Otomobilleri sanayiye daha az götürmek için ne yapılabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wartz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 242
  • Etiketler Etiketler
    başlık

Wartz 1

Üstün
Makaleler
5
Merhaba arkadaşlar,

Seneye BMW 3 serisi en az 2006-2010 modellerinden almayı düşünüyorum. Sanayi olayını çok duydum. Her ne kadar arkamızda bir sürü sanayici tanıdığımız olsa da daha az sanayiye gitmek istiyorum. Bu konuda ne yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
O kasayi almayabilirsiniz. Cunku o yillardaki modellerde (E60,E46,E90) kazasiz , driftsiz sorunsuz bulmak cok cok zor Turkiye'de. Bulunsa bile pahali oluyor. Ha illa alacagim derseniz temiz bir arac bulup hor kullanmamak onemli.

O kasayi almayabilirsiniz. Cunku o yillardaki modellerde (E60,E46,E90) kazasiz , driftsiz sorunsuz bulmak cok cok zor Turkiye'de. Bulunsa bile pahali oluyor. Ha illa alacagim derseniz temiz bir arac bulup hor kullanmamak onemli.
Çok hor kullanacağımı sanmıyorum. Biliyorum pahalı. Olmadı bildiğimiz tanıdıktan alabiliriz.

Temizini bulman lazım tabii ki ama çok zor. Km emsallerine göre düşük olmalı, hor kullanılmamış olmalı ( kitlesi belli, neredeyse imkansız maalesef ) bakımları zamanında ( mümkünse serviste veya iyi bir BMW ustasında ) yapılmış olmalı, parçalar zamanında ve orijinalleriyle değişmiş olmalı vs. hepsini içeren bir araba bulursan al ama dediğim gibi çok zor, bu temizlikte araçları da neredeyse son kasa F30'ların fiyatından satarlar. Sıfır almadıktan sonra 2. elden BMW almak tamamen kumar, hele ki yaşını başını almış modellerse geçmiş olsun sanayiye gitmeme ihtimaliniz yok. Bol bol elektronik arızasıyla gidersiniz sanayiye.

100K-250K KM arası iyi midir?

Tanidiktan almak bana daha cok kazik yemek gibi geliyor. Tanidik diye kotuyu satabilir size. Bence uzak durun BMW'den.
Haklısınız. Peki hangi tür genç işi arabalar alınabilir? Fiat'ı sevmiyorum.

100K-250K km arası iyi midir?

km aslinda asil onemli olan degil. 500K Km'de tik cikarmayan arabalar var. Bakimlari yapilmis mi? Tramer ne durumda? Yuruyen aksam nasıl vs. Gibi durumlar onemli. Yani arabaya cillop gibi bakildiysa 300K Km'de de alinir. Ama hor kullanildiysa 100K'da bile alinmaz.

100K-250k km arası iyi midir?

100K'ya bulabiliyorsan tabii ki iyi ama o Km'deki araçların fiyatına çok daha güncel modeller alınır, saçma olur yani. 250 k civarıysa çok fazla. O kilometrelere kadar nasıl kullanıldı Allah bilir, bakımlar zamanında yapıldı mı mesela, kazası belası var mı, hep soru işareti. Bir de alınacak model de önemli, motor koduna vs. bakılmalı bir kroniği var mı diye.

Butce nedir? Ayri bir konu acabilirsiniz ayrica.
Zaten bir konu açmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…