Evladım hayat hiçbir zaman bu kadar basit olmadı. Hele şu 3 grupta değilseniz "Hayat bitti." falan kafalarına girecek kadar hiç basit olmadı. Sana tavsiyem The King's Speech filmini izlemen ve ardından bahsettiğim yapımda koskoca İngiltere kralının neler çektiğini görmen seni "zengin, politikacı değilseniz değersizsiniz" tarzı düşüncelerden uzaklaştıracaktır çünkü 4. George'un dertlerinin aynısını o saydığın hiyeraşilerdekiler de çekiyor, emin ol ki dertsiz insan yoktur.Bunlardan biriyseniz şanslısınız;
1) ABD'li politikacı veya üst yetkili (United Nations üyesi vb)
2) Ünlü Hollywood yıldızı, ünlü şarkıcı, film aktörü vb
3) Sadece süper zengin ve politikal bağlantıları olan bir ailenin bireyi iseniz
Bunların hiçbiri sizde yoksa, kısıtlanarak yaşayacaksınız ve kısıtlanarak yaşlanıp hayata veda edeceksiniz, hayatın doruk noktasına erişemeyeceksiniz. Üzücü. Buna ben de dahilim, çünkü zengin değilim.
Sen bence oturup "ne kadar boş işlerle uğraşıyorum" diye ağlamalısın.
Bitmek bilmeyen bir Almanya sevdanız var ancak tıpkı ABD gibi Almanya da dışardan göründüğü kadar iyi ülke değil ve hatta Almanlar genelde ırkçı ve cahil. Sonuçta 2. Dünya savaşı yenilgisi sonrasında çok uzun zaman 3 parçaya bölünmüş bir şekilde yönetildi.Evet ama Almanya için aynı şeyi diyemem. İskandinav ülkelerinde hala umut var ama İsveçliler soğuk diye duydum.
İsveçliler zaten en medeni topluluklardan biridir ki Almanlar ile kıyaslamak İsveçlilere hakaret olur.
Kim demiş? Dünyanın en iyi mimari bile Avrupalı bir adam olan Antoni Gaudi. Onun eserleri daha çok İspanya'da ancak tek ülke ile bitmiyor Avrupa.
Sayamayacağımız kadar çok şey var. ABD yanında halt etmiş, öyle diyeyim