Şehir merkezinde bile nadiren çeken hat mı?
İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ ve Antalya gibi yerlerin merkezlerinde hepsi yeterli bir hız sunuyor. Sorunca haritada çoğu kişinin yerlerini bile gösteremeyeceği illere ve ilçelere gitmiyorsanız ya da oralarda yaşamıyorsanız çok da fark etmiyor. Oralarda zaten biraz da şansınıza bağlı. Çok seyahat eden insanın da genellikle birden fazla hattı oluyor.

Bu fiyatlarla Turkcell’e geçmek daha mantıklı. Birkaç lira tasarruf için işkence çekmeye hiç değmiyor. Tasarruf cidden önemliyse ve diğer operatörler iyi sinyal veriyorsa onlara da şans verilebilir. Netgsm ile yurt dışı telefonların çalışmaması ve SMS alınamaması gibi saçma sorunlar varken 300-400 lira fatura ödenmez.

@Hans hocam neye güldüğünüzü anlamadım tam olarak. Vodafone benim bulunduğum bölgede yeteri kadar çeken bir hat. Zaten şu an neredeyse herkesin evinde bir altyapı olduğundan dolayı ev interneti kullanılıyor, yani internet hızı o kadar da önemli değil ama bahsettiğiniz telefon ile konuşma konusuysa çok telefonda konuşan biri değilim. Hem de Vodafone'nin kampanyaları biraz daha bana yönelik.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Hans hocam neye güldüğünüzü anlamadım tam olarak. Vodafone benim bulunduğum bölgede yeteri kadar çeken bir hat. Zaten şu an neredeyse herkesin evinde bir altyapı olduğundan dolayı ev interneti kullanılıyor, yani internet hızı o kadar da önemli değil ama bahsettiğiniz telefon ile konuşma konusuysa çok telefonda konuşan biri değilim. Hem de Vodafone'nin kampanyaları biraz daha bana yönelik.

Mersin'de hiç iyi değil.

Trasmisyon en önemlisi, 2. Olarak cihazlar önemli. Her bölgede her şirket iyi olmayabilir. Sahada Backahul Switch (Core) Edge Switch RRU/BBU, RL antenleri gibi Acsses'ler var. Şirketler birden fazla Huawei, Alcatel/Nokia, Ericcson gibi vendor kullanıyor. Transmisyon farkı olarak Nokia/Ericcson saha (Telecom, Vodafone) Huawei saha (Turkcell) kullanıyor. Genelde Huawei saha yani Turkcell iyi olabiliyor vendor'dan dolayı ancak burada önemli olan transmisyon şebekesi. Yani; yayın durumları (2x2, 4x4), RL yerine fiberle beslenmesi gibi durumlar. Bir bölgede Vodafone ortalama olabilir, (RL ile besliyordur) Turkcell iyi olabilir (fiberle besliyordur) farklı olarak Turkcell kötü (RL besliyordur) Vodafone çok iyi olabilir (Fiber besliyordur + yayın 2x2 olabilir) veya hepsi ortalama olabilir. Dolayısıyla bu mevzu uzar gider.

Trasmisyon en önemlisi, 2. olarak cihazlar önemli. Her bölgede her şirket iyi olmayabilir. Sahada backahul Switch (Core) Edge Switch RRU/BBU, RL antenleri gibi Acsses'ler var. Şirketler birden fazla Huawei, Alcatel/Nokia, ericcson gibi vendor kullanıyor. Transmisyon farkı olarak Nokia/Ericcson saha (telecom, Vodafone) Huawei saha (Turkcell) kullanıyor. Genelde Huawei saha yani Turkcell iyi olabiliyor Vendor'dan dolayı ancak burada önemli olan transmisyon şebekesi. Yani; yayın durumları (2x2, 4x4), RL yerine fiberle beslenmesi gibi durumlar. Bir bölgede Vodafone ortalama olabilir, (RL ile besliyordur) Turkcell iyi olabilir (fiberle besliyordur) farklı olarak Turkcell kötü (RL besliyordur) Vodafone çok iyi olabilir (fiber besliyordur + yayın 2x2 olabilir) veya hepsi ortalama olabilir. Dolayısıyla bu mevzu uzar gider.

Dediğinden hiçbir şey anlamadım ama galiba haklısın.

Daha ne olduğu bile belirsiz olan ismi duyulmamış operatör. Zaten olacağı belliydi. Zamanında söyledik 'ucuz kanki Turkcell altyapısını kullanıyor' diyerek güldünüz. Şimdide ben gülüyorum :D. O yüzden hiç şaşırmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha ne olduğu bile belirsiz olan ismi duyulmamış operatör. Zaten olacağı belliydi. Zamanında söyledik 'ucuz kanki Turkcell altyapısını kullanıyor' diyerek güldünüz. Şimdide ben gülüyorum :D. O yüzden hiç şaşırmadım.
Netgsm 2009'dan beri faaliyet gösteren kaliteli bir şirket. Bireysel hat'a yeni başladılar. Öyle dediğin gibi ismi duyulmamış, ne olduğu belli değil.