Ben de donanımsal olduğunu biliyorum kendimi kötüye hazırladım zaten ama hani belki bir ihtimal yazılımsal ise diye kendimi avutmaya çalışıyorum.
İnanın DDU ile sayısız kez silip tekrar kurdum zaten. Şu an teknik servis arayışına girmem şart gibi duruyor.
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?Ben de donanımsal olduğunu biliyorum kendimi kötüye hazırladım zaten ama hani belki bir ihtimal yazılımsal ise diye kendimi avutmaya çalışıyorum.inanın DDU ile sayısız kez silip tekrar kurdum zaten. Şu an teknik servis arayışına girmem şart gibi duruyor.
Hocam bu temizliği kim yaptısa hata raporlarıyla ve servise gittiken sonra cıkan sorun belgesiyle gidip para al sonuçta o temizledikten sonra oldu para kolay kazanılmıyor.
Evet, doğru söylüyorsunuz. Hani öncesinde de olan bir problem olsa zaten yadırgamayacağım da temizlik sonrası oluştu yani. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Ne demek bu sorunu yaşayan bir arkadaş vardı o hiç başkasına yaptırmadan kendisi yapmıştı direk sizinle aynı sorunu yaşıyordu oradan hatırlayıp biraz kesin konuştum umarım hemen çözülür tahminim soğuk lehim olması oda hemen cozelebilir bir durum ıslak mendille aldıysa termali bu tarz olaylar oluyor maalesef.
Yani kendim temizleseydim de kendim bozsaydım.
Bir abimiz vasıtası ile arkadaşımızın laptopunu götürdük gayet de güzel çalışıyor memnun kaldı kendisi ben de o vasıta ile götürdüm ama şansıma durum böyle maalesef. Bu arada FurMark'ta ekran kartını göremiyorum ama GPU-Z'da görebiliyorum fakat burada da değerleri gözükmüyor. Bozuk GPU'yu GPU-Z'da görebilmek normal ise sevinmeyeyim boşuna yoksa yine umut besleyeceğim 
Yani kendim temizleseydim de kendim bozsaydım.Bir abimiz vasıtası ile arkadaşımızın laptopunu götürdük gayet de güzel çalışıyor memnun kaldı kendisi ben de o vasıta ile götürdüm ama şansıma durum böyle maalesef. Bu arada FurMark'ta ekran kartını göremiyorum ama GPU-Z'da görebiliyorum fakat burada da değerleri gözükmüyor. Bozuk GPU'yu GPU-Z'da görebilmek normal ise sevinmeyeyim boşuna yoksa yine umut besleyeceğim
Eki Görüntüle 123406
Hocam tüm değerler unknown olmuş vallah ben olmsam pc kapar bugun servise götürürüm ve yaptırırım her gün her şeyin fiyatı artıyor .1 Günde %300 zam geliyor .Çok geçmiş olsun umarım çözülür.Tüm süreci buraya aktırarsanız cok daha iyi olur bu arada merak ediyorum şu anda.
Lenovo'nun Ankara'daki tek yetklisi serivis bdh bilişim ama o kadar olumsuz yorum var ki ne yapsam bilemedim şu an.
1071 Usta Ankara İş ve Yaşam Merkezi · Kızılırmak Mah, Çukurambar, 1443. Cd. No:25, 06530 Çankaya/Ankara
★★★★☆ · İş Merkezi
Premium Bilgisayar Servisi
Bunlara wp üzerinden ulaşıp durumu anlat Ankara'da yerleri var.
İletişime geçtim kendileriyle. Son durumu buraya da yazarım, tekrardan teşekkürler.
@Growss Hocam bugün dönüş yapıldı, fanlardan birisine yağ döktüğünü söylemişti temizleyen kişi bana teknik servisten o soruldu yağ dökülmüş galiba diye evet dedim. Ondan kaynaklı kısa devre olmuş güç kaynağı sağlayıcısı dendi sanırım tam hatırlamıyorum onunla beraber gpu entegresinde sorun olduğu söylendi maalesef.
@Growss Hocam bugün dönüş yapıldı, fanlardan birisine yağ döktüğünü söylemişti temizleyen kişi bana teknik servisten o soruldu yağ dökülmüş galiba diye evet dedim. Ondan kaynaklı kısa devre olmuş güç kaynağı sağlayıcısı dendi sanırım tam hatırlamıyorum onunla beraber gpu entegresinde sorun olduğu söylendi maalesef.
Son düzenleme:
İletişime geçtim kendileriyle. Son durumu buraya da yazarım, tekrardan teşekkürler.
@Growss hocam bugün dönüş yapıldı, fanlardan birisine yağ döktüğünü söylemişti temizleyen kişi bana teknik servisten o soruldu yağ dökülmüş galiba diye evet dedim. Ondan kaynaklı kısa devre olmuş güç kaynağı sağlayıcısı dendi sanırım tam hatırlamıyorum onunla beraber GPU entegresinde sorun olduğu söylendi maalesef.
Tam da tahmin ettiğim gibi ama yüksek fiyat cıkabilir sonuçta GPU umarım ortalama bir fiyat verirlerde yaptırırsın o zaman sorunu bulduğumuza göre çözüldü.
Sonuç: Temizlik yapırlırken GPU'ya zarar verildiğini için driver hiçbir şekilde kurulmuyor (format ve DDU ile silinmesine rağmen ), GPU-Z de unknown oluyor ekran kartı BIOS ve birçok değer, driver kurmana rağmen kurulmamış gibi gözüküyor. 3D Mark'ta ekran kartı gözükmuyor.
Çözüm: Serviste GPU entegrelerin yenilenmesi.Termal ve fan temizliklerinde çok daha dikkatli olunması.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955
-
-
-
-
-
-
Elektronik Colorful CVN X870 Ark Frozen Wi-Fi V14 - 10.999 TL