etos

Üyecik
2026 tarihli arabaları sordurdum, hepsi zincire geçmiş hocam. Tabii kesin bir şey söylemek bana düşmez de sizce zincirli versiyonuyla almak ne kadar mantıklı ya da 2021 model zincirli Corsa 1.5 dizel de düşünüyorum. Sizce beni üzer mi? 60.000 bandında falan bulunuyor, hem de 1 milyon civarına. (İlk defa kullanıyorum bu siteyi, yanlışım varsa mazur görün. Kime sorsam bu paralara manuel almak mantıksız diyor ama ikinci elde kimseye güvenmek de kolay değil. Sıfır olsun benim olsun olaraktan düşünüyorum) @Eagles

Son düzenleyen: Moderatör:
2026 tarihli arabaları sordurdum, hepsi zincire geçmiş hocam. Tabii kesin bir şey söylemek bana düşmez de sizce zincirli versiyonuyla almak ne kadar mantıklı ya da 2021 model zincirli Corsa 1.5 dizel de düşünüyorum. Sizce beni üzer mi? 60.000 bandında falan bulunuyor, hem de 1 milyon civarına. (ilk defa kullanıyorum bu siteyi, yanlışım varsa mazur görün. Kime sorsam bu paralara manuel almak mantıksız diyor ama ikinci elde kimseye güvenmek de kolay değil. Sıfır olsun benim olsun olarakdan düşünüyorum) @Eagles

Peugeot'ta çalışan bir tanıdığım var psa Citroën ve opellerdede kullanılıyor bu motor ona yazdım sorunlu mu motoru diye. Cevap verirse yazarım.

Şimdi 2021 model dizel olanlar biraz riskli. Eksantrik zinciri yetkili servis tarafından kontrol edilmeli. Eğer 7mm zincir var ise vakit kaybetmeden geri çağırma kampanyası kapsamında değiştirilmeli. Eğer o zincir değiştiyse gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz, çünkü yağı da ona göre konuluyor. Dizel alacaksan 2023 ve sonrası PSA dizel araçlarına yönelmen şart. Bu sorun genelde 2020 ile 2023 modelleri arasında var ama her araçta da yok, öyle garip bir şey.

1.2 PureTech motorları güncellediler ama açıkçası ben de bir PSA kullanıcısı olmama rağmen Corsa modellerini pek öneremiyorum. EAT8 şanzıman hariç artık elle tutulur bir tarafı kalmadı.

Peugeot'ta çalışan bir tanıdığım var psa citroën ve opellerdede kullanılıyor bu motor ona yazdım sorunlu mu motoru diye. Cevap verirse yazarım.

Çok teşekkür ederim cevabınızı bekliyor olacağım.

Şimdi 2021 model dizel olanlar biraz riskli. Eksantrik zinciri yetkili servis tarafından kontrol edilmeli. Eğer 7mm zincir var ise vakit kaybetmeden geri çağırma kampanyası kapsamında değiştirilmeli. Eğer o zincir değiştiyse gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz, çünkü yağı da ona göre konuluyor. Dizel alacaksan 2023 ve sonrası psa dizel araçlarına yönelmen şart. Bu sorun genelde 2020 ile 2023 modelleri arasında var ama her araçta da yok, öyle garip bir şey.

1.2 puretech motorları güncellediler ama açıkçası ben de bir psa kullanıcısı olmama rağmen Corsa modellerini pek öneremiyorum. Eat8 şanzıman hariç artık elle tutulur bir tarafı kalmadı.

Zincir işini bir sorayım ben hocam değişilmiş mi yoksa aynı mı kalmış çok teşekkürler.

Bu arabalarda bir de şöyle garip bir konu var 2020 model dizellerde özel bir seri gelmiş Full dolu seri innovation olarak tam COVID zamanı galiba yanlış görmediysem ama bunlar kesin 7mm zincirle geliyor olması lazım bunlarda da geri çağırma var mı acaba bir bilginiz var mı net bir şey bulamadım da 2021 olup boş olan arabalarla aynı paralara satılıyor piyasada biraz düşündürüyor.

Son düzenleme:

Zincir işini bir sorayım ben hocam değişilmiş mi yoksa aynı mı kalmış çok teşekkürler.

Bu arabalarda bir de şöyle garip bir konu var 2020 model dizellerde özel bir seri gelmiş Full dolu seri innovation olarak tam COVID zamanı galiba yanlış görmediysem ama bunlar kesin 7mm kayışla geliyor olması lazım bunlarda da geri çağırma var mı acaba bir bilginiz var mı net bir şey bulamadım da 2021 olup boş olan arabalarla aynı paralara satılıyor piyasada biraz düşündürüyor.

Şimdi şöyle, 2023 yılı altındaki her araçta zincir problemi yok, onun tespitini yetkili servis yapıyor. Örnek veriyorum, yüz araçtan belki otuz tanesinde bu sorun var. Hatta bununla ilgili bir rehberim de var. Eksantrik zinciri değişirken devirdaim, V kayışı ve triger kayışının da değiştirilmesini öneriyorum. Hem fiyat çok makul oluyor hem uzun yıllar sorunsuz şekilde aracınızı kullanabiliyorsunuz hem de o bölge açıldığı için ileride ekstra bir sorun çıktığında tekrar işçilik ücreti ödemek zorunda kalmıyorsunuz.

Not: Eksantrik zincirini ücretsiz değiştirebilmek için arabanızda ekstra yazılım olmaması ve motorla oynanmamış olması gerekiyor. Araç stock değilse geri çağırma kampanyası kapsamına girmiyor, çünkü motor yazılımı da yükleniyor.

Bu arabalarda bir de şöyle garip bir konu var 2020 model dizellerde özel bir seri gelmiş Full dolu seri innovation olarak tam COVID zamanı galiba yanlış görmediysem ama bunlar kesin 7mm zincirle geliyor olması lazım bunlarda da geri çağırma var mı acaba bir bilginiz var mı net bir şey bulamadım da 2021 olup boş olan arabalarla aynı paralara satılıyor piyasada biraz düşündürüyor.

Hala yazmadı yarın yazar ama şase numaranızı verirseniz kontrol ederler daha önce değişim yapılıp yapılmadığını. Eğer arac düzenli yetkili servise gitmişse tabii.

Son düzenleme: