Bugün Ontario’da bulunan ****** Pizza'ya temizlik için iş görüşmesine gittim.

Bana önceden şu şartlar verilmişti;
  • Haftanın 7 günü çalışacağım.
  • Aylık 1500 Kanada doları alacağım.
Her neyse tamam dedim görüşmeye gittim, oturdum bir adam geldi 25 yaşlarında iş hakkında konuştuk vesaire.

Ardından bana gelip “Seni 1 hafta 10 gün deneme süresine tutacağım bu süre zarfında sana hiçbir ücret ödenmeyecek” hem haftanın 7 günü eşek gibi çalışacağım hem de 1500$ alacağım bu yetmezmiş gibi bir de 17 gün bana ücret ödenmeyecek kendilerine çalışacak enayi arıyorlar, bu komik olayı anlatmak istedim sizlere.

Yurt dışında yaşayan Türkler ve Kürt'ler canavardan farksız, hiçbirine güvenmeyin hepsi açgözlü.
Hocam keşke maaşı ve çalışma standartlarını öğrendikten sonra adamlara yüz vermeseydin bile. Resmen çalışacak eleman değil köle arıyorlar

Ek olarak gelip bana cash teklif ettiler, normalde resmi bir şekilde olması için çek ile ödeme yapmaları lazım, yani beni 1 hafta 10 gün çalıştırıp yollasalar, yapabileceğim bir şey yok.

1 hafta 10 gün derken 7-10 gün arası demek istemiştir. Yine de kötü ama 17 gün değil. İş bulma şansınız varsa farklı bir yerden bulun. Yoksa ya çalışmayacaksınız ya da köle olacaksınız.

Sen hatayı Türklerin yanına giderek yapmışsın. Yabancıların işyerlerinde çalış, Türk falan uzak dur.

Hayır yok. Sana programlama öğrendiğim eski bilgisayarı atsam 50 sigarayı birden yakarsın depresyona girer monitörünü ısırırsın.
Marifet imkansızlıklardan imkan yaratmak zaten. Potansiyelin varsa her türlü kendini geliştirirsin.
Bu tarz şeylerde evet lakin kişinin buna yatkınlığı yada merakı isteği olmayabilir. Bu İngilizce değil ki herkes öğrensin bilsin. Benim de teknolojiye merak saldığım PC'de E7500 vardı, kötü bilgisayarı iyi bilirim...

Bahsettiğim yer Türk mekanı zaten.
İş ahlakı bizim kadar zayıf olan çok az millet gördüm. 3 nesildir fabrika işleten bir ailenin son nesliyim ve geçen yıllarda öğrendiğim en önemli şey ise bu ülkenin iş kültüründe yetişmiş insanla iş yapmayacaksın. O çalışma saati karşılığında hak edeceğinin 1/3'ü kadar maaşla sömürecek birini arıyor.

Daha önceden bir çok farklı iş yerine başvurdum ama imkanlar kısıtlı arkadaşlar
iki seçenek var ya Türkler ya da Hindistanlılar, daha öncede bahsettiğim gibi hintliler tüm iş yerlerini ele geçirmiş durumda ve sadece hintlileri işe alıyorlar.

Benim gibi bir çok Kanadalı bu durumdan muzdarip.

Son düzenleme:
Ardından bana gelip “Seni 1 hafta 10 gün deneme süresine tutacağım bu süre zarfında sana hiçbir ücret ödenmeyecek” hem haftanın 7 günü eşek gibi çalışacağım hem de 1500$ alacağım bu yetmezmiş gibi bir de 17 gün bana ücret ödenmeyecek kendilerine çalışacak enayi arıyorlar, bu komik olayı anlatmak istedim sizlere.
Bir hafta 10 gün 17 gün demek değil ki? Eğer konuşma Türkçe gerçekleştiyse ve karşınızdaki kişi bu cümleyi kurduysa, 7 ila 10 gün arasında demek istemiş.