cans

Çalışkan
Merhaba. Sorun aslında oyun oynadığım sırada 5 10 saniye sürecek kadar FPS'in 240'tan bir anda 20'lere kadar düşmesiyle başladı. AMD'nin uygulamasından baktığım zaman FPS düştüğü sırada güç çekmesinin ve kullanım oranının bir anda çok düştüğünü gördüm. Burada forumlarda bazı programlarla test yapılabildiğini öğrenince OCCT uygulamasını indirdim.

Bütün her şeyi tek tek denediğime bir sorun gözükmüyordu ancak Power testine soktuğum zaman ekran kartı çoğu zaman stabil 500 watt çekerken yeniden aynı sorunu verdi ve bir anda watt tüketimi düştü.

Güç kaynağım 1000W ASUS ROG STRIX Platinum olduğu için arkadaşım güç kaynağından şüphelenmiyor, anakartta sorun var diyor. Anakartta sorun olup olmadığını ya da sorunun ne olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Bilgisayar parçalarım
  • Ekran kartı 9070XT
  • İşlemci R9 5900X
  • Güç kaynağı ASUS ROG STRIX Platinum 1000W
  • Anakart B450A Pro Max
Sanırım bu kadar yeterlidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Sorun aslında oyun oynadığım sırada 5 10 saniye sürecek kadar FPS'in 240'tan bir anda 20'lere kadar düşmesiyle başladı. AMD'nin uygulamasından baktığım zaman FPS düştüğü sırada güç çekmesinin ve kullanım oranının bir anda çok düştüğünü gördüm. Burada forumlarda bazı programlarla test yapılabildiğini öğrenince OCCT uygulamasını indirdim.

Bütün her şeyi tek tek denediğime bir sorun gözükmüyordu ancak Power testine soktuğum zaman ekran kartı çoğu zaman stabil 500 watt çekerken yeniden aynı sorunu verdi ve bir anda watt tüketimi düştü.

Güç kaynağım 1000W ASUS ROG STRIX Platinum olduğu için arkadaşım güç kaynağından şüphelenmiyor, anakartta sorun var diyor. Anakartta sorun olup olmadığını ya da sorunun ne olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Bilgisayar parçalarım
  • Ekran kartı 9070XT
  • İşlemci R9 5900X
  • Güç kaynağı ASUS ROG STRIX Platinum 1000W
  • Anakart B450A Pro Max

O ekran kartı 500W çekmez, o veride bir yanlışlık var, gerçekten o gücü çekiyorsada sorunludur.

5900X için iyi bir anakart kullanmıyorsunuz, MOSFET'ler aşırı ısınıp kısıtlıyor olabilir, bu düşüş anında işlemci frekansına bakın 1.0 GHz altına düşüyor mu.

Bilgisayar parçalarım.
  • Ekran kartı 9070XT.
  • İşlemci R9 5900X.
  • Güç kaynağı ASUS ROG STRIX Platinum 1000W.
  • Anakart B450a Pro Max.

O kartın 500W çekmesi imkansız ekran kartınızdan oluşan bir sorun gibi duruyor yüksek ihtimal ekran kartınız sorunlu, sistemi başka bir ekran kartıyla veya başka bir PSU ile deneme şansınız var mıdır?

O kart nasıl "Stabil" 500 Watt çekiyor? Kartın modeli nedir?
Hatırladığım kadarıyla Aorus Elite modeli 490-500Watt'a kadar çekebiliyor ancak stabil falan değil, nadiren.

Benim 7900 XTX 400W çektiğini göremedim daha. 500W neye çekiyor? Küçük bir ihtimal başka bir yerde sorun olmasına karşıt kartı başka bir sistemde test ediniz ama kart sorunu gibi duruyor.