Lessra

Başarılı
YouTube'da video izlerken, dizi izlerken, oyun indirirken hiçbir sorun yok tam hız da çalışıyor. Paketim 25 Mbps / 6 Mbps şekilde tam 25 Mbps hız alıyorum. Ama online oyunlarda son 2 gündür %18 paket kaybı alıyorum hiçbir sorun yoktu şu ana kadar. Ethernet kablosun da sorun var desem tam hız alamam acaba neden oluyor?

YouTube'da video izlerken, dizi izlerken, oyun indirirken hiçbir sorun yok tam hız da çalışıyor. Paketim 25 Mbps / 6 Mbps şekilde tam 25 Mbps hız alıyorum. Ama online oyunlarda son 2 gündür %18 paket kaybı alıyorum hiçbir sorun yoktu şu ana kadar. Ethernet kablosun da sorun var desem tam hız alamam acaba neden oluyor?
- Modemi Yeniden Başlat: Modemi kapatıp 30 saniye bekledikten sonra açın. Bu, bazı geçici sorunları çözebilir.

- Ethernet Kablosunu Kontrol Et: Ethernet kablosunun sağlam olduğundan ve her iki ucu da iyi bir şekilde bağlandığından emin olun. Gerekiyorsa başka bir Ethernet kablosu ile değiştirin.

- Bağlantı Noktalarını Kontrol Et: Oyun oynadığınız cihazdaki ve modem/internet yönlendiricinizdeki bağlantı noktalarında fiziksel bir hasar veya toz varsa temizleyin veya durumu kontrol edin.

- QoS Ayarlarını Gözden Geçirin: Modem arayüzüne girerek Quality of Service (QoS) ayarlarını kontrol edin. Oyun cihazınızın öncelikli bağlantı almasını sağlayacak şekilde ayarlayın.

- Firewall/Güvenlik Duvarını Kontrol Edin: Firewall veya herhangi bir güvenlik yazılımı, oyun paketlerini engelliyor olabilir. Bunları geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

- Farklı Oyun Sunucuları Deneyin: Oynadığınız oyunun sunucularında geçici bir sorun olabilir. Farklı sunuculara bağlanmayı deneyin.

- ISP ile İletişime Geçin: Eğer sorun devam ederse, internet servis sağlayıcınızla iletişime geçin ve durumu bildirin. Özellikle son dönemde bir ağ sorunu olup olmadığını sorun.

- Traceroute ve Ping Testi: Bilgisayarınızda bir komut istemcisi açarak ping ve tracert komutlarını kullanarak oyun sunucusunun yanıt sürelerini ve yolunu kontrol edin. Eğer yüksek gecikmeler varsa, bu sorunun kaynağını belirlemeye yardımcı olabilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Gerekirse daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.