The Semih 95
Üstün
- Makaleler
- 1
Başlığı ciddiye alırsak, oyun geliştirmeye plan, taslak, takvim yaparak başlanmalı; bu işte en zor şey mentaldir. 6 yıldır sektörün içindeyim, 0 bilgi ile başlamıştım ve o zaman yapay zeka yoktu. Birçok kez bunalıp projeyi bıraktığım oldu ama sonradan istek gelince devam ettim. Size en büyük tavsiyem, eğer tek kişiyseniz projeleriniz çok küçük çaplı olsun. Sakın "her şeyi kendim yaparım" tribine girmeyin. "Her şeyi öğrenirim" kafasında da görmeyin; yok öyle bir dünya. Modellemeci olup ayrıca kodlama öğrenemezsiniz, bu kendinize eziyet olur. Yapay zekadan destek almak önemli ama bunun dozu var. Projeyi komple ona emanet edip onun sizi yönlendirmesine izin verirseniz hiçbir şey öğrenemezsiniz ve proje patlar. O yüzden her şeyi planlı programlı şekilde belirleyip yapay zeka kullanmalısınız; onu araç olarak kullanmalısınız.
Oyun sektörü çok belirsiz. Artık 24 saat 100 bin anlık oyuncuya sahip oyun, ertesi gün 700'lere düşüyor. Bu zamanlar meta olan oyunlar co-op oyunlar, biliyorsunuzdur. Mecha Chameleon oyunu 50 milyon satışı geçti ve emin olun bu oyunun teknik tarafı hiç zor değil; sadece fikri bulan kişi sayesinde bu oyun tuttu. Oyunun kodları, modelleri çok basit ama işte fikir çok kaliteli ve şanslı çocuk tek kişi geliştirmiş. Bu tarz oyunlar insanlara ilham veriyor.
Oyun sektörü çok belirsiz. Artık 24 saat 100 bin anlık oyuncuya sahip oyun, ertesi gün 700'lere düşüyor. Bu zamanlar meta olan oyunlar co-op oyunlar, biliyorsunuzdur. Mecha Chameleon oyunu 50 milyon satışı geçti ve emin olun bu oyunun teknik tarafı hiç zor değil; sadece fikri bulan kişi sayesinde bu oyun tuttu. Oyunun kodları, modelleri çok basit ama işte fikir çok kaliteli ve şanslı çocuk tek kişi geliştirmiş. Bu tarz oyunlar insanlara ilham veriyor.