Netspeed'i önerir misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MR_QuAliwTek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 172

MR_QuAliwTek

Üyecik
Yapılacak şey ISS değişmek. Bende de aynı problem vardı adamlara PingPlotter testi atıyorum hızınızı kısıtlayalım belki düzelir falan diyorlar en son cinnet geçirecektim bende Türk Telekom'a geçtim problem düzeldi. Son 1.5 aydır falan yurt dışı çıkışlarına ne yaptılarsa artık hem paket kaybı var hem ping 10-15 ms yükseldi. Sorunları da çözmüyorlar. Bu arada Exitlag kullanmak benim problemleri bir nebze çözmüştü ayrıca Discord'da 1 aylık bedava üyelik veriyordu. Tabii Exitlag bitince yine aynı problemler devam etti bende ISS değiştim.

ISS firması olarak Netspeed'i önerir misiniz? Telekom'un ne kadar rezil bir firma olduğunu anlatmaya gerek yok. Netspeed'e bakmış olmamamın sebebi yaşadığım yerde sadece Telekom fiber altyapısı mevcut. Fakat diğer sağlayıcılar adresime 100 MB verebiliyorlar. Şu anda 120 download 22 upload görüyorum. Hobi olarak günlük yayın açarak oyunlar oynuyorum. ISS değiştirdiğimde ping, download ve upload değerlerimin sapıtmasını istemem.

Türk Telekom'dan hizmet alıyorum bende dinamik IP olarak kullanıyorum CGNAT'da değilim, 1Gbps kullanıyorum. Ping konusunda ve paket kaybı yaşamıyorum. Ama TT'nin Router'ını kullanmıyorum. TT'nin verdiği routerdan kaynaklı oluyor genelde bu tarz sorunlar. TT'nin Router'ını kullandığımda evet dediğiniz ping sorunları ve paket kaybı çok oluyor (özellikle CS'de)

1K - 3K bandında önerebileceğiniz rooter var mıdır hocam. Evimde kullandığım rooter malum firmaya ait.

Son düzenleyen: Moderatör:
İss firması olarak netspeed'i önerir misiniz? Telekom'un ne kadar rezil bir firma olduğunu anlatmaya gerek yok. NetSpeed'e bakmış olmamaın sebebi yaşadığım yerde sadece Telekom fiber altyapısı mevcut. Fakat diyer sağlayıcılar adresime 100mb verebiliyorlar. Şuanda 120 download 22 upload görüyorum. Hobi olarak günlük yayın açarak oyunlar oynuyorum. İss değiştirdiğimde ping, download ve upload değerlerimin sapıtmasını istemem.
Netspeed için ben bir şey diyemem biraz yaşadığınız bölgeyle değişen bir şey alternatif ISS'lerin hizmet kalitesi. Marmara bölgesindeyseniz evet, başka bölgedeyseniz hayır. Ama şunu diyim Türk Telekom'a karşı ön yargılı olmayın derim. Nedeni ise Türk Telekom kullanan birisi olarak ve çok pimpirikli bir insan olarak ben öneririm TT'yi şuan. Yurtdışına çıkış olsun, ping olsun TT'nin pop noktaları ülke genelinde daha yaygın ve sunucularının kapasitesi çok arttırılmış vaziyette.

Netspeed için ben bir şey diyemem biraz yaşadığınız bölgeyle değişen bir şey alternatif ISS'lerin hizmet kalitesi. Marmara bölgesindeyseniz evet, başka bölgedeyseniz hayır. Ama şunu diyeyim Türk Telekom'a karşı ön yargılı olmayın derim. Nedeni ise Türk Telekom kullanan birisi olarak ve çok pimpirikli bir insan olarak ben öneririm TT'yi şu an. Yurt dışına çıkış olsun, ping olsun TT'nin pop noktaları ülke genelinde daha yaygın ve sunucularının kapasitesi çok arttırılmış vaziyette.

İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorum. 5-6 yıl önce eve ilk internet bağlattığımızda TT olarak bağlamıştık. İlk 3 yılda kesilme ve akşam ping gibi sorunlarım olmadı. Sonradan her akşam saat 19.00 civarında başlayan 20.30'a kadar süren bir ping savaşı verdim. Malum firmadan TurkNet'e geçis sağladıktan sonra yaklaşık 1 buçuk yılda herhangi bir sorunum olmadı. Yakın dönemde sadece akşam değil gün içinde de kopmalar ve yüksek ping problemlerim tekrar başladı.

Dipnot: Bulunduğum yere ilk taşındığım zaman farelerin malum firmanın kablolarını kemirdiklerini site yönetimimiz söylemişlerdi. Birkaç hafta internet tamamen yoktu (:

ISS firması olarak Netspeed'i önerir misiniz? Telekom'un ne kadar rezil bir firma olduğunu anlatmaya gerek yok. NetSpeed'e bakmış olmamaın sebebi yaşadığım yerde sadece Telekom fiber altyapısı mevcut. Fakat diğer sağlayıcılar adresime 100 mbit verebiliyorlar. Şuanda 120 download 22 upload görüyorum. Hobi olarak günlük yayın açarak oyunlar oynuyorum. ISS değiştirdiğimde ping, download ve upload değerlerimin sapıtmasını istemem.
Ben Netspeed'den de çok memnun kalmamıştım açıkçası Millenicom'dan farkı daha az paket kaybı ve ping vardı ama yine vardı yani. Ben Muğla taraflarındayım yani İstanbul'da daha iyidir belki denemeden bilinmez ama ben 4 farklı ISS'yi VDSL altyapısı ile kullandıktan sonra en iyi ve stabilin Türk Telekom olduğunu gördüm.

istanbul avrupa yakasında yaşıyorum. 5-6 yıl önce eve ilk internet bağlattığımızda TT olarak bağlamıştık. İlk 3 yılda kesilme ve akşam ping gibi sorunlarım olmadı. Sonradan her akşam saat 19.00 civarında başlayan 20.30 a kadar süren bir ping savaşı verdim. Malum firmadan TürkNete geçis sağladıktan sonra yaklaşık 1 buçuk yılda herhangi bir sorunum olmadı. Yakın dönemde sadece akşam değil gün içinde de kopmalar ve yüksek ping problemlerim tekrar başladı.

Dipnot: Bulunduğum yere ilk taşındığım zaman farelerin malum firmanın kablolarını kemirdiklerini site yönetimimiz söylemişlerdi. Birkaç hafta internet tamamen yoktu (:
Ben de İstanbul Avrupa yakasındayım (Küçükçekmece-Beylikdüzünün tam ortası). TT'yi VDSL'de kullandıysan beğenmemen normal. Bu eskiden kalan bir ön yargı bende de vardı bu önyargı. Fakat yıllar sonra şans verdim. GPON altyapıda sorun yaşamazsın yaşarsan ISS kaynaklı veya router kaynaklı yaşarsın.

Ben Netspeed'den de çok memnun kalmamıştım açıkçası Millenicom'dan farkı daha az paket kaybı ve ping vardı ama yine vardı yani. Ben Muğla taraflarındayım yani İstanbul'da daha iyidir belki denemeden bilinmez ama ben 4 farklı ISS'yi VDSL altyapısı ile kullandıktan sonra en iyi ve stabilin Türk Telekom olduğunu gördüm.

Şuanda yapıcağım yol haritası TürkNet'den statik internete geçiş yapmak. Hala ping problemlerim devam ederse iss firmamı değiştirmeyi düşünüyorum. Malum firma çok pahalı geldi. Netspeed biraz daha ucuz olması ve sorgu yaptığım zaman 200mbs interneti diyer tüm sağlayıcılardan daha uyguna verebilicek olmaları hoşuma gitti. Son çarem malum firmaya geri dönmek olucak.

Ben de İstanbul Avrupa yakasındayım (Küçükçekmece-Beylikdüzünün tam ortası). TT'yi VDSL'de kullandıysan beğenmemen normal. Bu eskiden kalan bir ön yargı bende de vardı bu önyargı. Fakat yıllar sonra şans verdim. GPON altyapıda sorun yaşamazsın yaşarsan ISS kaynaklı veya router kaynaklı yaşarsın.

Malum firmaya ait interneti fiber ile kullandım. yukarıda anlattığım gibi sonradan akşam saatlerinde yaşadığım ping ve kesilmelerden dolayı değiştirdim. Tavsiyeniz üzerine yeni bir rooter da alıcağım. bütçem maksimum 4k olucak şekilde rooter önerebilir misiniz?

Servis sağlayıcım TurkNet ve 1 aydan beri tek yaptırdıkları destek kaydından Speedtest istemek. İlgili Speedtest verilerini iletiyorum. Fakat ilettikten sonra "herhangi bir sorununuzun olmadığını doğruladık" mesajını göndererek desteği sonlandırıyorlar. Telekom'un dahil olduğu her sistem maalesef rezalet... Keşke TurkNet için 1gbs altyapım olsa.

Netspeed kullanıyorum hocam, TT'den alıyor ve hiç problem yok. ISS değiştirin ve deneyim. GigaFiber olunca yine geçersiniz.

Eğer düşünüyorsanız geçiş yapın, aboneliği kapatıp Netspeed üstünden yeni abonelik açarsanız portunuzu kapatabilirler. Netspeed taahhüt yok memnun kalmazsanız sorunsuz bir şekilde değiştirebilirsiniz. Ping konusuna gelince oynadığınız oyunun sunucularından kaynaklıda olabilir. MTU değerinizi sabitlemeyi denediniz mi?

Ben TT ve Superonline kullandım TT altyapısında kullandıklarım arasında en iyi Netspeed'di. Gerek müşteri hizmetleri olsun, gerek altyapı desteği olsun.
TT kendi altyapısında Netspeed'in verdiği hızı vermiyordu. Bazen bilgisayarı bir açıyordum 5 mbps download alıyordum. Arayıp 2-3 cümle saydırınca düzeliyordu.
Ayrıca taahhüt yok istediğiniz zaman değiştirirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt