Sözlerini tutmaman kötü de 10.sınıfken bunları sana yapmaları saçma, ben 11.sınıfım ailem bana asla karışmaz. Hayat senin hayatın kazanırsan süper kazanamazsan bir veya iki yıl daha denersin biz hep arkandayız diyorlar.
Benim ailem hiç bir zaman öyle bir aile olmadı. Sürekli kısıtlayıcı, yasaklayıcı bir huyları var. Bana sağladıkları imkanlar konusunda hiç şikayet etmem ancak elimden almasını da çok iyi biliyorlar ve abartıyorlar da. Oturayım anlatayım biraz diyorum asla konuşturmuyorlar. Biliyorum ben fazla çabasızım ve babamın gözünde işe yaramazın teki oluyorum ancak bu kadarı da fazla. 11. Sınıfta yeni bir okula geçeceğim, 11. Sınıfta düzeltirim her şeyi diyorum asla onaylamıyorlar.

Bir de normalde asla ders çalışmam. Bir anda hayatıma böyle bir programın girmesi benim için aşırı zorlayıcı, kabul etmiyorlar.
İşte bu da çok yanlış, 9 ve 10.sınıf müfredatları TYT'yi oluşturuyorlar ve AYT'nin yarısı zaten TYT. Günü gününe konuları tekrar etmen ve haftada bi 20-30 test çözmen lazım atıyorum her dersten 5 test falan. Bu program saçma ama bazı şeyleri kendin yapman lazım. Yavaştan başla yoksa çok geç kalacaksın.

Açıkçası bu programa hiç başlama daha iyi. Bu program resmen öğrenciyi daha çok çalıştırayım derken, öğrenciyi sıkmaya meyilli bir program olmuş.
Klasik rehberlik öğretmenleri işte yıllardır program verdiler uyduklarım da asla işime yaramadı. Dersler kendiniz istemeyince cidden olmuyor ben bunu anladım.

İşte bu da çok yanlış, 9 ve 10.sınıf müfredatları TYT'yi oluşturuyorlar ve AYT'nin yarısı zaten TYT. Günü gününe konuları tekrar etmen ve haftada bi 20-30 test çözmen lazım atıyorum her dersten 5 test falan. Bu program saçma ama bazı şeyleri kendin yapman lazım. Yavaştan başla yoksa çok geç kalacaksın.
Yanlış hocam biliyorum tabii ki ama böyle bir programla olmaz ki. Ben şimdi apayrı bir program istesem kabul etmeyecekler.

Klasik rehberlik öğretmenleri işte yıllardır program verdiler uyduklarım da asla işime yaramadı.
O konu zaten ayrı muamma. Rehberliğe gidiyorsun, sana ders listesi veriyor ve gönderiyor. Ortaokulu kolejde bitirdim, orada bile rehber öğretmen pandeminin ortasında ders programı vermişti. Yanlış hatırlamıyorsam yapmamıştım.

Yanlış hocam biliyorum tabii ki ama böyle bir programla olmaz ki. Ben şimdi apayrı bir program istesem kabul etmeyecekler.
Ailene karşı gel? Bunu hiç denemedin mi? Hayat sizin mi diye çıkış bağır çağır ama üstün taraf olduğunu dinlenmen gerektiğini kabullendir. Böyle yapmazsan asla dinlemezler seni. Annen baban da olsa bunları yapman gerekiyor, ben de yaptım ve şu an çok rahatım. Benim ailem de hep böyle değillerdi, hayatımı anlamalarını sağlayan bendim.

O konu zaten ayrı muamma. Rehberliğe gidiyorsun, sana ders listesi veriyor ve gönderiyor. Ortaokulu kolejde bitirdim, orada bile rehber öğretmen pandeminin ortasında ders programı vermişti. Yanlış hatırlamıyorsam yapmamıştım.
Kolejdeki rehber öğretmenlerinin de kötü olması ayrı bir konu, para verdiğimiz yerde bile öğretmenler kötüydü. Ben de bir ara gitmiştim.

Orası zaten ayrı muamma. Rehberliğe gidiyorsun, sana ders listesi veriyor ve gönderiyor. Ortaokulu kolejde bitirdim, orada bile rehber öğretmen pandeminin ortasında ders programı vermişti. Yanlış hatırlamıyorsam yapmamıştım.
Benim şu an yapmamam mümkün değil. Ardı ardına kısıtlamalar, en sonunda hayatım mahvolur 😃 Daha önce gittiğim bir psikiyatrist bile aileme önüme bu kadar engel koymamalarını söylemişti, daha 1 hafta önce psikiyatrist ne derse o diyen babam hiç tınlamadı bile. Psikiyatristim bana hayattaki yanlışlarını, problemlerini kendin çözersen olgunlaşırsın demişti.

Böyle ilgilenecekse ilgilenmesin, ne biçim program bu böyle?
Çerezlik bir program. Sınav senesinde bunun 10 katını çalışacaksınız, şimdiden çalışması ilerideki keşkelerden daha iyidir.
Ben birkaç aya 12 oluyorum ve benim programım böyle değil, ona rağmen 90 netlerdeyim minimum 76-84 oluyor.
Neden acaba? Senin netlerinle ''45'' puan alan birisinin netleri bir mi? Herkes aynı davulu çalmıyor, kimisi daha az çalışması gerekirken kimisi daha çok çalışır, anlarsınız.

Benim şu an yapmamam mümkün değil. Ardı ardına kısıtlamalar, en sonunda hayatım mahvolur 😃 Daha önce gittiğim bir psikiyatrist bile aileme önüme bu kadar engel koymamalarını söylemişti, daha 1 hafta önce psikiyatrist ne derse o diyen babam hiç tınlamadı bile. Psikiyatristim bana hayattaki yanlışlarını, problemlerini kendin çözersen olgunlaşırsın demişti.
Git devletten yardım al eğer bu kadar baskıcılarsa. Yurtta yaşamak dediğin hayattan kat be kat iyidir.