Her memura direkt yeşil pasaport verilmiyor. Buradaki güven sağlayan olay, iş garantisi. Devletin memuru, ülkesini temsil ediyor. Ülkeden kaçması neredeyse imkansız. Çocukları da 25 yaşına kadar bu avantajdan faydalanıyor. Kültürlü bir ailede yaşayan çocuk da nasıl davranacağını bilir, gidip ilk fırsatta kimliğini yere atarak kaçak olarak Avrupa’da kalmaz. ABD’de zaten yeşil pasaportun da bir değeri yok.

Schengen’e girebilen o kadar çok ülke var ki şaşırırsınız. Pasaport ayrımı, ülke az daha gelişmiş olsaydı gerekli bile olmazdı.

Eki Görüntüle 120215

Kültürlü memur çocukları vizesiz her yere gidebilsin ama elalemin çocukları vize kapılarında sürünsün. Evet çok adilmiş. Dediğiniz şeyler ile benim dediğimin alakası bile yok. Zaten Yozgat Başıbüyük AKP ilçe başkan yardımcısının yeğeni olan Sümeyye'nin torpil ile kamuya atanmasından dolayı çok kültürlü ve nasıl davranacağını bilmesini iddia etmeniz de çok komik.Olay gidecek kişinin risk olup olmaması değil. Herhangi bir vatandaş nasıl vize alıyorsa memurlar ve çocukları da o şekilde vize almalı. Adalet ve eşitlik budur. Yeşil pasaport diye bir nane illa olacaksa bu pasaportu gerçekten kamu görevi için kullanacak kişilere verilmeli. Ailesiyle tatile gidecek memur için değil. Ha yeşil pasaport bile "iş" için giden kamu görevleri için gereksiz onun yerine hizmet pasaportu alınabiliyor orası ayrı.

Zaten Yozgat Başıbüyük AKP ilçe başkan yardımcısının yeğeni olan Sümeyye'nin torpil ile kamuya atanmasından dolayı çok kültürlü ve nasıl davranacağını bilmesini iddia etmeniz de çok komik.
Kültür derken en azından lise veya üniversite eğitimi almaktan ve birkaç kitap ile ufak bir bilgi birikimi olmasından bahsediyordum. Hiç okumamış kişi gidip memur olacak değil ya. Yine de kültürden daha çok maddi durum etkili diyebiliriz. Zengin gibi davranmayı biliyorlar. Sümeyye gidip orada kaçak kalmak yerine süresi bitince Türkiye’ye geliyor, yüksek maaşını rahat rahat yiyor. Avrupa’ya para kazandırmış oluyor. Avrupa’nın bundan sadece kazancı var. Kaçak olarak kalıp devlete yük olmuyor. Suriye gibi bir yerden gelen birisi gibi her an birini öldürme riski de yok. Benim demek istediğim bu.
Herhangi bir vatandaş nasıl vize alıyorsa memurlar ve çocukları da o şekilde vize almalı. Adalet ve eşitlik budur.
Devletin garantisi çok etkili oluyor. Adil değil ama pasaportu kabul eden her ülke ve Türkiye için çok kazançlı bir anlaşma. En azından memurlar her Schengen başvurusunda Avrupa’ya ekstra para kazandırmıyor. Diğer yandan da gidip 500 bin euroya ev alan da vize almakla uğraşmıyor, kalıcı oturma izni alıyor ve ülkede kalırsa vatandaş oluyor. Ülkeye girişte adaletsizlik her yerde var.

Ülke kendini düzeltse ve herkese Avrupa Birliği pasaportu verilse en iyi çözüm olur.

Birçok kişi beni eleştirir sanırım ama keşke 25 yaş sınırı da kaldırılsa…

Sadece yaştan bahsediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakında yesil e vize isterlerse sasırmayın. Bunu konusulmaya baslamıslardı.
2 ay once kapıkulede bg polisi yesil pasaportlu bir genci giriş izni vermedi,
Olayı tam anlayamadım ama zannedersem bg polisi devlet kimligi istemiş gosteremeyince de izin vermemişti.
Sonra ne oldu bilmiyorum.

Kaç senelik denizciyiz bize hala yok, herkesten çok giriş yapmışızdır yabancı ülkelere.

Saçma sapan meslek gruplarına verdikçe yeşil pasaportun değeri azalıyor, ekstra vize uygulamalarına tabi oluyorsunuz.