Çözüldü openSUSE'de GRUB teması nasıl ayarlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Reend

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Rook Islands
openSUSE Tumbleweed kullanıyorum. GRUB teması ayarlamak için /boot/grub/grub.cfg ve /etc/default/grub dosyalarına GRUB temamı ekledim. (dosyayı kendim oluşturduğum için büyük ihtimalle yalnış yer) /boot/grub2/themes dizinindede tema dosyam var ancak açılışta openSUSE'ni kendi grub teması var hala. BLS ile GRUB kullandığından mıdır bir türlü ayarlayamadım, bulamadım.

@Qnix bilginiz var mı hocam?

Çözüm
/etc/default/grub dosyasına GRUB_DISTRIBUTOR adlı bir değişken ekleyin ve bu değişkeni opensusetw olarak değiştirin (GRUB_DISTRIBUTOR="opensusetw"). Ardından sudo update-bootloader --install ve sudo update-bootloader --config komutlarını çalıştırıp yeniden başlatın.

Eğe yine işe yaramazsa, biliyorum çok fazla şey istiyorum ama, tree /boot ve find / -iname 'grub.cfg' komutlarının da çıktılarını paylaşabilir misiniz?

Hocam Update-Bootloader komutlarını da çalıştırdım maalesef. Yazdığınız heybetli bash scriptinde /etc/grub.d/40_custom dosyasına yazmışım onu, düzelttim sonra. Bu arada son bir soru, bu Update-Bootloader komudunu daha önce hiç görmedim. OpenSUSE'de falan tek mi kullanılıyor GRUB-mkconfig komudunun yerine?

Buyrun:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…