Makaleler
1
Yer
Kayseri
Taahhütümün son ayında olduğumdan yeni tarife önerileri almak için 17 Ekim tarihinde Vodafone'u aradım; bana 18 GB olanı 475 TL, 22 GB olan 490 TL olmak üzere iki farklı Red tarifesi önerdiler. Daha uygun, Redli olmayan tarifeleri sorduğumda ise "kullanım alışkanlıklarıma göre tarife önerilerinin 'sistem' tarafından belirlendiği 🤡" söylendi. Farklı firmalardan çok daha yüksek internet paketlisini çok daha ucuza alabildiğimi söyleyip kapattım.

Bugün operatörümü değiştirmeden önce son defa Vodafone bayisine gidip geçebileceğim tarifelere tekrar baktım. Hani 18 GB için 475 TL isteniyordu ya. 475 TL değil maalesef! Talep edilen fiyat 535 TL olmuş. Hani 22 GB'lik diğer tarife demiştim ya; o da 22 değil, 20 olmuş ve onun için de 540 TL istendi. Oha, çüş, yuh...

Vodafone önerilen tarifeler.webp

Daha ucuzunu sordum, gelen "sihirli" cevap: Sistemin önerdiği tarife bu.

Vay canına sayın seyirciler! Müthiş kampanya! 18 GB internet 535 TL! Ya bir defolun gidin.

Ne sistemmiş arkadaş! Nasıl bir sistemse zaten tarife yükseltmeye izin veriyor. Daha yükseği, daha pahalısı; daha da yükseği, daha da pahalısı. Ben niye kendi istediğim tarifeyi kendim seçemiyorum? Sözleşmenin neresinde yazıyor "kullanıcılar tarife değiştirirken sadece sistemin izin verdiği tarifelere geçebilir" şeklinde? Hani varsa bilelim de ona göre konuşalım.

Farklı bir firmadan 40 GB'lık tarifeyi 295 TL'ye (evet, 295) aldım, numaramı taşıtmak için başvurdum. Keriz miyim de 18 GB için 535 TL ödeyeceğim?

Bu arada 295 TL dedim ama şu anki tarifemden de bahsedeyim: Devreden 15 GB internetli bir tarife için aylık 340 TL ödüyorum. Devreden kısmı da sayarsak şu anki internetimden 10 GB fazlasına geçen yıl anlaştığımız tutardan daha az ödeyeceğim.

İşin daha da komik yani, Vodafone'un yeni abonesi olsam 20 GB için ödeyeceğim tutar sadece 196 TL. Ben enayi gibi daha az internetlisine 1,5 kattan fazla ödüyormuşum. Enflasyonu da düşünüp geçen yıl yeni geçenlere tarifelerin daha da ucuza satıldığını varsayarsak belki de öyleyimdir, bilmiyorum.

Vodafone yeni kullanıcılara önerilen tarifeler.webp

Bu arada, her ne kadar şu anda Vodafone hakkında konuşsak da -Vodafone'dan bağımsız olmak üzere- bu durum tüm operatörde benzer. Tüm operatörlerde yeni gelen müşterilere canım cicim, o müşteri geldiği an seven sevene.

Ulan operatörler. Siz neye yararsınız? Kimi şehir merkezinde çekmez, kiminin interneti çabuk biter, kimi 4,5G der ama verdiği hızların 4,5G ile alakası yoktur (0,09 Mbps indirme hızı aldığım zamanı hatırlıyorum), hepsi en ufak depremde çöker... Ulan elin Polonyalısı o sırada 75 GB internet için aylık sadece 8 avro ödüyor ve 5G kullanıyor!

Bizde ise başımızda 3 tane tekel olduğu için her biri sırasıyla sevme peşinde. Üstüne bakan çıkmış diyor ki "fazla hız isteyen külfetine katlanacak". Olaya bak olaya! Sanki Türkiye'de var olan şebekeler çok düzgün çalışıyor, sanki 4,5G'yi adam akıllı alabiliyoruz da bir de üstüne 5G için ekstra para alınacak.

Operatörleri boykot da edemiyoruz ki. Yeme içme gibi iletişim de artık temel ihtiyaçlarımızdan oldu.

Daha söyleyecek çok şeyim var da bir sorunla karşılaşmadan nasıl söylerim bilmiyorum.

Bu konuyu açma sebebim de biraz içimi dökmek istemem. Konuyu doğru yere açıp açmadığımı dahi bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısınız ancak zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Bu yazıyı yazmışsınız hoş yazmışsınızda bunu görüpte kimsenin umurunda olmayacak, bir şey değişmeyecek. Bir anda yk38 bizim hakkımızda bir forumda yazı yazmış düzelmemiz lazım demiyecekler. Bu yazıyı görenler yine aynı 3 tekeli kullanacak yine aynı kişilere para akacak. Kullananlar yine fiyatlar hakkında tartışacak.

Haklısınız ancak zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Bu yazıyı yazmışsınız hoş yazmışsınız da bunu görüp de kimsenin umurunda olmayacak, bir şey değişmeyecek. Bir anda yk38 bizim hakkımızda bir forumda yazı yazmış düzelmemiz lazım demeyecekler. Bu yazıyı görenler yine aynı 3 tekeli kullanacak yine aynı kişilere para akacak. Kullananlar yine fiyatlar hakkında tartışacak.
Haklısınız, tam olarak durum öyle. Dediğim gibi; konuyu açma sebebim, içimi dökmek istemem.
Bu konuyu açma sebebim de biraz içimi dökmek istemem.

Yurt disindaki gibi tepelerine binen yok ki adamlarin. Hollanda'da saglayici KPN'in hizi bir ara problemliydi, milletin soylenmesi sikayeti bile yetti cekiduzene. Fiyat konusu iyice cigirindan cikmis zaten. Turkiye'deki hatta her ay ayni faturasiz paketi yapiyorum, uygulamaya girdigimde 10-15 lira garanti zamlanmis oluyor. Paketi fiyatindan ariyorum hemen bulmak icin ama bulamiyorum :)

Yazik. EU'da Turkiye konudaki Polonya ile bir zamanlar yan yana aniliyordu. Sag olsunlar "Turkiye Yuzyili"ni getirdiler ama ters yonden.

Aynı sorundan ben de muzdaribim. Adıma kayıtlı iki hat var. Birini geçen sene Turkcell'den TT taşıdım. Diğeri ise mecburen Turkcell de kalmak zorunda iş yerinde Turkcell harici hiçbir şey çekmiyor. Turkcell 500 TL'ye 5GB veya 1200 TL'ye 60GB öneriyor. İstemeye istemeye 60GB 1200 TL geçmek zorundayım.

Annemin hattı Turkcell idi Turkcell o hatta 50 GB 600 TL'ye veriyordu o tarifeyi ben istediğimde vermedi sistem belirliyormuş. Ben de kızdım annemin hattını TT geçirdim 80GB 390TL.

BTK veya devlet buna el atmalı aynı ürünü farklı kişilere farklı fiyatlar ile nasıl satabiliyorlar anlamıyorum.

En kalitesiz, en dandik hizmetleri çok pahalıya, fahiş fiyatlara tüketiyoruz.
Ulaşımın, gıdanın, iletişimin insan hakkı olması gerekiyor.

Haklısınız, tam olarak durum öyle. Dediğim gibi; konuyu açma sebebim, içimi dökmek istemem.
Bu arada bu mesaja bir ekleme yapmak ve bir konunun üzerinden geçmek istiyorum.

Bu yazıyı görenler yine aynı 3 tekeli kullanacak yine aynı kişilere para akacak.
Evet, insanlar 3 tane operatörü kullanmaya devam ediyor çünkü başka seçenek yok, potansiyel seçeneklere de izin vermiyorlar. Bir ara Netgsm vardı, ne olduğundan bahsetmeyeceğim. Burada yeterince anlatılıyor:

Veya Starlink uzun zamandır Türkiye'ye gelecek ama bir türlü gelemiyor. Gelip gelmeyeceği dahi meçhul.

3 tekelden birinin %26'sı, diğerinin %60'ı Varlık Fonu'na ait. Umarım bu durumu yeterince açıklıyordur.

Ulan daha bugün deprem dedik. Balıkesir'de deprem oldu, depremi hisseden tüm herkese geçmiş olsun. Ve yine ne olduğuna hayatta şaşırmayacaksınız: Operatörler yine deprem sonrası sınıfta kaldı. 🤡 🤡

Güler misin ağlar mısın ya?

Taahhüdümün son ayında olduğumdan yeni tarife önerileri almak için 17 Ekim tarihinde Vodafone'u aradım; bana 18 GB olanı 475 TL, 22 GB olan 490 TL olmak üzere iki farklı red tarifesi önerdiler. Daha uygun, redli olmayan tarifeleri sorduğumda ise "kullanım alışkanlıklarıma göre tarife önerilerinin 'sistem' tarafından belirlendiği 🤡" söylendi. Farklı firmalardan çok daha yüksek internet paketlisini çok daha ucuza alabildiğimi söyleyip kapattım.

Bugün operatörümü değiştirmeden önce son defa Vodafone bayisine gidip geçebileceğim tarifelere tekrar baktım. Hani 18 GB için 475 TL isteniyordu ya. 475 TL değil maalesef! Talep edilen fiyat 535 TL olmuş. Hani 22 GB'lik diğer tarife demiştim ya; o da 22 değil, 20 olmuş ve onun için de 540 TL istendi. Oha, çüş, yuh...

Eki Görüntüle 196494

Daha ucuzunu sordum, gelen "sihirli" cevap: Sistemin önerdiği tarife bu.

Vay canına sayın seyirciler! Müthiş kampanya! 18 GB internet 535 TL! Ya bir defolun gidin.

Ne sistemmiş arkadaş! Nasıl bir sistemse zaten tarife yükseltmeye izin veriyor. Daha yükseği, daha pahalısı; daha da yükseği, daha da pahalısı. Ben niye kendi istediğim tarifeyi kendim seçemiyorum? Sözleşmenin neresinde yazıyor "kullanıcılar tarife değiştirirken sadece sistemin izin verdiği tarifelere geçebilir" şeklinde? Hani varsa bilelim de ona göre konuşalım.

Farklı bir firmadan 40 GB'lık tarifeyi 295 TL'ye (evet, 295) aldım, numaramı taşıtmak için başvurdum. Keriz miyim de 18 GB için 535 TL ödeyeceğim?

Bu arada 295 TL dedim ama şu anki tarifemden de bahsedeyim: Devreden 15 GB internetli bir tarife için aylık 340 TL ödüyorum. Devreden kısmı da sayarsak şu anki internetimden 10 GB fazlasına geçen yıl anlaştığımız tutardan daha az ödeyeceğim.

İşin daha da komik yani, Vodafone'un yeni abonesi olsam 20 GB için ödeyeceğim tutar sadece 196 TL. Ben enayi gibi daha az internetlisine 1,5 kattan fazla ödüyormuşum. Enflasyonu da düşünüp geçen yıl yeni geçenlere tarifelerin daha da ucuza satıldığını varsayarsak belki de öyleyimdir, bilmiyorum.

Eki Görüntüle 196496

Bu arada, her ne kadar şu anda Vodafone hakkında konuşsak da -Vodafone'dan bağımsız olmak üzere- bu durum tüm operatörde benzer. Tüm operatörlerde yeni gelen müşterilere canım cicim, o müşteri geldiği an seven sevene.

Ulan operatörler. Siz neye yararsınız? Kimi şehir merkezinde çekmez, kiminin interneti çabuk biter, kimi 4, 5G der ama verdiği hızların 4, 5G ile alakası yoktur (0, 09 Mbps indirme hızı aldığım zamanı hatırlıyorum), hepsi en ufak depremde çöker... ulan elin polonyalısı o sırada 75 GB internet için aylık sadece 8 avro ödüyor ve 5G kullanıyor!

Bizde ise başımızda 3 tane tekel olduğu için her biri sırasıyla sevme peşinde. Üstüne bakan çıkmış diyor ki "fazla hız isteyen külfetine katlanacak". Olaya bak olaya! Sanki Türkiye'de var olan şebekeler çok düzgün çalışıyor, sanki 4, 5G'yi adamakıllı alabiliyoruz da bir de üstüne 5G için ekstra para alınacak.

Operatörleri boykot da edemiyoruz ki. Yeme içme gibi iletişim de artık temel ihtiyaçlarımızdan oldu.

Daha söyleyecek çok şeyim var da bir sorunla karşılaşmadan nasıl söylerim bilmiyorum.

Bu konuyu açma sebebim de biraz içimi dökmek istemem. Konuyu doğru yere açıp açmadığımı dahi bilmiyorum.

Türk Telekom'ya da Turkcell'in tarifelerine bakın hocam ben Türk Telekom'dan Turkcell'e geçtim 60 GB 420 TL.