NVIDIA 5000 serisi ekran kartlarını piyasaya sunduğunda almak mantıklı mı? Artık yapay zeka DLSS3 teknolojisini o kadar iyi kullanıyor ki her geçen gün şaşırıyoruz.

Ben alacağım üstteki arkadaşların dediği gibi kimine göre mantıklı kimine göre değil ama iPhone almaktansa RTX 5000 serisi almak daha mantıklı.

Tamamamen fiyatına bağlı. Şahsen bu VRAM ve isimlendirme politikalarını devam ettirdiği sürece almam NVIDIA.
fea4f80a0d525ce0730858303a22883e.webp

Ben alacağım üstteki arkadaşların dediği gibi kimine göre mantıklı kimine göre değil ama iPhone almaktansa RTX 5000 serisi almak daha mantıklı.
Hocam arkadaşlar iPhone ile kıyaslamıyorlar. iPhone 14 ve 15 arasındaki fark normal bir kullanıcı için gözle görülmeyebilir ama gerçekten telefondan anlayan biri aradaki farkları iyi bilir. Yani 4000 serisi de gayet performanslı ama 5000 serisi almak ne kadar mantıklı bunu söylemeye çalışıyoruz.

Bir kat alınacaksa çıktığı zaman alınmalı, çünkü firmalar ilk başta belirli sayıda ürünü çok düşük kar marjıyla satıyorlar. Ha kim bunu yapmalı diyorsanız bence 4xxx serisindeyseniz yükseltmeye gerek yok, 3070ti-3080-3090 seviyesindeyseniz yine gerek yok ama hem AAA oyunları oynamaya devam etmek istiyorum hemde sıfır kart almak istiyorum diyorsanız o zaman alabilirsiniz.

GDDR7 ile gelirse ki öyle olacak gibi görünüyor, ciddi oranda performans artışı sağlayacak. O yüzden mantıklı.

Bir Intel Arc A770 kullanıcısı olarak 5060'ı dört gözle bekliyorum. Özellikle RTX Voice ve Broadcast uygulamaları için.