Sürücü sorunlu, ben zaten gerekli kanıtları attım, sana ayrıca bir açıklama yapmak zorunda değilim. İlla çıkıp birisinin 581 sürücüsü sorunlu diye video mu çekmesi lazım? Ne bekliyorsun anlamadım.

İlla yabancı kaynaklardan örnek vereceksem gamers nexus 4 ay önce NVIDIA'nın sürücüleri sorunlu diye video çekti.

Hani bunu da paylaşmak zorunda değildim ama bilmeyenler olabilir görsünler. Sürücüler “sorunlu” ister inan ister inanma.

5 yıl öncede sürücüler sorunluydu 472.12 gayet stabil bir sürücüydü git onda da sorun yaşayan tonla insan var. Milyon çeşit kartın hepsinde sorunsuz çalışacak sürücü yapılmadı yapılmayacak maalesef.
Son kez yazıyorum senin kartında sorun çıkardı diye herkeste sorun çıkacak diye bir şey yok.

Aynı şeyi şu konuda da yazdım adamın kulaklığı kırılmış kafaüstü olan versiyonlarda ciddi bir sorun var belli ama açtığı başlık "Soundcore almayın" olmuş komedi.

5 yıl öncede sürücüler sorunluydu 472.12 gayet stabil bir sürücüydü git onda da sorun yaşayan tonla insan var. Milyon çeşit kartın hepsinde sorunsuz çalışacak sürücü yapılmadı yapılmayacak maalesef.
Son kez yazıyorum senin kartında sorun çıkardı diye herkeste sorun çıkacak diye bir şey yok.

Aynı şeyi şu konuda da yazdım adamın kulaklığı kırılmış kafaüstü olan versiyonlarda ciddi bir sorun var belli ama açtığı başlık "Soundcore almayın" olmuş komedi.

Hep inkar hem inkar. NVIDIA'ya toz konduramayanlar bile sorunlardan kaynaklı video çekerken hala inkar ediyorsun.

O zaman tüm yabancı kanallara da bu dediklerini yaz. Nereleriyle gülerler bilmiyorum artık. 5000 serisi çıktığından beri sürücü sorunları olduğu “dünya genelinde” biliniyor. Yabancı büyük kanalların çektiği videolara da üç maymunu oynamaya gerek yok.

Bu arada 5000 serisinden önce bu tarz sorunlarla uğraşmıyordum, ta ki 5000 serisi çıkıp sürücü sorunlarıyla gündeme gelene kadar. Ve 5000 serisinden sonra sorunlar yaşamaya başladım. Bunların hepsi tesadüf zaten, sürücü sorunu falan değildir. Kendini kandırmaya devam et.

O zaman yapman gerekeni söylüyorum. Gamers Nexus'un kanalına girip ama sen sorun yaşıyorsun ben yaşamıyorum sürücü sorunu olduğu ne malum gibi şeyler yazıyorsun.
Çünkü kendisi de benimle benzer şeyleri söylüyor. Aynı tepkiyi ona da göster.
Bu videoların altına da yorum yap.

Bir de AMD kullanıcıları inkar ediyor derler…

IMG_4136.webp

Son düzenleme:
Şimdi S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl'de denedim.
Önce DLSS quality + frame generation açık DLSS ise 4 seçili 310.3 normalde oyun eski modeli kullanıyor 3.7.20 bu en yeni çıkan DLSS 4.
1080p de 210 civarı FPS alıyordum.
Sonra DLSS'yi kapattım ve frame Generation'ı da kapattım.
120 civarı aldım fakat berbat görüntü çünkü TAA tsr DLSS hiçbiri yoktu. TAA ve tsr açtım ama açınca.
Hemen input lag artıyordu.
Sonra DLSS'yi quality de açtım ve NVIDIA Reflex'i açtım 202-205 FPS aldım ve görüntü gayet güzeldi.
Ayrıca hiç input lag olmadı çünkü reflex devreye girdi daha önce frame gen açınca devre dışı kalıyordu. Şimdi aktif oldu.
Son olarak şöyle oldu.
DLSS 4 quality + smooth Motion + NVIDIA Reflex çok iyi oldu. Böylelikle frame Gen'den kurtulmuş oldum.
Biraz önce de oblivion Remastered da denedim DLSS quality açık frame gen açık 158 alırken.
DLSS quality de frame gen kapalı, smooth Motion açık 150 aldım.
Frame gen veya smooth Motion kapalı 100 alıyorum.
Sanırım bu smooth Motion'a en çok ihtiyacı olan kart serisi 2000-3000 ama onlara vermemişler sanırım kart satışını etkiler diye. Yazık olmuş.

DLSS açık ve fg kapalı değil mi? Yoksa hem fg hem de bu aynı anda çalışıyor mu?

Evet ama şu an ikisini de açtım.

Elder Scrolls oblivion Remastered hem frame gen hem de smooth Motion açınca 290-300'lere geldi FPS ve hiçbir sıkıntı yok görüntüde. :D

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl'de denedim hem smooth Motion hem frame generation FPS 297'lere çıktı. Tek olumsuz yön biraz input lag artıyor. Ama oynanıyor akıcı ve sorun yok bozulma vs yok. NVIDIA Reflex devre dışı kalıyor frame gen de. Yani katlanılabilir sonuçta rekabetçi oyun değil.

Son düzenleme:
Sanırım bu Smooth Motion'a en çok ihtiyacı olan kart serisi 2000-3000 ama onlara vermemişler sanırım kart satışını etkiler diye. Yazık olmuş.
2000-3000 serisinin mimarisi uygun değil. Her şey Nvidia'nın suçu değil hocam.. Artık 2000 de 3000 de eskidi yani kabul edelim. 6000 gelecek 1.5 yıla belki.
Elder Scrolls oblivion Remastered hem frame gen hem de smooth Motion açınca 290-300'lere geldi FPS ve hiçbir sıkıntı yok görüntüde.
4070 ile 4K oynayan bana fena yarayacak bu😄 fg ile ultrada 120 fps aldığımı katlar 200e, tertemiz 😏

2000-3000 serisinin mimarisi uygun değil. Her şey NVIDIA'nın suçu değil hocam. Artık 2000 de 3000 de eskidi yani kabul edelim. 6000 gelecek 1.5 yıla belki.

4070 ile 4K oynayan bana fena yarayacak bu😄 fg ile ultrada 120 FPS aldığımı katlar 200e, tertemiz 😏

Düzenledim şimdi üstte S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl'de 297 oldu FPS 2 side açık tek dediğim gibi input lag oluyor frame gen de bu oyunda ama katlanılabilir derecede. Rekabetçi olmadığı için dert değil.

Sanırım 581.08 sürücüsünden ziyade SM The Last of Us Part 2 özelinde bu ekranda karartı sorunu vs. yaptırıyor mesela CyberPunk'ta ve RDR2'de sorunsuz kullandım bir iki ayar yapıp aşağıdan kendi aldığım SM aktifken ki görüntüleri görebilirsiniz fakat Smooth Motion'ı The Last of Us Part 2'de bir açıyorum ekranda karartı vs. alıyor anlık sizin videonuzdaki gibi:
RDR2 4K60fps YouTube Video.mp4_snapshot_11.53.219-min.webp

Screenshot 2025-08-20 15-07-25-min.webp

Sanırım 581.08 sürücüsünden ziyade sm The Last of Us part 2 özelinde bu ekranda karaltı sorunu vs. yaptırıyor mesela Cyberpunk'ta ve RDR2'de sorunsuz kullandım bir iki ayar yapıp aşağıdan kendi aldığım sm aktifken ki görüntüleri görebilirsiniz fakat smooth Motion'ı The Last of Us part 2'de bir açıyorum ekranda karaltı vs. alıyor anlık sizin videonuzdaki gibi:
Eki Görüntüle 175720
Eki Görüntüle 175721

590 sürücüsünde de aynısı oluyor. Adamların pazarlama taktiği bu zaten. Mesele kas gücü satmak yerine yazılım satmaları. Ve bunda da çuvalladılar. Dying Light da PC'yi resetlemek zorunda kaldım. Kilitledi PC'yi. 590 da aynısı olmuştu yine. Yapamıyorlarsa çıkarmasınlar.

Gamers nexus 4 ay önce paylaştığı videoda kendisi aynen bunları söylüyor. Pazarlamayı bunların üstüne kuruyorlar fakat sorun çıkartıyor.

İzlerseniz bana hak vericeksiniz.

590 sürücüsünde de aynısı oluyor. Adamların pazarlama taktiği bu zaten. Mesele kas gücü satmak yerine yazılım satmaları. Ve bunda da çuvalladılar. Dying Light da PC'yi resetlemek zorunda kaldım. Kilitledi PC'yi. 590 da aynısı olmuştu yine. Yapamıyorlarsa çıkarmasınlar.

Gamers nexus 4 ay önce paylaştığı videoda kendisi aynen bunları söylüyor. Pazarlamayı bunların üstüne kuruyorlar fakat sorun çıkartıyor.

İzlerseniz bana hak vericeksiniz.

Haklısınız klasik firmaların taktiğidir bu ilk önce talep oluştur sonra kurtarıcı bir teknoloji vs. geliştir onuda bazenleri son teknoloji cihazlarda sorunsuz çalıştır bazenleri onlarda da çuvalla maksat az iş yapıp, milyonları cebe indirmek. Konu, örnekler değişebilir ama sonuç ve işleyiş değişmez malesef çünkü; adamlar müşteriyi memnun etmek amacında değiller amaçları milyonları cebe indirmek...