Hiçlikten geldik hiçliğe doğru tekrar gidiyoruz.
Olum zaten iyi bir sey degil kiBakarsın evinin temelinde deniz kumu vardır, göçük altında boğularak ölürsün.
Ölümün iyisi olmaz.
Dini gorusunuzu bilmiyorum ama Allah (yada inandiginiz yaratici) rahmet eylesin.2-3 gün önce babaannem öldü. ölüm gerçek kaçış yok.
Merhaba Techolay üyeleri, ölüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi merak ettim.
Uzayın içerisinde dünyadaki bakterilerden bile küçük bir yer kaplıyoruz. Bizimkine benzer bir galaksiye sahip olan bir gezegende yaşam illaki vardır ama onlarda ışık hızı gibi sebeplerden bize ulaşamıyor olmalılar, öldükten sonra belki bu cevaplanabilir.Şahsen ben öldükten kısa bir süre sonra (varsa) sevenlerimin beni unutacağı, 50 yıl sonra ise dünya üzerindeki herkesin beni unutacağını düşünmek biraz komik ve dehşet verici geliyor. Dünyada üzerindeki herkes beni unuttuğu zaman kendime gerçekten var mıydım? Veya evrende bu kadar önemsiz miydim? Gibi sorular soracağım muhtemelen ama evet. Gerçekten bu kadar önemsizim, bir hiçim.
Reenkarnasyon mu?Ölümün bir son olduğuna inanmıyorum, ruhun başka bir bedende hayat bulması gibi geliyor.
Bende böyle düşünüyorum ama reenkarnasyon sistemi olarak değil, düz beden ruh değişimi işte bu kadar, bi' şeye bağımsız.