Omin

Başarılı
Nedensizce hiçbir şeye odaklanamıyorum, bir şeyle uğraşırken anında kendimi başka bir şeyle uğraşırken buluyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Bir şey öğrenmek isterken kendimi başka bir şeyi öğrenirken buluyorum, kendimi geliştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nedensizce hiçbir şeye odaklanamıyorum, bir şeyle uğraşırken anında kendimi başka bir şeyle uğraşırken buluyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Bir şey öğrenmek isterken kendimi başka bir şeyi öğrenirken buluyorum, kendimi geliştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Odaklanabileceğin şey sayısını limitle, odağını ne bozuyorsa çöpe at.

Tamam biraz abartı oldu ama anladın ne yapman gerektiğini. Kolayca dikkatini bozan şeylere kolay bir erişimin olmasın.

Odaklanabileceğin şey sayısını limitle, odağını ne bozuyorsa çöpe at.

Tamam biraz abartı oldu ama anladın ne yapman gerektiğini.

Mesela animasyon yapmaya çalışırken bir anda kendimi YouTube'da bulduğumu fark edince eski telefonumla uğraşıyorum o kadar garip ki bu durumu 2 gün önce fark ettim, ama irternetteki aramalar daha çok ders çalışma üzerinde durduğu için fazla da kaynak bulamadım
Daha başka öneriniz var mı peki?

Kitap okuyun hocam bende de odaklanma problemi var hem de oldukça yüksek bir düzeyde. Mental durumlarımdan dolayı ilaçta kullanamadım çareyi kitap okumakta buldum.

Matematik her derde devadır. Kendinizi en üst seviyeye kadar getirin. Matematik odaklanmanıza yardımcı olacağı gibi analitik düşünmenizi de pozitif anlamda etkileyecektir.

Genelde günümüz sosyal medyasında Reels, Shorts gibi videolarda hızlıca aşağı kaydırıp dopaminimize verdiğimiz zarardan ötürü kaynaklanıyor. Eğer bu tarz bir platformdan videolar izliyorsanız bir süreliğine azaltmanızı tavsiye ederim hocam.
O tarz videoların ana sorunu o zaten. Odak kabiliyetini tabir-i caizse öldüren tarzda videolar bunlar. TikTok bu durumun en büyük öncüsü dediğim gibi. Yapabileceğim bir öneri varsa, o da kitap okumanız olur bu arada. Kitap okumak sadece kelime dağarcığınızı geliştirmez, odak sorununu da çözer bir taraftan.

Mesela animasyon yapmaya çalışırken bir anda kendimi YouTube'da bulduğumu fark edince eski telefonumla uğraşıyorum o kadar garip ki bu durumu 2 gün önce fark ettim, ama irternetteki aramalar daha çok ders çalışma üzerinde durduğu için fazla da kaynak bulamadım
Daha başka öneriniz var mı peki?

Modemi kapatabilirsin veya internetini kesebilirsin.