denizius 1

Uzman
Microsoft'un yapay zekâsını nükleer enerji santrali ile besleyeceği haberini okudum ve forumdaki insanların nükleer enerjiye bakış açısını merak ettim. Nükleer enerji hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence bu, temiz enerji anlamında çok güzel bir hamle ve önemli bir adım.

Microsoft'un yapay zekâsını nükleer enerji santrali ile besleyeceği haberini okudum ve forumdaki insanların nükleer enerjiye bakış açısını merak ettim. Nükleer enerji hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence bu, temiz enerji anlamında çok güzel bir hamle ve önemli bir adım.

Patlarsa büyük bir temizlik olur, insan temizliği.

Normalde çok güzel bir teknoloji ama bunun güvenliğinden insan sorumlu olunca hiç güvenesim gelmiyor hele ki Microsoft gibi para için insanların ruhunu bile satacak bir firma varken. Çünkü bu gibi firmalar para için güvenlikten bakımdan kısarlar sonucunu hepimiz biliyoruz zaten.

Patlarsa büyük bir temizlik olur, insan temizliği.

O açıdan düşünürsek her şey tehlikeli ama genele bakınca fosil yakıtlardan daha temiz ve daha zararsız bir enerji.

Normalde çok güzel bir teknoloji ama bunun güvenliğinden insan sorumlu olunca hiç güvenesim gelmiyor hele ki Microsoft gibi para için insanların ruhunu bile satacak bir firma varken. Çünkü bu gibi firmalar para için güvenlikten bakımdan kısarlar sonucunu hepimiz biliyoruz zaten.

Evet ama nükleer enerji konusunda standartlardan sapılacağını çok düşünmüyorum.

Umarım kitabına uygun hareket ederler.

Kontrollü ve dikkatli yapılırsa hiç bir sıkıntı olmaz ama bir kaza anında felaket olur, riskli iş yani.

Türkiye'nin yeni katılmış olduğu bir enerji türü. Bildigim kadarı ile Mersin akkuyuda ve Sinop'da çalışmalar sürüyor. Türkiye'nin enerjisi ihtiyacını karşılaması için önemli bir adım. Tabii ki bunlarda yetmicekdir. Bence nükleer santraller güvenlidir. Düzgün yapılırsa tabi.

Hakkatten şu an bir dönüşümün içerisindeyiz ama bundan sonra sonumuz ne kadar iç açıcı olabilir, bilemem.