz gereksiz eş cinsel şeyler katması da bayağı mide bulandırıcı.
Batılılaşmanın faydası kadar zararı da var ne yazık ki. Bu konuma bakabilirsiniz: Amerika ve batılılaşmanın hayatımıza getirdiği olumsuz etkiler

Dünyanın melek gibi bir ortam olmasını iyice zorlaştırdılar.

Kalite konusunda şunu söyleyebilirim ki kaliteyi İnternet bağlantınıza göre ayarlıyor. Yani 4K üyelik almak sadece 4K kalitenin kilidini açtırıyor, yoksa Netflix bile size demiyor biz size sabit 4K görüntü sunacağız diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt